Ρυθμίσεις Xbox 360 και Xbox One Family

Όταν μιλάμε για παιδιά και βιντεοπαιχνίδια, είναι συνήθως καλύτερο να παίζετε παιχνίδια με τα μικρότερα παιδιά σας παρά να τα αφήνετε να χαλαρώνουν μόνοι τους. Είναι πιο διασκεδαστικό και για τους δυο σας, αν μπορείτε να παίξετε μαζί. Καθώς τα παιδιά γερνούν, ίσως να μην είστε πάντα σε θέση να παρακολουθείτε αυτό που παίζουν και για πόσο καιρό. Εκεί οι δυνατότητες γονικού ελέγχου του Xbox 360 και του Xbox One μπορούν να σας δώσουν ένα χέρι.

Ρυθμίσεις οικογένειας Xbox 360

Οι οικογενειακές ρυθμίσεις που είναι διαθέσιμες στο Xbox 360 σας επιτρέπουν να περιορίσετε την πρόσβαση σε περιεχόμενο παιχνιδιών ή ταινιών που δεν θέλετε να βλέπουν τα παιδιά σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε την κονσόλα να παίζει μόνο παιχνίδια κάτω από μια συγκεκριμένη βαθμολογία ESRB ή ταινίες κάτω από μια συγκεκριμένη βαθμολογία MPAA. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα μόνοι σας ή θέλετε να επιτρέψετε στα παιδιά σας να βλέπουν κάτι που είναι αποκλεισμένο, πατάτε απλά έναν κωδικό πρόσβασης που ορίζετε όταν ρυθμίζετε τις οικογενειακές ρυθμίσεις.

Έχετε επίσης αρκετές επιλογές για να ελέγξετε τι μπορούν να δουν και να κάνουν τα παιδιά σας και με ποιον μπορούν να αλληλεπιδρούν στο Xbox Live . Μπορείτε να εγκρίνετε με μη αυτόματο τρόπο τους ανθρώπους που θέλουν να βρίσκονται στη λίστα φίλων τους. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα τους αφήσετε να μιλήσουν και να ακούσουν φωνητική συνομιλία από οποιονδήποτε, κανένα, ή απλά άτομα στη λίστα φίλων τους. Και μπορείτε επίσης να υπαγορεύσετε πόσο μπορούν να κάνουν στο Xbox Live Marketplace . Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε πλήρως την πρόσβαση στο Xbox Live εάν θέλετε.

Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε την κονσόλα να αναπαράγεται μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα ή ακόμα και κάθε εβδομάδα. Μπορείτε να ρυθμίσετε το ημερήσιο χρονοδιακόπτη σε βήματα των 15 λεπτών και το εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη σε βήματα μίας ώρας, ώστε να μπορείτε να καθορίσετε ακριβώς πόσο χρόνο μπορεί να παίξει το παιδί σας. Οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται κάθε τόσο για να αφήσετε το παιδί σας να μάθει πόσο καιρό έχουν μείνει. Και όταν θέλετε να παίξετε ή θέλετε να αφήσετε το παιδί σας να παίζει περισσότερο, πατάτε μόνο τον κωδικό πρόσβασής σας.

Ρυθμίσεις Xbox μιας οικογένειας

Το Xbox One έχει παρόμοια ρύθμιση. Κάθε παιδί μπορεί να έχει δικό του λογαριασμό (είναι δωρεάν και εάν διαθέτετε Xbox Live Gold στο XONE για έναν λογαριασμό, ισχύει για όλους) και μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστά τα δικαιώματα για κάθε λογαριασμό. Μπορείτε να ορίσετε σε κάθε λογαριασμό τις γενικές προεπιλογές για "Παιδί", "Έφηβος" ή "Ενήλικες", οι οποίες θα παρέχουν διάφορους βαθμούς ελευθερίας, όπως ποιοι μπορούν να συνομιλήσουν / να είναι φίλοι, τι μπορούν να δουν και να έχουν πρόσβαση στο κατάστημα, κι αλλα.

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια προσαρμοσμένη ρύθμιση που θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο ακριβώς αυτό που μπορεί να έχει το παιδί σας σε μια μακρά λίστα επιλογών.

Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό είναι ότι, αντίθετα με το παρελθόν στο X360, οι λογαριασμοί του Xbox One μπορούν να «αποφοιτήσουν», οπότε δεν χρειάζεται να συνδέονται με παιδιά για πάντα. Μπορούν επίσης να αποσυνδεθούν από τον γονικό λογαριασμό και να δημιουργηθούν ως πλήρεις λογαριασμοί του Xbox Live Gold μόνοι τους (πιθανώς στο δικό Xbox One του μαθητή / έφηβος / φοιτητή του κολλεγίου).