Ο εκτυπωτής inkjet Inkjet Maxify MB2720 της Canon

Για το σπίτι ή το μικρο γραφείο

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Bottom Line: Μια ενημερωμένη έκδοση για το Maxify MB2320 της Canon, πρόκειται για ένα συνολικό λεπτό εκτυπωτή με εξαιρετική απόδοση και μεγάλη χωρητικότητα εισόδου, αλλά ένας σαρωτής αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας ανά σελίδα θα παρείχε μεγαλύτερη αξία.

Αγοράστε το Canon Maxify MB2720 στο Amazon

Εισαγωγή

Σήμερα εξετάζουμε την αναβάθμιση σε μία από τις πρώτες μηχανές Maxify της Microsoft , το Maxify MB2320 , τον εκτυπωτή Inkjet για ασύρματο Home Office MB2720 (199,99 $). Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ενημερώσεις αυτής της φύσης, το μηχάνημα δεν έχει αλλάξει πολύ από το Maxify MB2320 - μερικά νέα χαρακτηριστικά, μερικές αναβαθμίσεις υλικολογισμικού και λογισμικού, αλλά βασικά έχετε το ίδιο πράγμα: Ένα ικανό μεσαίο σύνολο business-ready all-in -ένα με ένα ελαφρώς υψηλό κόστος ανά σελίδα. Εάν η δική σας εκδοχή είναι ένα σενάριο εκτύπωσης και αντιγραφής μικρού όγκου με την ανάγκη για σάρωση και αποστολή φαξ υψηλής ποιότητας, δώστε στο νέο Maxify μια καλή εμφάνιση.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Γνωρίστε τον νέο εκτυπωτή. είναι πολύ σαν τον παλιό εκτυπωτή. Σε 18,3 ίντσες απέναντι, 18,1 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, 12,6 ίντσες ψηλό και ζυγίζει σε 26,9 λίβρες, στο εξωτερικό, το πλαίσιο και ο πίνακας ελέγχου είναι πανομοιότυπα με το MB2320, εκτός από το όνομα του εκτυπωτή, φυσικά. Όπως όλα τα Maxifys, αυτό είναι κυλινδρικό σχήμα και πραγματικά δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας.

Εάν δεν το θέλετε στην κορυφή της επιφάνειας εργασίας σας, υποστηρίζει δικτύωση Wi-Fi (ασύρματη) και Ethernet (ενσύρματη), καθώς και απευθείας σύνδεση με ένα μόνο υπολογιστή μέσω καλωδίου εκτυπωτή USB. Ωστόσο, όπως προειδοποίησα αρκετές φορές, για να επωφεληθείτε από αυτό το σύννεφο Maxify και άλλες επιλογές συνδεσιμότητας για κινητά , θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μία από τις επιλογές δικτύωσης. Επιπλέον, αυτό το μοντέλο δεν υποστηρίζει επικοινωνία Wi-Fi Direct ή Near-Field Communication ή NFC .

Ρυθμίζετε μερικές από αυτές τις επιλογές, καθώς και τις λειτουργίες χωρίς περπάτημα ή χωρίς υπολογιστή , όπως η δημιουργία αντιγράφων, η σάρωση στο νέφος ή η σάρωση ή η εκτύπωση από μονάδα USB thumb, από τον πίνακα ελέγχου του MB2720, ο οποίος είναι αγκυροβολημένος από μια έγχρωμη οθόνη αφής 3 ιντσών. Υπάρχει επίσης ένας αυτόματος τροφοδότης εγγράφων 50 σελίδων (ADF), αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης (αλλά η ίδια η μηχανή εκτύπωσης), πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να σαρώσει αυτόματα τις σελίδες διπλής όψης. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να προχωρήσετε στον εκτυπωτή Maxify MB5420 Wireless Office Inkjet και αυτό πωλείται για διπλάσια ποσότητα από το Maxify MB2720. Θα εξετάσω το MB5420 εδώ στο About.com την επόμενη εβδομάδα ή έτσι.

Στη συνέχεια, όμως, ένας αυτόματος-αμφιβληστροειδικός αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF) δεν είναι όλος ο μεγαλύτερος και πιο ακριβός εκτυπωτής MB5420. Έχει ένα χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα, για παράδειγμα, το οποίο επιτυγχάνει υποστηρίζοντας ένα πολύ μεγάλο φυσίγγιο μελάνης που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το MB2720.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Η Canon υποστηρίζει ότι το MB2720 είναι ικανό να εκτυπώνει 24 σελίδες ανά λεπτό ή ppm, ασπρόμαυρες και 15,5ppm σε χρώμα. Τα αποτελέσματα μου ήταν κάπως πιο αργά, λίγο περισσότερο από 20ppm για ασπρόμαυρα. Καθώς τα έγγραφα έγιναν πιο περίπλοκα, με πολλές μορφές γραμματοσειρών, χρώματος, εικόνων και γραφικών, οι σελίδες ανά λεπτό μειώθηκαν σημαντικά.

Κατά την εκτύπωση ενός συνόλου αρχείων κειμένου μονόχρωμων και εγγράφων που περιέχουν επαγγελματικά γραφικά (γραφήματα, γραφικά, πίνακες) και φωτογραφίες, το MB2720 σημείωσε 8ppm, κάτι που δεν είναι κακό σε σύγκριση με άλλους εκτυπωτές inkjet στην περιοχή τιμών. Το WorkForce WF-2760 της Epson, για παράδειγμα, ολοκλήρωσε αυτές τις δοκιμές σε μόλις 6,2ppm. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι για αυτό που είναι, οι ταχύτητες εκτύπωσης του MB2720 δεν είναι κακές, ειδικά για έναν εκτυπωτή χαμηλού όγκου. δεν χρειάζεται συνήθως να είναι τόσο γρήγορα.

Η ποιότητα εκτύπωσης, ωστόσο, είναι μια περιοχή όπου το MB2720 λάμπει, αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για τα Inkjet της Canon. (Οι παλαιοί εκτυπωτές μάρκας Pixma είναι γνωστοί για την ανώτερη ποιότητα εξόδου.) Η ποιότητα του κειμένου φαινόταν πολύ παρόμοια με την έξοδο λέιζερ με πολύ ευανάγνωστες γραμματοσειρές μέχρι περίπου 6 σημεία. Τα γραφικά της επιχείρησης φαινόταν καλή συνολικά, με ακόμη γεμίσματα, ομαλές μεταβάσεις βαθμίδων, βαθιά, ακόμη και μαύρα, γκρι και αποχρώσεις, με μόνο περιστασιακά ήπια συγκόλληση - το είδος που βλέπετε μόνο όταν το ψάχνατε, πραγματικά.

Η σάρωση και η αντιγραφή, επίσης, βγήκαν καθαρά, με ακρίβεια χρωματισμένα και καλά καλά.

Οι πηγές εισόδου αποτελούνται από δύο συρτάρια 250 φύλλων, συνολικά συνολικά 500 σελίδες, τα οποία είναι πολλά για έναν εκτυπωτή με μέγιστο μηνιαίο κύκλο εργασιών 20.000 σελίδων. Στην πραγματικότητα, όπως θα δείτε το επόμενο βήμα στην ενότητα Κόστος ανά σελίδα, δεδομένου του κόστους ανά σελίδα αυτού του εκτυπωτή, που τρέχει οπουδήποτε κοντά στις εκτυπώσεις των 20K, είναι ακριβό σε σύγκριση με αρκετά ανταγωνιστικά μοντέλα και ελαφρώς πιο ακριβούς ανταγωνιστές. Παρά τα βαθιά συρτάρια, τα οποία είναι ασφαλώς βολικά από την άποψη του πόσο συχνά χρειάζεται η τροφοδοσία του εκτυπωτή, η εκτύπωση περισσότερων από μερικές εκατοντάδες σελίδες μηνιαίως δεν είναι οικονομικά λογική.

Κόστος ανά σελίδα

Η Canon παρέχει δύο κασέτες μελανιού για αυτόν τον εκτυπωτή: τυπική απόδοση και υψηλή απόδοση ή XL. Οι μικρότερες μαύρες δεξαμενές κοστίζουν 22,99 δολάρια και είναι καλές για περίπου 400 εκτυπώσεις και οι τρεις χρωματιστές δεξαμενές (κυανό, ματζέντα και κίτρινο) είναι 13,99 δολάρια το καθένα. Μεταξύ αυτών, κατέχουν περίπου 300 σελίδες. Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις δεξαμενές, οι ασπρόμαυρες σελίδες θα σας κοστίζουν περίπου 5,6 σεντ έκαστη και το χρώμα εκτυπώνει περίπου 19,7 σεντ. Και οι δύο αυτοί αριθμοί είναι, αν μη τι άλλο, ένα κίνητρο για να στραφούν σε δεξαμενές υψηλότερης απόδοσης.

Η μαύρη δεξαμενή υψηλής απόδοσης πωλεί για 31.99 στην τοποθεσία της Canon και διαθέτει περίπου 1.200 εκτυπώσεις, ενώ τα τρία έγχρωμα δοχεία κοστίζουν $ 15.99 και, σε συνδυασμό με τη μαύρη δεξαμενή, εκτυπώνουν περίπου 900 σελίδες. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, υπολογίσαμε το κόστος ανά σελίδα ως εξής: 2,7 σεντ για μονόχρωμες σελίδες και 8,1 σεντ για το χρώμα.

Ενώ αυτά τα CPPs μπορεί να είναι παρόμοια με μερικούς άλλους εκτυπωτές εισόδου ή μεσαίας κατηγορίας, αν είναι καλό για σας εξαρτάται από το πόσο (και τι) εκτυπώνετε. Αν εκτυπώνετε περισσότερες από περίπου 300 σελίδες κάθε μήνα, 2,7 σεντ ανά σελίδα μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλές. Ένας βασικός κανόνας κατά την αξιολόγηση του κόστους λειτουργίας ενός εκτυπωτή ανά σελίδα είναι ότι για κάθε 10.000 σελίδες που εκτυπώνετε με έναν εκτυπωτή με κόστος ανά σελίδα κατά 1 εκατοστό υψηλότερο, θα σας κοστίσει επιπλέον $ 100. Δύο σεντ υψηλότερα, $ 200, και ούτω καθεξής.

Αυτό είναι 1.200 δολάρια ετησίως, ή αρκετά για να αγοράσει έξι ή οκτώ από αυτούς τους εκτυπωτές. Αν σκοπεύετε να εκτυπώσετε χιλιάδες σελίδες κάθε μήνα, κάνετε τον εαυτό σας μια εύνοια και βρείτε κάτι που κάνει τόσο καλά σε λιγότερο από 2 σεντ ανά σελίδα και κατά προτίμηση κάτω από 1 σεντ. Είναι εκεί έξω. Τα μοντέλα INKvestment της Brother, όπως ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής MFC-J5920DW ή ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής MFC-J5920DW $ 300, για παράδειγμα. Και οι δύο προσφέρουν ασπρόμαυρες CPPs κάτω του 1 λεπτού και έγχρωμες σελίδες κάτω των 5 λεπτών.

Χάρη στο γεγονός ότι τα μοντέλα Brother δεν εκτυπώνουν εικόνες και γραφικά καθώς και αυτό το Maxify και σε κάποιο βαθμό αυτό είναι σημαντικό, ανάλογα με την αίτησή σας.

Το τέλος

Δεν είμαι πιθανότατα καλός επιχειρηματίας, αλλά πάντοτε πάω για την υψηλότερη χωρητικότητα και περισσότερες δυνατότητες - ξέρετε, μόνο σε περίπτωση που ίσως χρειαστώ τους δρόμους. Αν χρειάζεστε έναν αυτόματο αντιεκτυπωτή ADF ή θέλετε να εκτυπώσετε και να αντιγράψετε πολλά, θα πρέπει να δείτε το MB5420. Ναι, κοστίζει πολύ περισσότερο, αλλά θα πληρώσει για τον εαυτό του σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το πόσο εκτυπώνετε.

Όταν έγραψα αυτό το τέλος στις αρχές Αυγούστου του 2016, το MB2720 κυκλοφορούσε στην αγορά της Canon για $ 50 ή $ 149,99, ενώ το MB5420 σημειώθηκε επίσης στα $ 329,99 ή $ 70 off. Και ναι, υπάρχει ακόμα μια τεράστια διαφορά μεταξύ της τιμής αυτών των δύο μοντέλων. Παρόλα αυτά, το MB5420 θα προσφέρει καλύτερη αξία σε περιβάλλοντα με βαριά εκτύπωση και αντιγραφή.

Αν, αντιθέτως, το φορτίο εκτύπωσης και αντιγραφής είναι χαμηλό και θα αξιοποιήσετε τις άλλες λειτουργίες all-in-one, θα πρέπει να είστε ευχαριστημένοι με τον εκτυπωτή inkjet Inkjet της Canon Maxify MB2720.

Αγοράστε το Canon Maxify MB2720 στο Amazon