Πώς να αντιμετωπίσετε την κινητική ασθένεια που προκαλείται από τα βιντεοπαιχνίδια

Είναι μια σάπια εμπειρία: απολαμβάνετε το νέο βιντεοπαιχνίδι της μάρκας spankin σας, πιθανόν ένα που έχετε αναμείνει να παίζετε εδώ και μήνες, όταν ξαφνικά, η ναυτία τσακίζει, τότε ένας κεφαλαλγία τέρας και στη συνέχεια ίσως κόπωση / ή ζάλη . Αν είστε ιδιαίτερα άτυχοι, θα ακολουθήσει εμετός. Συγχαρητήρια, είστε επίσημα πάσχον από ασθένεια κίνησης.

Η ασθένεια κινήσεων που προκαλείται από τα βιντεοπαιχνίδια αναφέρεται πιο σωστά ως "ασθένεια προσομοιωτή", καθώς, αντίθετα με τα παραδοσιακά κρούσματα κίνησης, η queasiness σας δεν προκαλείται από την πραγματική κίνηση. Ντομάτα, τομάτα - ό, τι θέλεις να καλέσεις, είναι ακόμα φοβερό.

Αλλά γιατί έχουμε πληγεί από ασθένεια κίνησης; Το πιο σημαντικό, αν είστε ένας άπληστος gamer, πώς μπορείτε να αποφύγετε να υποστεί τη λιπαρή, το στομάχι-flipping αφή σας;

Τι προκαλεί ασθένεια κίνησης;

Με απλά λόγια, η ασθένεια κίνησης είναι ένα αίσθημα κακής υγείας που προκαλείται από μια σύγκρουση μεταξύ των ματιών μας και του εσωτερικού μας αυτιού. Όταν το εσωτερικό σας αυτί αισθάνεται κίνηση, αλλά τα μάτια σας παρατηρούν ένα σχετικά στατικό περιβάλλον στην άμεση γειτνίαση (στέκεται στο κατάστρωμα ενός πλοίου είναι καλό παράδειγμα), μερικές φορές ακολουθούν ναυτία και πονοκέφαλοι, σε συνδυασμό με εμετό.

Αλλά γιατί συμβαίνει; Οι επιστήμονες γενικά πιστεύουν ότι η θλίψη είναι μια παρατεταμένη περίοδος από τις ημέρες που οι αρχαίοι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν για να τσιμπήσουν κατά μήκος του δάσους για το φαγητό μας. Περιστασιακά φάγαμε κάτι τοξικό και θα ακολουθούσαν ψευδαισθήσεις. Οι εγκέφαλοί μας θα έλεγαν: "Ποιος δεν είναι σωστός" και θα παροτρύνει το σώμα να καθαρίσει τον παραβατικό πράκτορα.

Σήμερα, όταν το εσωτερικό μας αυτί και τα μάτια μας διασυνδέονται με τα σύρματα - όπως το προαναφερθέν σενάριο του πλοίου - ο εγκέφαλός μας υποθέτει ότι περνάμε από μία από αυτές τις παρωχημένες ψευδαισθήσεις και ενθαρρύνει τα στομάχια μας να εκσφενδονίσουν τα κακά τρόφιμα που εμείς ποτέ δεν έφαγε πραγματικά. Η ασθένεια κινήσεων ήταν ακόμη και ένα πρόβλημα για τους αξιέπαινους πολιτισμούς όπως οι Βίκινγκ και οι Ρωμαίοι.

Η ασθένεια κινήσεων που προκαλείται από τα βιντεοπαιχνίδια - γνωστός και ως ασθένεια προσομοιωτών - πιστεύεται ότι υπάρχει λόγω της ίδιας σύγκρουσης εσωτερικού-αυτιού που προκαλεί τις πιο γνωστές δυστυχίες του θαλάσσιου βάρους και του airsickness.

Όταν παίζετε ένα βιντεοπαιχνίδι, είστε συνήθως ακίνητοι σε έναν καναπέ, αλλά τα μάτια σας εξακολουθούν να παρατηρούν κίνηση στην οθόνη, γεγονός που μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σας δυστυχισμένο. Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τους λόγους για τους οποίους υποφέρουμε από ασθένεια προσομοιωτή, αλλά όλοι συμφωνούν ότι δεν είναι διασκεδαστικό να περάσουμε. Ένα πράγμα που γνωρίζουμε σίγουρα: η ασθένεια του προσομοιωτή δεν είναι αποκλειστική για τα βιντεοπαιχνίδια. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2007 με θέμα τη Λαϊκή Μηχανική, "Η έκθεση 1995 του Αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας Στρατού διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί στρατιωτικοί πιλότοι που χρησιμοποίησαν προσομοιωτές πτήσης ανέπτυξαν επιπτώσεις - και το 10% των ερωτηθέντων είχε συμπτώματα που διαρκούν περισσότερο από 4 ώρες."

