Οι Προβολείς Panasonic PT-RZ470 και PT-RZ370 DLP

Ημερομηνία αναφοράς 6/15/2012
Ενημερώθηκε 2/26/13
Ενημερώθηκε 11/02/15

Τα PT-RZ470 και PT-RZ370 είναι οι καταχωρήσεις στη γραμμή προβολικών βίντεο της Panasonic που είναι βελτιστοποιημένες για επιχειρηματικές, εκπαιδευτικές και ιατρικές ρυθμίσεις, αλλά διαθέτουν και κάποιες λειτουργίες που θα σας αρέσουν οι οπαδοί του home theater.

Πριν φτάσετε στα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που προσφέρονται σε κάθε βιντεοπροβολέα, ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο κορυφαίες λειτουργίες που κάνουν τους προβολείς αυτούς ξεχωριστοί.

LED / Πηγή φωτός λέιζερ

Το πρώτο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό και των δύο αυτών προβολέων είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας φωτεινής πηγής LED και Laser Diode, αντί για μια παραδοσιακή λάμπα. Αυτή η καινοτομία δίνει τη δυνατότητα στους προβολείς να λειτουργούν για 20.000 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον περιοδική αντικατάσταση των λαμπτήρων, καθώς και η άμεση και άμεση λειτουργία. Επίσης, τα συγκροτήματα LED και Laser Diode καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, καθιστώντας τους προβολείς περισσότερο διαμορφωτικό παράγοντα και φιλικό προς το περιβάλλον.

HDBaseT

Το δεύτερο καινοτόμο χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται και στους δύο προβολείς είναι η συνδεσιμότητα HDBaseT (την οποία η Panasonic αναφέρεται ως Digital Link). Ενώ οι προβολείς έχουν μια παραδοσιακή διάταξη σύνδεσης που περιλαμβάνει HDMI , DVI , οθόνη PC και αμφότερες τις υποδοχές σύνδεσης ήχου 3.5mm μέσω βρόχου, περιλαμβάνουν επίσης μια θύρα Ethernet / LAN που επιτρέπει στους προβολείς να λαμβάνουν ήχο, βίντεο, ακίνητες εικόνες και σήματα ελέγχου μέσω ενός καλωδίου Cat5e ή 6 . Συνδέοντας όλες τις πηγές σας με ένα προαιρετικό κιβώτιο εξόδου και έχοντας μόνο ένα καλώδιο που πηγαίνει στον προβολέα, η εγκατάσταση απλοποιείται πολύ, ειδικά όταν ο προβολέας είναι τοποθετημένος στην οροφή ή ο προβολέας βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις συσκευές πηγής.

Παραδοσιακά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές προβολέα που μοιράζονται τα PT-RZ470 και PT-RZ370

Και οι δύο προβολείς χρησιμοποιούν ένα ενιαίο τσιπ DLP , διαθέτουν ανάλυση 1080p εγγενών pixel, έχουν πολύ φωτεινή έξοδο 3.500 lumens (αρκετά φωτεινή για κάποιες συνθήκες προβολής της ημέρας) και έχουν τη λειτουργία προσομοίωσης DICOM .

Για ευκολία στην εγκατάσταση και λειτουργία, και οι δύο προβολείς διαθέτουν κεντρικό σχεδιασμό φακού, μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο τραπέζι όσο και στην οροφή (είτε μπροστά είτε πίσω από την οθόνη) και είναι εξοπλισμένα με εκτεταμένες οριζόντιες (+27% / - 35%) και κάθετες (+ 73% / - 48%) ελέγχου μετατόπισης φακού καθώς και κάθετη διόρθωση τραπεζοειδούς καμπύλης (± 40 °). Το εύρος μεγέθους προβαλλόμενης εικόνας για κάθε προβολέα είναι από 40 έως 300 ίντσες (αναλογία πλευρών 16x9 ).

Παρέχονται πλαϊνά χειριστήρια ελέγχου, καθώς και ασύρματο τηλεχειριστήριο. Επιπλέον, και οι δύο προβολείς είναι συμβατοί με μια ποικιλία προσαρμοσμένων πρωτοκόλλων ελέγχου εγκατάστασης. Επιπλέον, όλες οι συνδέσεις ήχου, βίντεο και εξωτερικού ελέγχου είναι τοποθετημένες τοποθετημένες πλευρικά στους προβολείς.

Από την άλλη πλευρά, κανένας από τους προβολείς δεν διαθέτει λειτουργία ζουμ ή εστίασης, το ζουμ και η εστίαση πρέπει να εκτελούνται χρησιμοποιώντας το δαχτυλίδι χειροκίνητης εστίασης του προβολέα.

Προστέθηκαν χαρακτηριστικά στο PT-RZ470

Το PT-RZ470 παρέχει επίσης πρόσθετες λειτουργίες μέσω του PT-RZ370, όπως 2D και 3D απεικόνιση (απαιτούνται ενεργά γυαλιά και τρισδιάστατος εκπομπός) , ανάμειξη άκρων (που επιτρέπει την χρήση δύο προβολέων για τη δημιουργία πανοραμικών εικόνων με απρόσκοπτη άκρη μεταξύ των μεμονωμένων εικόνων που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία του πανοραμίου), αντιστοίχιση χρώματος και ρύθμιση εικόνας εικόνας πορτρέτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπορική προβολή (όπως φωτογραφίες μουσείων, μενού εστιατορίων ή οθόνες εμπορικών εκθέσεων).

Ανατρέξτε στην ενημερωτική επισκόπηση του Panasonic για τα δύο προβολείς

Επίσης, για επιπλέον, πιο τρέχουσες προτάσεις προβολής βίντεο, ελέγξτε την περιοδική ενημερωμένη λίστα των προβολέων LCD και DLP Video Projectors.