Καλύτερα παιχνίδια ρόλων στο Nintendo DS

Το Nintendo DS διαθέτει μια ισχυρή βιβλιοθήκη παιχνιδιών ρόλων (RPG), ένα όφελος για επίδοξους ήρωες που έχουν μόνο χρόνο να διεξάγουν αποστολές κατά την πρωινή μετακίνηση του μετρό. Τα παιχνίδια ρόλων συνδέονται συνήθως με σπαθιά, μαγεία και νεαρούς ήρωες που πρέπει να χτιστούν από το έδαφος για να μπορέσουν να νικήσουν το τελικό κακό. Ωστόσο, τα RPG συχνά χρησιμοποιούν πολλαπλά θέματα εκτός αυτών των μεσαιωνικών στερεοτύπων, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για τα καλύτερα παιχνίδια ρόλων στο Nintendo DS.

Dragon Quest V: Χέρι της Ουράνιας Νύφης

Dragon Quest V. Εικόνα © Square-Enix

Square-Enix's Dragon Quest V: Το χέρι της Ουράνιας Νύφης είναι ένα αστρικό remake ενός κλασικού τίτλου RPG που εμφανίστηκε αποκλειστικά στην Ιαπωνία στο Super Famicom (που ονομάζεται Super Nintendo στην Αμερική). Μπορείτε να γεμίσετε τα παπούτσια ενός ήρωα αγόρι που ετικέτες κατά μήκος της προσπάθειας του πατέρα του για να σκοτώσει έναν δαίμονα. Η αναζήτηση τελικά μεταδίδεται σε σας καθώς μεγαλώνετε, παντρεύεστε και παράγετε παιδιά που παλεύουν μαζί σας. Μπορείτε ακόμη να δαμάσετε και να στρατολογήσετε τα εχθρικά τέρατα για να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας. Ποτέ δεν πονάει να έχεις δυό δράκο στο πλευρό σου όταν είσαι αντιμέτωπος με τον Άρχοντα του Κάτω Κόσμου.

Ο κόσμος τελειώνει μαζί σου

Ο κόσμος τελειώνει μαζί σου. Εικόνα © Square-Enix

Ο κόσμος τελειώνει μαζί σου Square-Enix είναι ένα μοναδικό RPG με σκηνές μάχης που κάνουν μεγάλη χρήση της οθόνης αφής και της γραφίδας του Nintendo DS. Ο κόσμος Ends With You αντανακλά τη ζωή και το χρώμα της συνοικίας Shibuya: οι τελευταίες τάσεις προστατεύουν τον Neku από τον εχθρό επιθέσεις και κομψές καρφίτσες απελευθερώσουν ισχυρή μαγεία στις δυνάμεις του Reapers. Περισσότερο "

Chrono Trigger

Chrono Trigger. Εικόνα © Square-Enix

Το Chrono Trigger είναι ένας άλλος τίτλος Square-Enix, ένα τροποποιημένο λιμάνι ενός RPG που πρωτοεμφανίστηκε στο Super Nintendo το 1995. Το Chrono Trigger είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια όλων των εποχών και τα γραφικά, η μουσική και το gameplay του κρατούν πολύ καλά στο Nintendo DS. Οι παίκτες είναι υπεύθυνοι για ένα πάρτι παιδιών που πρέπει να ταξιδεύουν μπροστά και πίσω μέσα στο χρόνο για να σταματήσουν ένα αποκαλυπτικό κακό από την καταστροφή του κόσμου. Η έκδοση Nintendo DS του παιχνιδιού διαθέτει μπόνους μπουντρουμιών που δεν είναι διαθέσιμα στο αρχικό παιχνίδι. Περισσότερο "

Pokemon Diamond / Μαργαριτάρι / Πλατίνα

ΠΟΚΕΜΟΝ. Εικόνα © Nintendo

Τα παιχνίδια Pokemon της Nintendo συχνά απορρίπτονται ως παιδικά πράγματα, αλλά μην αφήνετε να σας ξεγελάσει η ζαχαροπλαστική αισθητική: Το Pokemon είναι μια εξαιρετικά βαθιά και περίπλοκη σειρά που απευθύνεται σε παίκτες όλων των ηλικιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απρόσιτο για τους νέους παίκτες (εκατομμύρια ενθουσιωδών παιδιών λένε διαφορετικά). Το Pokemon Diamond, το Pearl και το Platinum είναι πολύ εύκολο να παίξετε αλλά μπορεί να χρειαστούν μήνες για να κυριαρχήσει. Οι διαφορές μεταξύ των τριών εκδόσεων είναι ελάχιστες, με την κύρια διαφορά να είναι οι τύποι του Pokemon διαθέσιμοι για να πιάσουν και να εκπαιδευτούν. Το γάντζο του Pokemon εδώ και πολύ καιρό έχει "Gotta Catch 'em All!", Πολύ για την απογοήτευση πολλών γονέων. Περισσότερο "

Mario & Luigi: Εταίροι στο χρόνο

Mario & Luigi: Εταίροι στο χρόνο. Εικόνα © Nintendo

Ο Mario και ο Luigi έχουν συσχετιστεί από καιρό με το άλμα και την εξοικονόμηση μιας πριγκίπισσας που ποτέ δεν φαίνεται να αποφεύγει να συλλάβει, αλλά έχουν επίσης πρωταγωνιστήσει στο μερίδιο των παιχνιδιών ρόλων. Το Mario & Luigi: Οι συνεργάτες του χρόνου από το Alpha Dream και τη Nintendo συνδυάζουν το παραδοσιακό gameplay RPG με στοιχεία δράσης που συναντώνται συνήθως στα παιχνίδια του Mario : οι αδελφοί εκτελούν παραδοσιακές επιθέσεις, σαν να σκοντάφτουν τους εχθρούς και να τους πυροδοτούν με πυροβολαχίες. Η γραφή και το σενάριο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι ξεκαρδιστικές, με άφθονες στιγμές ανάγνωσης.

Dragon Quest IX: Στρίγγενες του Starry Skies

Dragon Quest IX: Στρίγγενες του Starry Skies. Εικόνα © Square-Enix

Όταν η Square-Enix ανακοίνωσε ότι το ένατο κεφάλαιο του αγαπημένου franchise Dragon Quest θα υπήρχε σε ένα φορητό σύστημα παιχνιδιών, οι άνθρωποι αναρωτήθηκαν αν το Nintendo DS είχε την απαραίτητη δύναμη για να φέρει το παιχνίδι στη ζωή. Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι. Dragon Quest IX: Οι Sentinels του Starry Skies έχουν μια βασική αναζήτηση που θα σας απασχολήσει για ώρες, καθώς μπορείτε να περάσετε τις ηλικίες να χρονολογούνται με προαιρετικές πλευρικές αναζητήσεις και χάρτες θησαυρού. Περισσότερο "