Κορυφαία Σειρά Παιγνιδιών Στρατηγικής σε Ρεύμα

Κατάλογος των καλύτερων διαθέσιμων σειρών RTS

Υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες μεγάλα παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο (RTS), διαθέσιμα για τον υπολογιστή, μερικά από τα καλύτερα μπορούν να εμφανιστούν στη λίστα Top 20 Real Time Strategy Games , αλλά ποια είναι η μεγάλη σε πραγματικό χρόνο στρατηγική σειρά video game ; Ο αριθμός των συνεχόμενων παιχνιδιών ή των παιχνιδιών μπορεί να είναι ένας καλός δείκτης της ποιότητας μιας σειράς παιχνιδιών RTS, εννοώ αν είναι επιτυχείς και βάζουν σε συνέχεια, πρέπει να είναι σωστοί; Αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Πολλές φορές οι τίτλοι παρακολούθησης ή οι συνεχίσεις μπορούν να προσπαθήσουν πάρα πολύ σκληρά για να αλλάξουν τα πράγματα ή να επανασυσκευάσουν αυτό που έκανε τους προηγούμενους τίτλους σπουδαίους. Η λίστα που ακολουθεί περιέχει τις κορυφαίες 5 σειρές RTS όλων των εποχών, εκείνες τις σειρές στις οποίες τα παιχνίδια έχουν απελευθερωθεί από την κρίσιμη και εμπορική επιτυχία μετά την απελευθέρωση.

01 του 06

StarCraft

Σειρά Starcraft. © Activision / Blizzard

Αριθμός Παιχνιδιών 2 + 4 Επέκταση
Πρώτη έκδοση: Starcraft (1998)
Τελευταία έκδοση: StarCraft II: Η καρδιά του σμήνους (2013)
Προσεχείς κυκλοφορίες: StarCraft II: Κληρονομιά του κενού (TBD)
Η σειρά Starcraft ξεκίνησε με την απελευθέρωση του Starcraft από Billzard Entertainment το 1998. Τα δύο παιχνίδια της σειράς και τέσσερις συνδυασμένες επεκτάσεις επικεντρώνονται σε τρεις φατρίες που πολεμούν έναν πόλεμο για την κυριαρχία του Γαλαξία Γαλαξία. Είναι γνωστό για την ισορροπία του παιχνιδιού μεταξύ των τριών φατριών καθώς και τα εθιστικά αγωνιστικά του πολλών παικτών. Τόσο τα παιχνίδια όσο και η επέκτασή τους περιλαμβάνουν και μία εκστρατεία ιστορίας για έναν παίκτη. Όλοι οι τίτλοι της σειράς Starcraft αποτέλεσαν μια εμπορική και κρίσιμη επιτυχία, με κάθε νίκη σε πολλά παιχνίδια του έτους, όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη και τελική επέκταση στο Starcraft II που ονομάζεται Starcraft II Legacy of the Void , η οποία επικεντρώνεται στην φατρία Protoss, κυκλοφόρησε το 2015.

02 του 06

Ομάδα ηρώων

Εταιρεία Σειρών Ηρώων. © SEGA

Αριθμός Παιχνιδιών: 2 + 4 Επέκταση & πολυάριθμες DLC / πακέτα περιεχομένου
Πρώτη έκδοση: Εταιρεία Ηρώων (2006)
Τελευταία έκδοση: Εταιρεία της Heroes Ardennes Assault (2014)
Προσεχείς Τύπου: TBD
Όπως και η σειρά Starcraft , η σειρά παιχνιδιών στρατηγικής Real Time Strategy του Heroes της σειράς Heroes περιέχει μόνο δύο πλήρεις κυκλοφορίες, αλλά είναι δύο από τα καλύτερα παιχνίδια RTS ποτέ. Το πρώτο παιχνίδι, Company of Heroes , κυκλοφόρησε το 2006 και επικεντρώνεται στο Δυτικό Μέτωπο του Ευρωπαϊκού Θεάτρου του Πολέμου. Εκτός από την κύρια έκδοση, περιέχει δύο πακέτα επέκτασης που προσθέτουν περισσότερους στρατούς, χάρτες για πολλούς παίκτες και μια νέα εκστρατεία ιστορίας για έναν παίκτη. Το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, Company of Heroes 2 , κυκλοφόρησε το 2013 και μέχρι στιγμής έχει δει την κυκλοφορία δύο κύριων επεκτάσεων / DLCs που προσθέτουν νέους χάρτες και στρατούς για πολλούς παίκτες, ενώ το δεύτερο DLC περιέχει μια νέα εκστρατεία για έναν παίκτη. Εκτός από αυτούς τους δύο κύριους τίτλους, υπήρξε και η τρίτη κυκλοφορία του 2010, η εταιρεία Heroes Online , η οποία ήταν δωρεάν MMO RTS αλλά ακυρώθηκε λίγο αργότερα, ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα σε ανοιχτή έκδοση beta.

