Μοντέλα δημιουργίας εσόδων για κινητά

Τρόποι που μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από τις εφαρμογές σας

Οι περισσότεροι προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά δημιουργούν εφαρμογές κυρίως λόγω του γεγονότος ότι είναι το πάθος τους. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία συνεπάγεται κόστος, από την άποψη του χρόνου, της προσπάθειας και, το σημαντικότερο, των χρημάτων. Κατά τη δημιουργία μιας εφαρμογής, η υποβολή της σε μια αγορά εφαρμογών και στην πραγματικότητα η έγκρισή της είναι ένα από τα καθήκοντά της, είναι επίσης σημαντικό για τον προγραμματιστή να σκεφτεί τρόπους και μέσα από τα οποία μπορεί να κάνει χρήματα από αυτήν την εφαρμογή.

Η επιλογή του σωστού μοντέλου για τη δημιουργία εσόδων από κινητά είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία της εφαρμογής σας, ενώ ταυτόχρονα είναι το πιο δύσκολο βήμα για να περάσετε. Εδώ, θα πρέπει να εξετάσετε τη δημιουργία μιας αρκετά αξιοπρεπούς πηγής εσόδων, χωρίς να διακινδυνεύσετε τη συνολική ποιότητα και την εμπειρία χρήστη της εφαρμογής σας.

Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τα κυριότερα μοντέλα κινητής δημιουργίας εσόδων που έχετε στη διάθεσή σας.

Αμειβόμενες αιτήσεις

Εικόνα © Spencer Platt / Getty Images.

Ένα μοντέλο εφαρμοσμένης εφαρμογής απαιτεί να αναφέρετε μια τιμή για την εφαρμογή σας. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα αν η εφαρμογή σας επιτύχει στην αγορά και επιτύχει την κορυφαία κατάταξη . Ωστόσο, δεν είναι πάντα μια εγγύηση ότι μπορείτε να κάνετε αρκετά χρήματα με εφαρμογές που πληρώνονται.

Συνήθως, οι χρήστες προτιμούν να πληρώνουν μόνο για εφαρμογές από εγκατεστημένους και δημοφιλείς προγραμματιστές. Εκτός αυτού, θα έχετε κινητά θέματα σχετικά με την πλατφόρμα για να τα αντιμετωπίσετε εδώ - οι χρήστες Android δεν είναι τόσο πρόθυμοι να πληρώσουν για εφαρμογές ως χρήστες iOS. Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι τα καταστήματα εφαρμογών διατηρούν ένα ποσοστό του κέρδους που κερδίζετε από την εφαρμογή σας και, επομένως, μπορεί να μην πάρετε πραγματικά τα χρήματα αυτά στο τέλος όλων.

Δωρεάν Εφαρμογές

Εικόνα © ullstein bild / Getty Images.

Έχετε αρκετά καλούς τρόπους για να κερδίσετε αξιοπρεπή έσοδα από την δωρεάν εφαρμογή σας . Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα freemium και αγορές εντός εφαρμογής. Τα μοντέλα Freemium περιλαμβάνουν δωρεάν προσφορά της βασικής εφαρμογής και χρέωση των χρηστών για να ξεκλειδώσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας εφαρμογών.

Οι αγορές εντός εφαρμογής , οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο με δωρεάν όσο και με εφαρμογές που πληρώνονται, είναι ευέλικτες και βολικές. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους αγορών εντός εφαρμογής . Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν να κάνουν μια αγορά για να έχουν πρόσβαση σε νέες λειτουργίες της εφαρμογής, να λαμβάνουν ενημερώσεις και να ξεκλειδώνουν νέα επίπεδα και όπλα στις εφαρμογές παιχνιδιών. Περιττό να πούμε ότι η εφαρμογή σας πρέπει να προσφέρει μεγάλη αξία εμπλοκής και να είναι υψηλής ποιότητας, προκειμένου να πειράζει τους χρήστες να κάνουν μια αγορά εντός της εφαρμογής.

Διαφήμιση για κινητά

Εικόνα & λεζάντα Priya Viswanathan.

Η κινητή διαφήμιση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, καθώς και τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα, μεταξύ των μοντέλων νομισματοποίησης εφαρμογών. Υπάρχουν σήμερα διάφοροι τύποι πλατφόρμων διαφημίσεων για κινητά που προσφέρουν σήμερα διαφορετικά χαρακτηριστικά και οφέλη. Οι περισσότεροι προγραμματιστές δοκιμάζουν διαφορετικούς συνδυασμούς των πλατφορμών διαφημίσεων για κινητά και στη συνέχεια επιλέγουν εκείνες που λειτουργούν καλύτερα για τις εφαρμογές τους. Ακολουθεί μια λίστα με τις πλατφόρμες:

Συνδρομές

Εικόνα © Martin Ringlein / Flickr.

Αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει δωρεάν προσφορά κινητής εφαρμογής και χρέωση του χρήστη για την παρεχόμενη υπηρεσία συνδρομής. Λειτουργεί καλύτερα για εφαρμογές που παρέχουν δεδομένα ζωντανού feed (για παράδειγμα, συνδρομές εφημερίδων και περιοδικών), με αντάλλαγμα σταθερού μηνιαίου τέλους.

Αυτό το μοντέλο δημιουργίας εσόδων από εφαρμογές απαιτεί να καταβάλλετε πολύ περισσότερη προσπάθεια για την ανάπτυξη και τη συντήρηση της εφαρμογής σας. Αν και μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα καλό ποσό εσόδων, λειτουργεί μόνο αν προσφέρετε υψηλή ποιότητα ανά πάσα στιγμή και οι υπηρεσίες σας είναι δημοφιλείς στους χρήστες.