Ποιος πάσχει από ασθένεια κίνησης;

Είναι δύσκολο να καθορίσετε τον αριθμό των ατόμων που υποφέρουν από ασθένεια κίνησης. Μετά από όλα, ένα άτομο που αρρωσταίνει εύκολα σε αεροπλάνα μπορεί να μην έχει πρόβλημα σε ένα αυτοκίνητο και ένας άνθρωπος που δεν παίρνει ποτέ ναυτία μπορεί να έχει πρόβλημα να παίζει τρισδιάστατα βιντεοπαιχνίδια . Το Ινστιτούτο Borden για την Στρατιωτική Ιατρική Έρευνα και Εκπαίδευση εκτιμά ότι περίπου το 33% των Αμερικανών πάσχουν από ασθένεια κίνησης όταν ταξιδεύουν δια ξηράς, θάλασσας ή αέρα, αλλά ο αριθμός αυτός αυξάνεται σημαντικά όταν ένα σκάφος αντιμετωπίζει αναταράξεις ή τραχύ κύματα.

Η ασθένεια του προσομοιωτή που υποκινείται από τα βιντεοπαιχνίδια είναι ένα αρκετά νέο φαινόμενο. Τα πρώιμα παιχνίδια κονσόλας ήταν συνήθως περιπέτειες με παράλληλες πλευρές, ή αλλιώς θεωρούνταν από την κορυφή προς τα κάτω. Μόνο στα τέλη της δεκαετίας του '90 και την εμφάνιση των γραφικών πολυγώνου PlayStation, N64 και 3D, οι άνθρωποι άρχισαν να διαμαρτύρονται για την queasiness (αν και η αγορά των Η / Υ είχε ένα ξεκίνημα για τα παράπονα χάρη σε τρισδιάστατα διαδρομικά παιχνίδια όπως το 1992 Wolfenstein 3D και DOOM 1993). Και πάλι, δεν έχουμε συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά η ασθένεια προσομοιωτών μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, φυλής ή φύλου.

Θα πρέπει να ανησυχώ αν μου και / ή το παιδί μου εμπειρίες Motion sickness κατά την αναπαραγωγή ενός βιντεοπαιχνιδιού;

Προφανώς, μπορεί να είναι πολύ ανησυχητικό αν το παιδί σας εμπλακεί σε ένα μικρό τυχερό παιχνίδι και ξαφνικά αρχίζει να διαμαρτύρεται για πονοκεφάλους και ναυτία. Ενώ αυτά τα παράπονα δεν πρέπει να αγνοηθούν με κανένα τρόπο, μην πανικοβάλλεστε: σύμφωνα με την ιστοσελίδα υγείας και ειδήσεων Canoe.ca και τον οδηγό της για τη διαχείριση της ασθένειας κίνησης, «Δεν υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές της κίνησης να ανησυχείτε, εκτός εάν ο εμετός συνεχίσει σημείο όπου θα γίνει αφυδάτωση ».

Το τμήμα "Ασφάλεια των Καταναλωτών" του ιστότοπου της Nintendo αντιμετωπίζει με σαφήνεια το πρόβλημα της ασθένειας κίνησης με σαφήνεια: "Η αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να προκαλέσει ασθένεια κίνησης σε μερικούς παίκτες". Προσφέρει επίσης μια απλή λύση: "Αν εσείς ή το παιδί σας αισθάνεστε ζάλη ή ναυτία όταν παίζετε βιντεοπαιχνίδια, σταματήστε να παίζετε και να ξεκουραστείτε. Μην οδηγείτε ή μην ασκείτε άλλη απαιτητική δραστηριότητα μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα".

Η Nintendo συμβουλεύει ότι τα παιδιά που έχουν υποστεί κατάσχεση ενώ παίζουν ένα βιντεοπαιχνίδι θα πρέπει να δουν έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό πριν συνεχίσουν το παιχνίδι.

Πώς μπορώ να ασχοληθώ με την κινητική ασθένεια;

Εάν τα συμπτώματα της ασθένειας κίνησης είναι σοβαρά - κρίσεις, συχνές και / ή βαριές εμετούς, υπερβολική ζάλη - σίγουρα θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό πριν επαναλάβετε την καριέρα σας. Εάν τα συμπτώματα είναι ήπια, όμως, τα έχετε περιορίσει σε ασθένεια κίνησης και όχι σε άλλη αιτία, τότε υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την εμπειρία σας στο παιχνίδι πιο άνετη.

Απενεργοποιήστε την τρισδιάστατη οθόνη (εάν παίζετε ένα Nintendo 3DS) - Το Nintendo 3DS μπορεί να προβάλει εικόνες 3D χωρίς τη βοήθεια ειδικών ποτηριών , το οποίο είναι ένα δροσερό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Αλλά αυτό το πρόσθετο βάθος μπορεί να είναι δολοφονία σε ανθρώπους που κάνουν εύκολα τη μετακίνηση. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, ίσως δεν είναι κακή ιδέα να απενεργοποιήσετε την 3D απεικόνιση του 3DS. Σχεδόν κάθε παιχνίδι στο 3DS μπορεί να αναπαραχθεί χωρίς την τρισδιάστατη απεικόνιση, έτσι όλα όσα λείπουν είναι μερικά εξωφρενικά ειδικά εφέ.

Δοκιμάστε τυχερά παιχνίδια με άδειο στομάχι - Είναι ωραίο να εγκαταστήσετε κάποια παιχνίδια μετά από ένα μεγάλο γεύμα, αλλά εάν είστε ασθενής κίνησης, ίσως δεν είναι η πιο έξυπνη ιδέα.

Δώστε στον εαυτό σας περίπου μια ώρα για να αφομοιώσετε το φαγητό σας πριν παίξετε ένα βιντεοπαιχνίδι, ειδικά εάν έχετε φάει μόνο ένα πολύ βαρύ, λιπαρό φαγητό.

Μην παίζετε παιχνίδια στο αυτοκίνητο! - Η ανάγνωση στο αυτοκίνητο είναι μια γνωστή σκανδάλη για την ασθένεια των αυτοκινήτων, επειδή τα μάτια σας κινούνται, τα ακοή σας αισθάνονται κίνηση, και το σώμα σας είναι ακίνητο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παίζοντας ένα φορητό παιχνίδι ενώ είστε εν κινήσει μπορεί επίσης να είναι μια πραγματική whammy.

Πάρτε συχνά διαλείμματα - Μπορείτε πραγματικά να "προσαρμόσετε" σε 3D παιχνίδια που σας κάνουν να νιώσετε ζεστός αλλά μην το πιέζετε. Περιορίστε τον εαυτό σας σε μικρές περιόδους παιχνιδιού με συχνές διακοπές και, στη συνέχεια, παίξτε λίγο περισσότερο, ή τουλάχιστον για όσο διάστημα αισθάνεστε εντάξει.

Προσπαθήστε να φορέσετε ζώνες ακουστικής πίεσης ενώ παίζετε - Τα μπάνια / βραχιόλια Acupressure όπως τα TravelBands και τα SeaBands έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνουν ή εξαλείφουν ναυτία και έμετο σε έγκυες γυναίκες που υποφέρουν από πρωινή ασθένεια, καθώς και ταξιδιώτες που χάνουν στη θάλασσα ή στο ουρανός. Αν έχετε προβλήματα με την ασθένεια προσομοιωτή που προκαλείται από τα βιντεοπαιχνίδια, αξίζει σίγουρα μια δοκιμή.

Τα βραχιόλια Acupressure έχουν εγκριθεί από το FDA ως θεραπεία για ναυτία. Είναι επίσης απαλλαγμένα από ναρκωτικά, δεν έχουν παρενέργειες, είναι σχετικά φθηνές και μπορούν να αγοραστούν σε σχεδόν οποιοδήποτε φαρμακείο.

Περιορίστε τον εαυτό σας στα παιχνίδια 2D - Αν το χειρότερο απλά κατεβαίνει στο χειρότερο και τίποτα δεν φαίνεται να ανακουφίζει την ασθένεια του εξομοιωτή σας, φτιάξτε τα χέρια σας. Το Nintendo DS και το 3DS διαθέτουν μεγάλες βιβλιοθήκες μεγάλων 2D παιχνιδιών που μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα ή να μεταφορτωθούν μέσω του Nintendo DSi Shop ή / και του Nintendo 3DS Shop. Μερικές προτάσεις για σπουδαία παιχνίδια 2D περιλαμβάνουν:

Shantae: Η εκδίκηση του κινδύνου
VVVVVV
Mutant Mudds
Ο θρύλος του Zelda: Minish Cap
Kirby Mass Attack
Ιστορία του σπηλαίου
Might & Magic: Σύγκρουση των Ηρώων
Mario & Luigi: Η εσωτερική ιστορία του Bowser