Βέλτιστες πρακτικές για τη χρήση αρχείων PDF σε ιστοσελίδες

Σχεδιάζοντας με τα αρχεία PDF στο μυαλό

Τα αρχεία PDF ή τα αρχεία μορφής Acrobat Portable Document Format αποτελούν εργαλείο για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων , αλλά μερικές φορές μπορούν να γίνουν οπαδοί των πελατών του Web, καθώς όλοι οι σχεδιαστές ιστοσελίδων δεν ακολουθούν καλή χρηστικότητα όταν συμπεριλαμβάνουν αρχεία PDF στις ιστοσελίδες τους. Οι παρακάτω βέλτιστες πρακτικές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί τα αρχεία PDF με αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να ενοχλούν τους αναγνώστες σας ή να τους οδηγούν για να βρουν το περιεχόμενο που θέλουν αλλού.

Αρχικά, Σχεδιάστε τα PDF σας καλά

Τα μικρά αρχεία PDF είναι καλά PDF
Ακριβώς επειδή ένα PDF μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε έγγραφο του Word δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακολουθεί τους ίδιους κανόνες οποιασδήποτε άλλης ιστοσελίδας ή αρχείου που μπορεί να ληφθεί. Εάν δημιουργείτε ένα PDF για να διαβάσουν οι πελάτες σας online, θα πρέπει να το κάνετε μικρό . Δεν υπερβαίνει τα 30-40KB. Οι περισσότεροι φυλλομετρητές πρέπει να κατεβάσουν το πλήρες PDF πριν μπορέσουν να το κάνουν, οπότε οτιδήποτε μεγαλύτερο θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να κατεβάσετε και οι αναγνώστες σας ίσως χτυπήσουν το κουμπί πίσω και αφήσουν αντί να περιμένουν.

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες PDF
Όπως με τις ιστοσελίδες, τα αρχεία PDF που περιέχουν εικόνες σε αυτά πρέπει να χρησιμοποιούν εικόνες βελτιστοποιημένες για το Web. Αν δεν βελτιστοποιήσετε τις εικόνες, το PDF θα είναι πολύ μεγαλύτερο και έτσι πιο αργό για λήψη.

Πρακτική Good Writing στο αρχείο PDF
Ακριβώς επειδή το περιεχόμενο είναι σε PDF δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραιτηθείτε από την καλή γραφή. Και αν το έγγραφο πρόκειται να διαβαστεί στο Acrobat Reader ή σε κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, τότε ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για την εγγραφή στο Web στο PDF σας.

Αν το PDF πρόκειται να εκτυπωθεί, τότε μπορείτε να γράψετε για ένα κοινό εκτύπωσης, αλλά λάβετε υπόψη ότι μερικοί άνθρωποι θα εξακολουθούν να θέλουν να διαβάσουν το PDF σας στο διαδίκτυο, μόνο για να εξοικονομήσουν χαρτί.

Κάντε τη γραμματοσειρά αναγνώσιμη
Αν δεν γνωρίζετε ότι το κύριο ακροατήριό σας είναι παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, θα πρέπει να κάνετε τη γραμματοσειρά μεγαλύτερη από την πρώτη σας ώθηση.

Ενώ είναι εφικτό να κάνετε μεγέθυνση σε έγγραφα PDF σε πολλούς αναγνώστες, δεν γνωρίζουν όλοι οι χρήστες πώς να το κάνουν. Είναι καλύτερα να έχετε το μέγεθος της γραμματοσειράς σας ευανάγνωστο από το get-go. Ζητήστε από τον γονέα ή τον παππού σου να διαβάσει το έγγραφο με το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς, αν δεν είστε σίγουροι αν είναι αρκετά μεγάλο.

Συμπεριλάβετε την πλοήγηση στο PDF
Ενώ οι περισσότεροι αναγνώστες περιλαμβάνουν κάποιο τρόπο για να δείτε μια επισκόπηση του εγγράφου PDF, εάν συμπεριλάβετε έναν πίνακα περιεχομένων με δυνατότητα κλικ, κουμπιά προώθησης και επιστροφής και άλλη πλοήγηση, θα έχετε ένα PDF που είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση. Εάν κάνετε αυτή την πλοήγηση παρόμοια με την πλοήγηση του ιστότοπού σας, θα έχετε ακόμη ενσωματωμένη κάποια επωνυμία.

Στη συνέχεια Σχεδιάστε τον ιστότοπό σας για να χειριστείτε τα αρχεία PDF

Να δηλώνετε πάντα μια σύνδεση PDF
Μην περιμένετε από τους αναγνώστες σας να εξετάσουν τη θέση του συνδέσμου πριν κάνουν κλικ - πείτε τους μπροστά ότι ο σύνδεσμος που πρόκειται να κάνουν κλικ είναι ένα PDF. Ακόμη και όταν το πρόγραμμα περιήγησης ανοίγει ένα PDF μέσα στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο Web, μπορεί να είναι μια δοκιμαστική εμπειρία για τους πελάτες. Συνήθως, το PDF έχει διαφορετικό στυλ σχεδιασμού από τον ιστότοπο και αυτό μπορεί να συγχύσει τους ανθρώπους. Το να τους ενημερώσεις ότι πρόκειται να ανοίξουν ένα PDF είναι μόνο ευγενικό. Και τότε μπορούν να κάνουν δεξί κλικ για να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν το PDF, αν θέλουν.

Χρησιμοποιήστε τα αρχεία PDF ως εναλλακτική λύση
Τα αρχεία PDF αποτελούν μια μεγάλη εναλλακτική λύση για τις ιστοσελίδες.

Χρησιμοποιήστε τα για σελίδες που οι χρήστες ενδέχεται να θέλουν να εκτυπώσουν ή για να παρέχουν έναν ευκολότερο τρόπο να δουν τους καταλόγους ή τις φόρμες. Απλά μην τις χρησιμοποιείτε ως τον μόνο τρόπο να φτάσετε σε αυτόν τον κατάλογο ή τη μορφή εκτός αν έχετε έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο για αυτό. Ένα άτομο που γνωρίζω χρησιμοποιεί ένα PDF και έναν κατάλογο HTML για την ιστοσελίδα του:

Έχουμε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο σε HTML αλλά επίσης έχουμε τον ίδιο κατάλογο σε ηλεκτρονική μορφή PDF (Δείτε το πλήρες σχόλιο)

Χρησιμοποιήστε τα αρχεία PDF κατάλληλα
Ο εναλλακτικός τίτλος μου για αυτή την ενότητα είναι "μην είστε τεμπέλης". Ναι, τα αρχεία PDF μπορούν να είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αποκτήσετε περιεχόμενο που έχει γραφτεί σε έγγραφα του Word επάνω σε έναν ιστότοπο. Αλλά, ειλικρινά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Dreamweaver για να μετατρέψετε το έγγραφο του Word σε HTML εξίσου γρήγορα - και στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε την πλοήγηση και τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας.

Πολλοί άνθρωποι απενεργοποιούνται από ιστότοπους όπου μόνο η πρώτη σελίδα είναι HTML και οι υπόλοιποι σύνδεσμοι είναι αρχεία PDF. Παρακάτω θα σας δώσω κάποιες κατάλληλες χρήσεις για αρχεία PDF.

Κατάλληλες χρήσεις αρχείων PDF σε ιστοσελίδες

Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τα PDF, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να τις χρησιμοποιήσετε που δεν ενοχλούν τους αναγνώστες σας, αλλά αντ 'αυτού θα τους βοηθήσει: