Αντιμετώπιση προβλημάτων των φωτογραφικών μηχανών Panasonic

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την κάμερα Panasonic από καιρό σε καιρό, τα οποία δεν έχουν ως αποτέλεσμα μηνύματα σφάλματος ή άλλες εύκολες στην παρακολούθηση ενδείξεις ως προς το πρόβλημα. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερες πιθανότητες να διορθώσετε το πρόβλημα με την κάμερα Panasonic.

Η οθόνη LCD σβήνει

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να συμβεί όταν η κάμερα Panasonic έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Για να «ξυπνήσετε» την κάμερα από τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας , πατήστε το κλείστρο μέχρι τη μέση. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της δομής του μενού. Μια δυσλειτουργική οθόνη LCD μπορεί επίσης να είναι σημάδι μιας αποστραγγισμένης μπαταρίας.

Η κάμερα απενεργοποιείται

Και πάλι, η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να είναι ενεργοποιημένη. Πατήστε το κουμπί τροφοδοσίας στη μέση ή απενεργοποιήστε την εξοικονόμηση ενέργειας από το μενού. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας μπορεί επίσης να βοηθήσει, καθώς η κάμερα μπορεί να σβήσει εάν η μπαταρία είναι χαμηλή . Ελέγξτε τις μεταλλικές επαφές της μπαταρίας για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένες από βρωμιά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η θήκη μπαταριών δεν περιέχει σκόνη ή σωματίδια που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια σταθερή σύνδεση μεταξύ της μπαταρίας και των ακροδεκτών.

Η κάμερα δεν θα αποθηκεύσει φωτογραφίες στην κάρτα μνήμης μου

Εάν η κάρτα μνήμης έχει διαμορφωθεί σε συσκευή διαφορετική από την κάμερα Panasonic, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η ανάγνωσή της από την κάμερα. Αν είναι δυνατόν, διαμορφώστε την κάρτα μνήμης στην κάμερα Panasonic, έχοντας κατά νου ότι η μορφοποίηση θα διαγράψει τα δεδομένα της κάρτας.

Η ποιότητα της εικόνας μου είναι κακή και οι φωτογραφίες φαίνονται ξεθωριασμένες ή λευκές

Δοκιμάστε να καθαρίσετε το φακό με ένα μαλακό πανί. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο φακός δεν είναι ομιχλώδης. Διαφορετικά, η φωτογραφική μηχανή ενδέχεται να υπερέχει τις φωτογραφίες. Δοκιμάστε να ρυθμίσετε τη ρύθμιση αντιστάθμισης έκθεσης , εάν είναι δυνατόν, για να βελτιώσετε την έκθεση.

Οι φωτογραφίες χαμηλού φωτός μου έχουν πολλές θολή όψεις

Είναι κοινό για τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές να αγωνίζονται με θολή σκηνές όταν φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αν χρησιμοποιείτε μια κάμερα Panasonic που διαθέτει μερικά προηγμένα χαρακτηριστικά, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα. Αυξήστε τη ρύθμιση ISO, ώστε ο αισθητήρας εικόνας να γίνει πιο ευαίσθητος στο φως, ο οποίος θα σας επιτρέψει να φωτογραφίζετε σε υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει τη θολότητα. Επιπλέον, η λήψη με τη φωτογραφική μηχανή που είναι προσαρτημένη σε τρίποδο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα βοηθήσει στην αποφυγή θολότητας.

Κατά την εγγραφή βίντεο, η κάμερα δεν φαίνεται να αποθηκεύει ολόκληρο το αρχείο μου

Με μια κάμερα Panasonic, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα μνήμης SD υψηλής ταχύτητας κατά την εγγραφή βίντεο για τα καλύτερα αποτελέσματα. Άλλοι τύποι καρτών μνήμης μπορεί να μην είναι σε θέση να γράψουν τα δεδομένα βίντεο αρκετά γρήγορα, προκαλώντας απώλεια τμημάτων του αρχείου.

Το φλας δεν πυροδοτείται

Η ρύθμιση φλας της κάμερας μπορεί να ρυθμιστεί σε "αναγκαστική απενεργοποίηση", πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ενεργοποιηθεί. Αλλάξτε τη ρύθμιση φλας στο auto. Επιπλέον, η χρήση ορισμένων λειτουργιών σκηνής θα αποτρέψει την εκτόξευση του φλας. Αλλάξτε σε άλλη λειτουργία σκηνής.

Οι φωτογραφίες μου έχουν περίεργο προσανατολισμό

Με κάποιες κάμερες Panasonic, η ρύθμιση "Rotate Disp" θα κάνει την κάμερα να περιστρέφει αυτόματα τις φωτογραφίες. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση εάν διαπιστώσετε ότι η κάμερα στρέφεται κατά λάθος σε κανονικές φωτογραφίες.

Ο αριθμός αρχείου εμφανίζεται ως & # 34; - & # 34; και η φωτογραφία είναι μαύρη

Αυτό το πρόβλημα προκύπτει εάν η μπαταρία είναι πολύ χαμηλή για να αποθηκεύσετε τελείως μια φωτογραφία μετά τη λήψη της ή εάν η φωτογραφία έχει επεξεργαστεί σε έναν υπολογιστή, μερικές φορές την αφήνει μη αναγνώσιμη από την κάμερα.