Ο κεντρικός υπολογιστής Verizon Wireless - να αγοράσει ή να μην αγοράσει;

Ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά του Verizon Hub VoIP Phone

"Είτε σκέφτεστε να απαλλαγείτε από το τηλέφωνο στο σπίτι σας είτε δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό, τώρα είναι η στιγμή να δοκιμάσετε το Verizon Hub", δηλώνει ο Mike Lanman της Verizon Wireless, η οποία ξεκίνησε το Verizon Hub, η οποία, σύμφωνα με αυτούς, "επαναφέρει το τηλεφωνικό σύστημα στο σπίτι που έχει επικεντρωθεί στον πάγκο της κουζίνας σας για χρόνια".

Τι μπορεί να κάνει

Ο κόμβος είναι κυρίως ένα τηλέφωνο VoIP, με ασύρματο ακουστικό DECT που ασφαλίζει στη συσκευή. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών που φέρνει τις ακόλουθες λειτουργίες στη συσκευή:

Δείτε τις πλήρεις προδιαγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα.

Το κόστος και οι απαιτήσεις

Η συσκευή κοστίζει $ 200 (μετά από μια έκπτωση 50 $). Ο αγοραστής θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη συσκευή μόνο εάν υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών δύο ετών με τη Verizon Wireless, δεσμεύοντάς την με μηνιαία αμοιβή $ 35 για δύο χρόνια. Έτσι, προσθέτει την υπηρεσία PSTN της Verizon, η οποία θα είναι η μόνη υπηρεσία που λειτουργεί με τη συσκευή, τουλάχιστον για δύο χρόνια - έτσι ώστε να σας κάνει έναν ένθερμο υποστηρικτή της Verizon! (δείτε σαρκασμό εδώ)

Χρειάζεστε επίσης ευρυζωνική σύνδεση στο Internet. Αυτό βέβαια προέρχεται από την Verizon, αλλά τελικά θα προέλθει και από άλλους ανταγωνιστικούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου. Αυτό συνεπάγεται την ανάγκη για ασύρματο δρομολογητή .

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η τηλεφωνική υπηρεσία συν οτιδήποτε έρχεται μαζί της ως χαρακτηριστικά είναι στα 35 δολάρια το μήνα.

Οι επαγγελματίες

Οι πρώτοι λόγοι είναι οι παρακάτω - τα χαρακτηριστικά που ενεργοποιούν την ηλίθια τηλεφωνική υπηρεσία που κάθεται στην κουζίνα, στο σαλόνι ή στο γραφείο σας εδώ και χρόνια. Αλλά αμφιβάλλω ότι θα είναι μόνο στην κουζίνα, δεδομένου ότι με την ανάγκη για ένα δρομολογητή και σύνδεση στο Internet, θα είναι καλύτερα τοποθετημένο στο γραφείο ή το δωμάτιο μελέτης.

Ένας τρίτος λόγος θα ήταν να είσαι στην αιχμή. Η έγχρωμη οθόνη αφής είναι πραγματικά εντυπωσιακή και θα σαγηνεύσει περισσότερα από ένα.

Τα μειονεκτήματα

Η τιμή μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εδώ, ειδικά σε αυτές τις περιόδους οικονομικής πρόκλησης. Στην επένδυση τουλάχιστον 200 δολαρίων στη συσκευή, είστε κατά κάποιο τρόπο αναγκάζοντάς σας να παραμείνετε πιστοί στην Verizon για τουλάχιστον δύο χρόνια. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή με άλλη υπηρεσία VoIP; Ειλικρινά, δεν έχω ακόμα την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα το ξέρουμε αρκετά σύντομα. Η τιμή δεν θα φαινόταν τόσο υψηλή εάν ήταν συμβατή με άλλους παρόχους υπηρεσιών. Η ευρυζωνική σύνδεση που επιτρέπει τις προστιθέμενες διαδικτυακές λειτουργίες μπορεί τελικά να είναι αυτή των άλλων ανταγωνιστικών παρόχων υπηρεσιών, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση, όπως λέει η Verizon, ότι η συσκευή είναι επιτυχημένη. Επομένως, αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί.

Το να πληρώνετε 35 δολάρια το μήνα για απεριόριστη φωνητική κλήση προς τις Η.Π.Α. και τον Καναδά είναι σχετικά ακριβό σε σύγκριση με τους συνηθέστερους παρόχους υπηρεσιών VoIP , μεταξύ των οποίων το πιο ακριβό σχέδιο για παρόμοια υπηρεσία VoIP είναι περίπου 25 δολάρια το μήνα. Και το τελευταίο έρχεται με πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά από αυτά που προσφέρει η Verizon.

Εάν θέλουμε να εξετάσουμε το προϊόν με καθαρά οικονομική προοπτική, θα το συγκρίνουμε με μια υπηρεσία όπως το ooma , το οποίο πωλεί τη συσκευή του για ελαφρώς υψηλότερη τιμή, αλλά παρόλα αυτά με λιγότερα χαρακτηριστικά, σας επιτρέπει να κάνετε εντελώς δωρεάν κλήσεις. Ναι, μηδενικοί μηνιαίοι λογαριασμοί. Ρίξτε μια ματιά σε άλλες υπηρεσίες που βασίζονται σε συσκευές χωρίς μηνιαία χρέωση .

Τέλος, αυτό που παρέχει ο διανομέας της Verizon δεν είναι η δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο, αλλά μόνο ένα σύνολο χαρακτηριστικών για κάποιο συγχρονισμό και εντοπισμό των υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Δεν αντικαθιστά έναν υπολογιστή. Έτσι, το ερώτημα αν είναι τελικά χρήσιμο να έχει αυτά τα καθαρά χαρακτηριστικά γίνεται καταλληλότερο. Ανακάλυψα ότι μπορείτε να πάρετε τα περισσότερα από όσα παρέχει ο κόμβος της Verizon μέσω ενός υπάρχοντος εργαλείου της Verizon, το οποίο ονομάζεται Βοηθός κλήσεων του Verizon. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της είναι η ειδοποίηση εισερχόμενων κλήσεων ή φωνητικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή σας, δημιουργία ηλεκτρονικών αρχείων καταγραφής αναγνωριστικών καλούντων, λίστες επαφών, αναπαραγωγή, επανάληψη και αποθήκευση φωνητικών μηνυμάτων, μεταξύ άλλων. Δείτε έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης του [PDF]. Αυτό το εργαλείο είναι δωρεάν.

Κατώτατη γραμμή: Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, θα σκεφτείτε δύο φορές πριν αγοράσετε. Εάν η συσκευή σας έχει σαγηνεύσει - και αυτό είναι απολύτως λογικό - τότε μην το σκεφτείτε, γιατί είναι ήδη μια συσκευή VoIP και η Verizon επιχειρεί να περάσει στις θάλασσες VoIP.