03 του 06

Ηλικία των αυτοκρατοριών

Σειρά ηλικίας των αυτοκρατοριών. © Microsoft

Αριθμός παιχνιδιών: 4 + 6 επέκτασης
Πρώτη έκδοση: Age of Empires (1997)
Τελευταία έκδοση: Age of Empires II: Η ξεχασμένη (2013)
Προσεχείς Τύπου: TBD
Η σειρά Age of Empires των ιστορικών παιχνιδιών στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής και πολύ γνωστή σειρά παιχνιδιών RTS. Περιέχει συνολικά τέσσερις κύριους τίτλους για τον Η / Υ αν συμπεριλάβετε την δευτερεύουσα σειρά Age of Mythology. Ξεκινώντας από το 1997, η αρχική Εποχή των Αυτοκρατοριών παίρνει τους παίκτες και τον επιλεγμένο πολιτισμό τους από την εποχή της πέτρας μέχρι την Εποχή του Σιδήρου. Οι επόμενες κυκλοφορίες του Age of Empires II και Age of Empires III μετακινούν το ιστορικό χρονοδιάγραμμα προς τα εμπρός με το Age of Empires II ξεκινώντας από τη σκοτεινή εποχή και τελειώνοντας στην αυτοκρατορική εποχή, ενώ το Age of Empires III ξεκινάει στην εποχή Discovery και τελειώνει στη βιομηχανική Ηλικία. Ένας τέταρτος τίτλος για τη μετακίνηση της σειράς στον 20ό αιώνα έχει φημολογηθεί για χρόνια αλλά ποτέ δεν έχει ανακοινωθεί ή επιβεβαιωθεί. Η σειρά έχει δει μια αναγέννηση των ειδών στο Steam με την απελευθέρωση των ενισχυμένων εκδόσεων HD Age of Empires II και Age of Mythology . Η τελευταία έκδοση της σειράς είναι μια επέκταση στο Age of Empires II που ονομάζεται The Forgotten, το οποίο είναι συμβατό μόνο με την HD βελτιωμένη έκδοση αλλά ήρθε 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του κύριου παιχνιδιού.

04 του 06

Απόλυτος πόλεμος

Συνολική σειρά πολέμου. © SEGA

Αριθμός παιχνιδιών: 9 + 12 επέκτασης
Πρώτη έκδοση: Shogun: Total War (2000)
Τελευταία έκδοση: Total War: Rome II (2013)
Προσεχείς Τύλεις: Συνολικός Πόλεμος: Attila (2015)
Η σειρά Total War των ιστορικών παιχνιδιών συνδυάζει το turn-based gameplay στρατηγικής με μια στρατηγική σε πραγματικό χρόνο για μάχες, είναι επίσης μια από τις πρώτες σειρές παιχνιδιών RTS στις οποίες οι μάχες μπορούν να περιέχουν χιλιάδες μονάδες σε ένα χάρτη μάχης. Οι περισσότεροι από τους τίτλους της σειράς έχουν πολύ καλά ληφθεί κριτικά με κάθε έκδοση που προσφέρει αναβαθμίσεις σε γραφικά και χαρακτηριστικά παιχνιδιού. Ο πρώτος τίτλος της σειράς ήταν Shogun: Total War κυκλοφόρησε το 2000 με το τελευταίο παιχνίδι να είναι Total War: Ρώμη ΙΙ που κυκλοφόρησε το 2013. Υπάρχουν συνολικά οκτώ παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στη σειρά που καλύπτουν πολλές ιστορικές περιόδους που συνεπάγεται σημαντικό πόλεμο ή συγκρούσεις όπως ο Μεσαιωνικός Συνολικός Πόλεμος, ο Συνολικός Πόλεμος της Αυτοκρατορίας και ο Συνολικός Πόλεμος της Ρώμης . Ο πιο πρόσφατος τίτλος της σειράς είναι Total War: Attila που αρχίζει το έτος 395 μ.Χ. μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την έναρξη των Σκοτεινών Χρόνων. Απελευθερώθηκε το 2015.

