Ψάχνετε για BookLamp; Δοκιμάστε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις

Το BookLamp ήταν κάποτε "η Πανδώρα για τα βιβλία"

Ενημέρωση: Σύμφωνα με μια δημοσίευση του 2014 από την TechCrunch, η Apple επιβεβαίωσε ότι είχε αποκτήσει BookLamp χωρίς να αποκαλύψει σχέδια για το τι θα έκανε η εταιρεία μαζί της. Ο ιστότοπος, BookLamp.com, δεν είναι πλέον διαθέσιμος.

Θέλετε άλλες εναλλακτικές λύσεις ψηφιακών βιβλίων; Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτούς τους πόρους!

Εάν εξακολουθείτε να ψάχνετε πληροφορίες σχετικά με το BookLamp, μπορείτε να βρείτε το αρχικό (τώρα ξεπερασμένο) άρθρο σχετικά με την παρακάτω εταιρεία.

Τι ήταν το BookLamp;

Το βιβλίο BookLamp ήταν μια μικρή εταιρεία με τρυπήματα που έγιναν Pandora βιβλίων. Η Pandora, μια μουσική υπηρεσία που βασίζεται στο Project Music Genome Project, χρησιμοποιεί την ομοιότητα μεταξύ του μουσικού ήχου για να προτείνει νέα μουσική στους χρήστες. Το βιβλίο BookLamp ελπίζει να κάνει το ίδιο με τα βιβλία, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων βιβλιογραφίας και χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή για να συγκρίνει τα μυθιστορήματα.

Ιδρύθηκε από τον Aaron Stanton, το BookLamp πήρε το δρόμο που δεν ταξίδεψε λιγότερο στο σχηματισμό του. Αφού έρχεται με την ιδέα για το BookLamp, ο Aaron Stanton πέταξε στην έδρα της Google και καθόταν στο λόμπι μέχρι να τον ακούσουν ή να τον ρίξουν έξω. Η κόλπο κέρδισε διεθνή κάλυψη και μέσω της ιστοσελίδας του Aaron, CanGoogleHearMe.com (η οποία έκτοτε έγινε εκτός σύνδεσης), ο Aaron συναντήθηκε με μια ομάδα προγραμματιστών που ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν στο έργο.

Το πρόγραμμα BookLamp αποσκοπούσε στη συλλογή του κειμένου των μυθιστορημάτων και στην ανάλυση τους για τη σύγκριση με άλλα μυθιστορήματα με βάση χαρακτηριστικά όπως η περιγραφή και η βηματοδότηση. Με αυτό τον τρόπο, η BookLamp ήταν σε θέση να προτείνει παρόμοια βιβλία αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο γράφτηκαν τα βιβλία και όχι μόνο με τη σύγκριση του θέματος και του θέματος.

Πώς λειτούργησε το BookLamp;

Το BookLamp χρησιμοποίησε το κείμενο ενός μυθιστορήματος για να αποκρυπτογραφήσει το ύφος του βιβλίου με βάση έξι κατηγορίες: βηματοδότηση, πυκνότητα, δράση, περιγραφή, διάλογο και προοπτική. Για παράδειγμα, μια δραματικά υψηλότερη πυκνότητα αντωνυμάτων πρώτου προσώπου θα έδειχνε ότι το μυθιστόρημα γράφτηκε στο πρώτο πρόσωπο. Ομοίως, ένα μυθιστόρημα με υψηλή πυκνότητα επίθετων θα βαθμολογούσε υψηλότερα στην περιγραφή από ένα μυθιστόρημα με χαμηλή πυκνότητα επίθετων.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, το BookLamp έψαξε μέσω της βάσης δεδομένων των βιβλίων για να βρει παρόμοια μυθιστορήματα. Μετά την εύρεση του καλύτερου συνόλου αγώνων, η BookLamp παρουσίασε τη λίστα στον χρήστη και διέταξε τη λίστα βάσει των σχολίων που έλαβε από την Amazon.com. Έχει μόνο περιορισμένο αριθμό βιβλίων στη βάση δεδομένων του, γεγονός που περιορίζει την ικανότητά του να επιλέγει αποτελεσματικά καλούς αγώνες.

Πριν από την εξαγορά της από την Apple και τη λήψη του offline το 2014, η BookLamp επικεντρώνεται σε νέους τομείς για να προβλέψει καλύτερα ποια βιβλία μπορεί να ενδιαφέρει ένας χρήστης με βάση την εισαγωγή ενός μόνο βιβλίου. Η μετατόπιση των μοτίβων ήταν μια τέτοια περιοχή που επικεντρώθηκε στον μεταβαλλόμενο ρυθμό ενός μυθιστορήματος. Για παράδειγμα, εάν ένα μυθιστόρημα ξεκίνησε αργά, αλλά επιτάχυνε το ένα τέταρτο του δρόμου στην ιστορία, η μετατόπιση του προτύπου θα μπορούσε να βρει συγκριτικά βιβλία.

Το ενδιαφέρον ήταν ένας άλλος τομέας εστίασης για το BookLamp. Το ενδιαφέρον καλύπτει τα ίδια τα βασικά στοιχεία του μυθιστορήματος, όπως εάν είχε τοποθετηθεί στο διάστημα ή στη Γη ή σε μια φανταστική γη. Επιπλέον, οι τόκοι θα κάλυπταν πιο λεπτές περιοχές, όπως είναι η σκηνική πόλη σε μια αγροτική περιοχή ή ο κύριος χαρακτήρας είναι ένας νεαρός άνδρας σε αντίθεση με έναν γέρο.

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau