Πώς να αποκτήσετε συντεταγμένες από τους Χάρτες Google

Αποκτήστε GPS συντεταγμένες για οποιαδήποτε θέση στη γη

Το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης που παρέχει συντεταγμένες GPS στους Χάρτες Google και άλλες υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας σε τεχνολογικές συσκευές δεν διαθέτει το δικό του σύστημα εντοπισμού θέσης. Χρησιμοποιεί το υπάρχον σύστημα γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους. Οι γραμμές γεωγραφικού πλάτους δείχνουν την απόσταση βόρεια ή νότια του ισημερινού, ενώ οι γραμμές γεωγραφικού μήκους υποδεικνύουν την απόσταση ανατολικά ή δυτικά του κεντρικού μεσημβρινού. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους, οποιαδήποτε θέση στη Γη μπορεί να αναγνωριστεί με μοναδικό τρόπο.

Πώς να λάβετε συντεταγμένες GPS από τους Χάρτες Google

Η διαδικασία ανάκτησης συντεταγμένων GPS από τους Χάρτες Google σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει αλλάξει λίγο με την πάροδο των ετών, αλλά η διαδικασία είναι απλή αν γνωρίζετε ακριβώς πού να κοιτάξετε.

  1. Ανοίξτε τον ιστότοπο του Google Maps σε ένα πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή.
  2. Μεταβείτε σε μια τοποθεσία για την οποία θέλετε να συντονίζονται οι GPS.
  3. Κάντε δεξί κλικ (κλικ-κλικ σε ένα Mac) τη θέση.
  4. Κάντε κλικ στο "Τι είναι εδώ;" στο μενού που εμφανίζεται.
  5. Κοιτάξτε στο κάτω μέρος της οθόνης όπου θα δείτε τις συντεταγμένες GPS.
  6. Κάντε κλικ στις συντεταγμένες στο κάτω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε έναν πίνακα προορισμού που εμφανίζει τις συντεταγμένες σε δύο μορφές: Degrees, Minutes, Seconds (DMS) και Decimal Degrees (DD). Είτε μπορεί να αντιγραφεί για χρήση αλλού.

Περισσότερα σχετικά με τους συντεταγμένους GPS

Το γεωγραφικό πλάτος χωρίζεται σε 180 μοίρες. Ο ισημερινός βρίσκεται σε 0 μοίρες γεωγραφικού πλάτους. Ο βόρειος πόλος είναι στους 90 βαθμούς και ο νότιος πόλος είναι σε -90 βαθμούς γεωγραφικό πλάτος.

Το γεωγραφικό μήκος χωρίζεται σε 360 μοίρες. Ο κεντρικός μεσημβρινός, που βρίσκεται στο Γκρήνουιτς της Αγγλίας, είναι 0 μοίρες μήκους. Η απόσταση από την ανατολή και τη δύση μετράται από αυτό το σημείο, που εκτείνεται σε 180 μοίρες ανατολικά ή -180 μοίρες δυτικά.

Τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα είναι μόνο μικρότερες αυξήσεις των μοίρες. Επιτρέπουν την ακριβή τοποθέτηση. Κάθε βαθμός είναι 60 λεπτά και κάθε λεπτό μπορεί να χωριστεί σε 60 δευτερόλεπτα. Τα λεπτά υποδεικνύονται με ένα απόστροφο (') δευτερόλεπτα με διπλό εισαγωγικό (").

Πώς να εισάγετε συντεταγμένες στους Χάρτες Google για να βρείτε μια τοποθεσία

Αν έχετε ένα σύνολο συντεταγμένων GPS -για παράδειγμα, μπορείτε να εισάγετε τις συντεταγμένες στους Χάρτες Google, για να δείτε πού βρίσκεται μια τοποθεσία και να λάβετε οδηγίες σχετικά με αυτήν τη θέση. Μεταβείτε στον ιστότοπο των Χαρτών Google και πληκτρολογήστε τις συντεταγμένες που έχετε στο πλαίσιο αναζήτησης στην κορυφή της οθόνης των Χαρτών Google σε μία από τις τρεις αποδεκτές μορφές:

Κάντε κλικ στο μεγεθυντικό φακό δίπλα στις συντεταγμένες στη γραμμή αναζήτησης για να μεταβείτε στη θέση στους Χάρτες Google. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Οδηγίες στο πλευρικό πλαίσιο για έναν χάρτη στη θέση.

Πώς να λάβετε συντεταγμένες GPS Από την εφαρμογή Χάρτες Google

Εάν βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας, μπορείτε να λάβετε συντεταγμένες GPS από την εφαρμογή Χάρτες Google, εφόσον έχετε μια κινητή συσκευή Android. Δεν έχετε τύχη αν βρίσκεστε σε iPhone, όπου η εφαρμογή Χάρτες Google δέχεται συντεταγμένες GPS, αλλά δεν τις δίνει.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google στη συσκευή σας Android.
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο μια θέση έως ότου δείτε μια κόκκινη ακίδα.
  3. Κοιτάξτε στο πλαίσιο αναζήτησης στο πάνω μέρος της οθόνης για τις συντεταγμένες.