05 του 06

Command & Conquer

Σειρά Command & Conquer. © Electronic Arts

Αριθμός παιχνιδιών: 13 + 8 επέκτασης
Πρώτη έκδοση: Command & Conquer (1995)
Τελευταία έκδοση: Command & Conquer: Tiberium Alliances (2012)
Προσεχείς Τύπου: TBD
Η Command & Conquer σειρά sci-fi παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο είναι μια από τις πρώτες σειρές των παιχνιδιών που εμπίπτουν στο είδος RTS. Το Command & Conquer , το οποίο κυκλοφόρησε πίσω το 1995, εισήγαγε πολλά από τα ίδια στοιχεία παιχνιδιού που βρίσκονται στα πρόσφατα κυκλοφορούντα παιχνίδια RTS σήμερα. Έχει δημιουργήσει ένα franchise που περιλαμβάνει 13 κύριους τίτλους σε τρεις υπο-σειρές. Tiberium, Red Alert και γενικούς . Η τελευταία έκδοση είναι το δωρεάν παιχνίδι MMO RTS Command & Conquer: Tiberium Alliances το οποίο κυκλοφόρησε το 2012. Ενώ η σειρά Command & Conquer είναι μία από τις πρώτες και πιο δημοφιλείς, μερικές από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες δεν έχουν ληφθεί επίσης κριτικά όπως οι πρώτοι τίτλοι. Τα μελλοντικά σχέδια για τη σειρά φαίνεται να είναι σε ένα μοτίβο συγκράτησης με το Command & Conquer: Ο γενικός 2 , ο οποίος μετονομάστηκε απλώς σε Command & Conquer , ακυρώθηκε το 2013.

06 του 06

Warhammer 40.000

Warhammer 40.000. Παιχνίδι Workshop

Το Warhammer 40.000 είναι μια σειρά επιστημονικών παιχνιδιών στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο που έχουν οριστεί στο επιτραπέζιο μινιατούτο wargame του Games Workshop με το ίδιο όνομα. Η πρώτη κυκλοφορία, το Warhammer 40,000: Dawn of War κυκλοφόρησε το 2004 και περιέχει τέσσερις παρατάξιμες παρατάξεις από το σύμπαν του Warhammer. Space Marines, Chaos Space Marines, Eldar και Ork φατρίες. Αυτός ο πρώτος τίτλος ήταν πολύ καλά δεκτή τόσο από τους παίκτες όσο και από τους κριτικούς, όπως και οι τρεις επεκτάσεις που κυκλοφόρησαν με τίτλο Winter Assault, Dark Crusade και Soulstorm .

Εκτός από την Dawn of War και τρεις επεκτάσεις, κυκλοφόρησαν τρεις συνεχίσεις, ξεκινώντας από το Warhammer 40,000: Dawn of War II το 2009. Πραγματοποιήθηκαν δύο εκτάσεις επέκτασης Dawn of War II, Chaos Rising και Retribution φέρνοντας το σύνολο των τίτλων που κυκλοφόρησαν σε επτά παιχνίδια, 2 πλήρεις εκδόσεις και 5 επεκτάσεις (3 εκ των οποίων είναι αυτόνομες επεκτάσεις). Ένας τρίτος τίτλος της σειράς κυκλοφόρησε το 2017 με τίτλο Warhammer 40,000: Dawn of War III . Το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη από την Relic Entertainment, την ίδια εταιρεία που ανέπτυξε τα προηγούμενα παιχνίδια Warhammer και την εταιρεία της σειράς Heroes .