Ο ορισμός και η χρήση της εντολής "Μετατροπή σε καμπύλες"

Λόγοι για τη μετατροπή κειμένου σε καμπύλες στο λογισμικό δημοσίευσης

Μια συνάρτηση λογισμικού με δυνατότητες σχεδίασης διανυσμάτων, " μετατροπή σε καμπύλες", αναφέρεται στη λήψη κειμένου και τη μετατροπή της σε καμπύλες ή περιγράμματα διανυσμάτων. Μετατρέπει το κείμενο σε γραφικό που δεν μπορεί πλέον να επεξεργαστεί με τα εργαλεία του τύπου λογισμικού αλλά μπορεί να επεξεργαστεί ως διανυσματική τέχνη. Η πραγματική γραμματοσειρά δεν είναι πλέον απαραίτητη για την ακριβή προβολή και εκτύπωση του εγγράφου.

Γιατί να μετατρέψετε κείμενο σε καμπύλες

Ένας σχεδιαστής μπορεί να επιλέξει να μετατρέψει το κείμενο σε καμπύλες για να αλλάξει το σχήμα συγκεκριμένων χαρακτήρων σε ένα λογότυπο, στην πινακίδα τύπου του ενημερωτικού δελτίου ή σε άλλο διακοσμητικό κείμενο για να επιτύχει ορισμένα καλλιτεχνικά εφέ. Ίσως είναι συνετό να μετατρέψετε κείμενο σε καμπύλες όταν μοιράζεστε αρχεία με άλλους που ενδέχεται να μην έχουν τις ίδιες γραμματοσειρές που έχετε ή όταν η ενσωμάτωση γραμματοσειρών δεν είναι επιλογή. Άλλοι λόγοι για τη μετατροπή περιλαμβάνουν:

Γιατί να μην μετατρέψετε κείμενο σε καμπύλες

Μικρά κομμάτια κειμένου που έχουν μετατραπεί σε λογότυπο ή καλλιτεχνικό κείμενο είναι σχεδόν πάντα αποδεκτά. Ωστόσο, η μετατροπή μεγάλων ποσοτήτων κειμένου σε περιγράμματα μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από ό, τι αποτρέπει. Είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε αλλαγές τελευταίας στιγμής στον τύπο που έχουν μετατραπεί σε καμπύλες.

Με τον τύπο serif που έχει οριστεί σε μικρό μέγεθος, η μετατροπή σε καμπύλες μπορεί να πυκνώσει την εμφάνιση μικροσκοπικών σερφών αρκετά ώστε να είναι αισθητή. Μερικοί άνθρωποι συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε μόνο τύπο τύπου siffel κατά τη μετατροπή σε καμπύλες, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Όροι για τη μετατροπή κειμένου σε διανυσματικό γραφικό

Ενώ το CorelDRAW χρησιμοποιεί τον όρο "μετατροπή σε καμπύλες", το Adobe Illustrator χρησιμοποιεί "περιγράμματα δημιουργίας". Το Inkscape αναφέρεται στην ίδια διαδικασία με τη "μετατροπή σε διαδρομή " ή "αντικείμενο σε διαδρομή". Για να μετατρέψετε κείμενο σε καμπύλες, επιλέγετε πρώτα το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε στο λογισμικό διανυσματικής τέχνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την κατάλληλη εντολή μετατροπής σε καμπύλες / δημιουργία εντολών περιγράμματος. Η καμπύλη, το περίγραμμα και η πορεία σημαίνουν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα στο λογισμικό απεικόνισης.

Κάθε φορά που μετατρέπετε κείμενο σε περιγράμματα σε ένα αρχείο, είναι προτιμότερο να διατηρήσετε ένα μη μετατραπέν αντίγραφο του αρχείου σε περίπτωση που πρέπει να κάνετε αλλαγές στο κείμενο.