Αριθμοί στρογγυλοποίησης στο πλησιέστερο ακέραιο ακέραιο στο Excel

01 του 01

Λειτουργία Excel EVEN

Γύροι αριθμοί στο επόμενο Ακόμη και ακέραιο. © Ted French

Η λειτουργία EVEN του Excel μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στρογγυλοποιήσει τις δεκαδικές τιμές σε ένα ακέραιο ακέραιο κατά την αφαίρεση του δεκαδικού τμήματος του αριθμού.

Όπως φαίνεται στη στήλη C στην παραπάνω εικόνα, όλες οι τιμές - είτε ομοιόμορφες είτε μονές - στρογγυλοποιούνται σε ακέραιους αριθμούς από τη συνάρτηση.

Στρογγυλοποίηση θετικών έναντι αρνητικών αριθμών

Η συνάρτηση δεν ακολουθεί τους κανόνες στρογγυλοποίησης που ακολουθούν πολλές άλλες λειτουργίες στρογγυλοποίησης του Excel. Αντ 'αυτού, πάντα στρογγυλοποιεί τους αριθμούς μακριά από το μηδέν, ανεξάρτητα από το αν ένας αριθμός είναι αρνητικός ή θετικός.

Η στρογγυλοποίηση μακριά από το μηδέν έχει ως αποτέλεσμα οι θετικοί αριθμοί να στρογγυλοποιούνται στον επόμενο υψηλότερο ακέραιο αριθμό ανεξάρτητα από την τιμή του ψηφίου στρογγυλοποίησης, ενώ οι αρνητικοί αριθμοί στρογγυλεύονται προς τα κάτω στον επόμενο χαμηλότερο ακόμη αρνητικό ακέραιο αριθμό.

Στην παραπάνω εικόνα οι τιμές 6.023 και 7.023 στρογγυλοποιούνται μέχρι 8, ενώ οι τιμές -6.023 και -7.023 στρογγυλοποιούνται προς τα κάτω σε -8.

Στρογγυλοποίηση δεδομένων και υπολογισμών

Αντίθετα με τις επιλογές μορφοποίησης που αλλάζουν μόνο την εμφάνιση δεδομένων αλλάζοντας τον αριθμό των δεκαδικών θέσεων που εμφανίζονται. η συνάρτηση EVEN μεταβάλλει πραγματικά τα δεδομένα σε ένα φύλλο εργασίας .

Επομένως, η συνάρτηση EVEN μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα άλλων υπολογισμών σε ένα φύλλο εργασίας που χρησιμοποιεί τα στρογγυλοποιημένα δεδομένα.

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης EVEN

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης.

Η σύνταξη για τη συνάρτηση EVEN είναι:

= EVEN (Αριθμός)

Αριθμός - (απαιτείται) η τιμή που πρέπει να στρογγυλοποιηθεί. Αυτό το επιχείρημα μπορεί να περιέχει τα πραγματικά δεδομένα για στρογγυλοποίηση ή μπορεί να είναι αναφορά κυψέλης στη θέση των δεδομένων στο φύλλο εργασίας.

Ακόμη και παραδείγματα λειτουργιών

Το παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα χρησιμοποιεί τη συνάρτηση EVEN για να στρογγυλοποιήσει πολλές δεκαδικές τιμές στον επόμενο ακέραιο αριθμό.

Η συνάρτηση μπορεί να εισαχθεί πληκτρολογώντας το όνομα και το όρισμα της λειτουργίας στο επιθυμητό κελί ή μπορεί να εισαχθεί χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας όπως περιγράφεται παρακάτω.

Τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή της συνάρτησης στο κελί C2 είναι:

  1. Κάντε κλικ στο κελί C2 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα του παραδείγματος λειτουργίας EVEN
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες του μενού κορδέλας
  3. Επιλέξτε Math & Trig από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών
  4. Κάντε κλικ στο EVEN στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας
  5. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στη γραμμή Αριθμός
  6. Κάντε κλικ στο κελί A2 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε εκείνη την αναφορά κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου
  8. Η απάντηση 8 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C2 αφού είναι ο επόμενος υψηλότερος ακέραιος ακέραιος μετά από 6.023
  9. Όταν κάνετε κλικ στο κελί C2 η πλήρης λειτουργία = EVEN (A2) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας

Αντιγραφή της φόρμουλας με τη λαβή πλήρωσης

Αντί να αναδημιουργήσετε τον τύπο για τα άλλα τρία παραδείγματα, ο πρώτος τύπος μπορεί να αντιγραφεί γρήγορα χρησιμοποιώντας τη λαβή πλήρωσης ή να αντιγράψετε και να επικολλήσετε, καθώς το όρισμα για τη συνάρτηση EVEN εισήχθη ως σχετική αναφορά κυψέλης .

Τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας πρέπει να είναι:

#ΑΞΙΑ! Τιμή σφάλματος

Η αξία! η τιμή σφάλματος επιστρέφεται εάν το Excel δεν αναγνωρίζει τα δεδομένα που εισήχθησαν για το όρισμα Αριθμός ως αριθμός. Μία πιθανή εξήγηση θα ήταν οι αριθμοί να εισαχθούν ως δεδομένα κειμένου .