Σύγκριση της σειράς LINE vs WhatsApp για κλήσεις VoIP και μηνύματα

Τόσο το WhatsApp όσο και το LINE σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε δωρεάν κλήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο και είναι από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων. Αλλά ποιο είναι το καλύτερο για την εξοικονόμηση χρημάτων για κλήσεις και για μια σαφή σύνδεση; Αυτή η σύγκριση λαμβάνει υπόψη κριτήρια όπως δημοτικότητα, κόστος, χαρακτηριστικά και άλλα.

Δημοτικότητα

Ο αριθμός των χρηστών που χρησιμοποιούν μια εφαρμογή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει, καθώς οι κλήσεις είναι δωρεάν μεταξύ των χρηστών του ίδιου δικτύου, ώστε οι περισσότεροι φίλοι και ανταποκριτές που έχετε σε μία εφαρμογή, τόσο περισσότερες ευκαιρίες για δωρεάν κλήσεις VoIP .

WhatsApp είναι ο σαφής νικητής εδώ, καθώς έχει τη μεγαλύτερη βάση χρηστών παγκοσμίως. Ενώ το WhatsApp είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, η δημοτικότητα της LINE στην Ιαπωνία επικεντρώνεται σε ορισμένες χώρες της Ασίας.

Κόστος

Και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, τουλάχιστον αρχικά, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις. Αυτό, όμως, δεν είναι απεριόριστα δωρεάν. Μετά το πρώτο έτος χρήσης, υπάρχει τέλος για να συνεχίσει να χρησιμοποιείται. Η LINE, από την άλλη πλευρά, δεν επιβάλλει αυτόν τον περιορισμό και η χρήση της εφαρμογής παραμένει ελεύθερη. Ο νικητής εδώ είναι LINE.

Φωνή και βίντεο

Το WhatsApp προσφέρει δωρεάν κλήσεις φωνής μεταξύ των χρηστών του, ένα χαρακτηριστικό που εισήχθη στις αρχές του 2015, ενώ το LINE είχε αυτό το χαρακτηριστικό πριν από το WhatsApp.

LINE πλεονέκτημα έναντι του WhatsApp εδώ, καθώς προσφέρει επίσης δωρεάν κλήσεις βίντεο, κάτι το οποίο δεν το κάνει.

Επίσης, οι κλήσεις στο LINE είναι καλύτερης ποιότητας από εκείνες της WhatsApp, ίσως λόγω του αριθμού των χρηστών στο δίκτυο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι κλήσεις WhatsApp καταναλώνουν περισσότερα δεδομένα από τις κλήσεις LINE και, στη συνέχεια, καταναλώνουν το σχέδιο κινητής τηλεφωνίας πιο γρήγορα από το LINE. Ο νικητής εδώ με σαφή γραμμή.

Κοινή χρήση αρχείων

Και οι δύο εφαρμογές σάς επιτρέπουν να μοιράζεστε δωρεάν αρχεία μέσω του δικτύου. Ο τύπος και η μορφή των αρχείων που μπορούν να μοιραστούν περιορίζονται σε αρχεία πολυμέσων, όπως φωτογραφίες, βίντεο, εγγεγραμμένα φωνητικά μηνύματα και επαφές. Και οι δύο εφαρμογές επιτρέπουν την κοινή χρήση της τοποθεσίας. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από την άποψη αυτή μεταξύ των δύο εφαρμογών, γι 'αυτό είναι μια ισοπαλία.

Κλήση σταθερών και κινητών τηλεφώνων

Το LINE βαθμολογείται εδώ, καθώς το WhatsApp προσφέρει κλήσεις μόνο σε χρήστες του WhatsApp.

Πείτε ότι θέλετε να καλέσετε κάποιον στο εξωτερικό που δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο ή που δεν είναι εγγεγραμμένος στο WhatsApp. Δεν μπορείτε όπως το WhatsApp δεν υπερβαίνει το δίκτυό του. LINE μπορεί. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το LINE για να πραγματοποιήσετε την κλήση σε οποιοδήποτε τηλέφωνο παγκοσμίως, σταθερό ή κυψελοειδές, σε φτηνή τιμή. Αυτό ονομάζεται LINE Out, και τα ποσοστά είναι ανταγωνιστικά στην αγορά VoIP.

Εδώ ο νικητής είναι σαφώς LINE.

Μηνύματα ομάδας

Και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν επικοινωνία ομάδας. Οι ομάδες LINE είναι καλύτερες, δεδομένου ότι επιτρέπουν έως και 200 ​​συμμετέχοντες, ενώ το WhatsApp επιτρέπει μόνο 100. Επίσης, οι λειτουργίες των ομάδων LINE είναι καλύτερο για τη διαχείριση από αυτές του WhatsApp.

LINE κερδίζει εδώ.

Απορρήτου και Ασφάλεια

Και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν κρυπτογράφηση των επικοινωνιών μέσω των δικτύων τους. Το LINE χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο ECDH και το WhatsApp χρησιμοποιεί πρωτόκολλο σημάτων.

Τόσο το LINE όσο και το WhatsApp σας καταχωρούν στο δίκτυό σας μέσω του αριθμού τηλεφώνου σας. Κάποιοι μπορεί να το επιφυλάξουν και προτιμούν να διατηρήσουν τον αριθμό τους ιδιωτικό. Και οι δύο σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook για να εγγραφείτε αντί για τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Ο νικητής εδώ είναι LINE.

Αλλα χαρακτηριστικά

Η αγορά αυτοκόλλητων ετικετών είναι καλά αναπτυγμένη στο LINE με μερικές ενδιαφέρουσες ελεύθερες αυτοκόλλητες ετικέτες, με μερικούς χαρακτήρες πραγματικού βίου και άλλους που μεταφέρουν συναισθήματα με πολύ νόημα. Τα αυτοκόλλητα μπορούν να σταλούν μέσω του WhatsApp, αλλά γενικά, απαιτούν μια άλλη εφαρμογή για αυτά.

Δεδομένου ότι οι χρήστες LINE ενδέχεται να μην έχουν αριθμό τηλεφώνου, μπορείτε να έχετε επαφές στο LINE πέρα ​​από τη λίστα επαφών του τηλεφώνου σας. Υπάρχουν μερικοί ενδιαφέροντες τρόποι για να προσθέσετε φίλους στο LINE. μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό LINE QR και, πιο ενδιαφέροντα, μπορείτε να τους αφήσετε να σφίξουν το smartphone τους ενώ εσείς κουνάτε το ένα δίπλα στο άλλο για να προσθέσετε το ένα στο άλλο στη λίστα επαφών LINE.

Και οι δύο εφαρμογές μπορούν να θεωρηθούν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το LINE είναι πιο ανεπτυγμένο από αυτή την άποψη, έχοντας οικεία κοινωνικά χαρακτηριστικά όπως το χρονοδιάγραμμα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν κάποιες χώρες - ειδικά στη Μέση Ανατολή - όπου η κλήση του WhatsApp είναι αποκλεισμένη, ενώ το LINE μπορεί να μην είναι.

Συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψη τις εφαρμογές και τα χαρακτηριστικά τους, το LINE κάνει καλύτερη δουλειά από το WhatsApp στις περισσότερες απόψεις. Έχει περισσότερα χαρακτηριστικά, και σε περιπτώσεις που μοιράζονται χαρακτηριστικά, το LINE έχει το πλεονέκτημα.

Ωστόσο, το ένα μεγάλο πλεονέκτημα της WhatsApp είναι ότι έχει μια πολύ, πολύ μεγαλύτερη βάση χρηστών. Έτσι, ενώ το LINE μπορεί να είναι ένα καλύτερο εργαλείο, οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp λόγω της δημοτικότητας του τελευταίου.