Τρόπος απενεργοποίησης του Τείχους προστασίας σύνδεσης στο Internet των Windows XP

Τερματισμός του τείχους προστασίας των Windows XP Εάν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Internet

Το τείχος προστασίας των Windows για σύνδεση στο Internet (ICF) υπάρχει σε πολλούς υπολογιστές με Windows XP, αλλά είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή. Ωστόσο, κατά την εκτέλεση, το ICF μπορεί να επηρεάσει την κοινή χρήση του διαδικτύου και ακόμη και να σας αποσυνδέσει από το διαδίκτυο.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το ICF, αλλά να θυμάστε ότι, σύμφωνα με τη Microsoft, "Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το ICF στη σύνδεση στο Internet οποιουδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος απευθείας στο Internet". .

Ορισμένοι δρομολογητές σπιτιών, ωστόσο, διαθέτουν ενσωματωμένα τείχη προστασίας . Επιπλέον, υπάρχουν πολλά προγράμματα τείχους προστασίας τρίτου μέρους που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να αντικαταστήσετε το τείχος προστασίας που παρέχεται από τα Windows.

Σημείωση: Το Windows XP SP2 χρησιμοποιεί τείχος προστασίας των Windows, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο από αυτό που περιγράφεται παρακάτω.

Πώς να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας των Windows XP

Ακολουθεί ο τρόπος απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows XP, εάν παρεμβαίνει στη σύνδεση στο διαδίκτυο:

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου μέσω του Start> Control Panel .
  2. Επιλέξτε Συνδέσεις δικτύου και Internet .
    1. Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή, σημαίνει ότι βλέπετε τον Πίνακα Ελέγχου στην Κλασσική προβολή , γι 'αυτό παραλείψτε στο Βήμα 3.
  3. Κάντε κλικ στις Συνδέσεις δικτύου για να δείτε μια λίστα διαθέσιμων συνδέσεων δικτύου.
  4. Κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση στην οποία θέλετε να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας και στη συνέχεια επιλέξτε Ιδιότητες .
  5. Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και βρείτε την επιλογή στην ενότητα Τείχος προστασίας σύνδεσης στο Internet που ονομάζεται "Προστατέψτε τον υπολογιστή και το δίκτυό μου περιορίζοντας ή παρεμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτόν τον υπολογιστή από το Internet".
  6. Αυτή η επιλογή αντιπροσωπεύει το ICF. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας.