Είναι μια εκτεταμένη εγγύηση αξίζει τα χρήματα;

Όταν ξοδεύετε μερικές εκατοντάδες δολάρια σε ένα νέο κομμάτι της τεχνολογίας, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να το επισκευάσετε σε κάποια στιγμή. Αλλά αυτό δεν σας λέει ο πωλητής. "Για μερικά επιπλέον δολάρια, θα έχετε την ηρεμία του γνωρίζοντας ότι ο εκτυπωτής σας θα καλυφθεί σε περίπτωση καταστροφής", είναι αυτό που άκουσα όταν αγόρασα τον εκτυπωτή μου.

Εγγύηση του κατασκευαστή

Είναι μια εκτεταμένη εγγύηση αξίζει τα επιπλέον χρήματα; Πιθανώς όχι. Πρώτα απ 'όλα, ο εκτυπωτής μου (μια Canon Pixma ) έρχεται με τη δική του περιορισμένη εγγύηση που είναι καλή για ένα χρόνο σε περίπτωση που είναι ελαττωματική, η οποία είναι η κύρια ανησυχία μου. Είναι αλήθεια ότι δεν καλύπτει τις "διακυμάνσεις των ηλεκτρικών ρευμάτων", αλλά έχω ένα προστατευτικό κύμα (και αν έχετε συνδεδεμένους υπολογιστές και περιφερειακά, θα πρέπει επίσης), έτσι δεν ανησυχώ πολύ για αυτό. Οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές πρόκειται να προσφέρουν παρόμοια εγγύηση.

Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα για επιπλέον προστασία

Δεδομένου ότι αγόρασα τον εκτυπωτή με πιστωτική κάρτα, υπάρχει και κάποια πρόσθετη προστασία. Η American Express προσφέρει να μου αποζημιώσει εάν χάσει, κλαπεί ή καταστραφεί από κεραυνό τις πρώτες 90 ημέρες μετά την αγορά. Εάν για κάποιο λόγο το κατάστημα που αγόρασα από τον εκτυπωτή δεν θα το ανταλλάξει αν είναι ελαττωματικό, η American Express προσφέρει επίσης έως και επιστροφή $ 300.

Άλλες πιστωτικές κάρτες προσφέρουν παρόμοια σχέδια? συμβουλευτείτε τον εκδότη της κάρτας σας για να μάθετε ποιες είναι οι επιλογές σας αν έχετε κάποιο πρόβλημα με ένα στοιχείο που αγοράσατε χρησιμοποιώντας αυτήν την κάρτα. Απλά φροντίστε να κρεμάτε την απόδειξή σας. Η Consumer Reports ζητάει εκτεταμένες εγγυήσεις "γνωστές κακές προσφορές" και μάλιστα έβγαλε μια διαφήμιση στις Η.Π.Α. Today που είπε απλά: "Παρά το τι λέει ο πωλητής, δεν χρειάζεστε εκτεταμένη εγγύηση."

Πόσο θα κρατήσει?

Εάν φροντίζετε τον εκτυπωτή σας - εκτελείτε τακτική συντήρηση, κρατάτε τον καθαρό και αποφύγετε τις εμπλοκές χαρτιού όσο το δυνατόν περισσότερο - οι περισσότεροι εκτυπωτές θα διαρκούν τουλάχιστον 3-4 χρόνια εάν εκτυπώνετε πολλά. Εάν οι ανάγκες εκτύπωσης είναι ελάχιστες, ο εκτυπωτής σας μπορεί να ζήσει για να είναι διπλάσιος της ηλικίας του ή και περισσότερο. Δεδομένου ότι οι σαρωτές τείνουν να χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από τους εκτυπωτές (και έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη), δεν υπάρχει λόγος να μην διαρκούν 6-10 χρόνια.

Κατώτατη γραμμή: Εάν θέλετε την ηρεμία του κατασκευαστή, ελέγξτε την εγγύηση του κατασκευαστή πριν κάνετε την αγορά σας, πληρώστε για τη νέα σας τεχνολογία με μια πιστωτική κάρτα που προσφέρει κάποια βοήθεια, επιλέξτε ένα καλό προστατευτικό κύμα και διατηρήστε τη μηχανή σε καλή κατάσταση και να είναι απαλή με ηλεκτρονικά.