Αντιμετώπιση προβλημάτων των φωτογραφικών μηχανών Sony

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη φωτογραφική σας μηχανή Sony κατά διαστήματα, τα οποία δεν έχουν ως αποτέλεσμα μηνύματα σφάλματος ή άλλες εύκολες στην παρακολούθηση ενδείξεις ως προς το πρόβλημα. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερες πιθανότητες να διορθώσετε το πρόβλημα με τη φωτογραφική μηχανή Sony.

Η κάμερα δεν θα ενεργοποιηθεί

Τις περισσότερες φορές, αυτό το πρόβλημα σχετίζεται με την μπαταρία. Βεβαιωθείτε ότι η επαναφορτιζόμενη μπαταρία είναι φορτισμένη και έχει τοποθετηθεί σωστά.

Η κάμερα απενεργοποιείται απροσδόκητα

Τις περισσότερες φορές, αυτό το πρόβλημα συμβαίνει επειδή έχει ρυθμιστεί η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας της φωτογραφικής μηχανής Sony και δεν έχετε πιέσει ένα κουμπί της κάμερας εντός του χρονικού ορίου που έχετε παραχωρήσει. Ωστόσο, κάποιες κάμερες Sony θα κλείσουν αυτόματα όταν οι θερμοκρασίες τους φτάσουν πέρα ​​από ένα ασφαλές επίπεδο.

Οι εικόνες δεν θα εγγραφούν

Πολλά πιθανά περιστατικά μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης στην κάρτα μνήμης ή στην εσωτερική μνήμη. Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία λήψης δεν έχει ρυθμιστεί ακούσια στη λειτουργία "ταινία". Τέλος, η λειτουργία αυτόματης εστίασης της φωτογραφικής μηχανής ενδέχεται να μην έχει αρκετό φως για να λειτουργεί σωστά.

Οι εικόνες είναι σταθερά εκτός εστίασης

Είναι δυνατές πολλές αιτίες. Βεβαιωθείτε ότι δεν είστε πολύ κοντά στο θέμα. Αν χρησιμοποιείτε μια λειτουργία σκηνής, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό για να ταιριάζει με τις συνθήκες φωτισμού. Κεντράρετε το θέμα στο πλαίσιο ή χρησιμοποιήστε τη λειτουργία κλειδώματος αυτόματης εστίασης για να εστιάσετε σε ένα θέμα στην άκρη του πλαισίου. Ο φακός της κάμερας θα μπορούσε επίσης να είναι πραγματικά βρώμικος ή μουτζουρωμένος, προκαλώντας θολές φωτογραφίες.

Παράξενες κουκίδες εμφανίζονται στην οθόνη LCD

Οι περισσότερες από αυτές τις κουκκίδες σχετίζονται με ελαφρές δυσλειτουργίες με τα ίδια τα pixel της οθόνης. Οι κουκκίδες δεν πρέπει να εμφανίζονται στις φωτογραφίες σας. Ορισμένα προβλήματα όπως αυτό συνήθως δεν είναι επισκευάσιμα.

Δεν μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στις φωτογραφίες στην εσωτερική μνήμη

Με τα περισσότερα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών της Sony, κάθε φορά που τοποθετείτε μια κάρτα μνήμης Memory Stick, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην εσωτερική μνήμη. Αφαιρέστε την κάρτα μνήμης και στη συνέχεια πρόσβαση στην εσωτερική μνήμη.

Το φλας δεν θα πυροβολήσει

Εάν το φλας έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία "αναγκαστικής σβησίματος", δεν θα ενεργοποιηθεί. Επαναφέρετε το φλας στην αυτόματη λειτουργία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία σκηνής που απενεργοποιεί το φλας. Δοκιμάστε μια διαφορετική λειτουργία σκηνής.

Ο δείκτης φόρτισης μπαταρίας είναι λάθος

Μερικές φορές, η ένδειξη θα διαβάσει εσφαλμένα τη φόρτιση της μπαταρίας όταν η κάμερα Sony χρησιμοποιείται σε εξαιρετικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα σε κανονικές θερμοκρασίες, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε πλήρως την μπαταρία μία φορά, η οποία θα πρέπει να επαναφέρει την ένδειξη κατά την επαναφόρτιση της μπαταρίας για την επόμενη φορά.