Πώς να υπολογίσετε το κόστος ανά εκτύπωση ενός εκτυπωτή

Μάθετε πώς μπορείτε να υπολογίσετε τον σημαντικότερο εκτυπωτή Spec, CPP

Κάθε τύπος τεχνολογίας εκτυπωτή, inkjet ή λέιζερ-class , συνεπάγεται ένα συνεχές κόστος αναλώσιμων, είτε δεξαμενές μελανιού είτε κασέτες γραφίτη, αντίστοιχα. Με άλλα λόγια, κάθε σελίδα που εκτυπώνετε κοστίζει κάτι, από την άποψη της μικρής ποσότητας μελανιού ή τόνερ που διανέμει ο εκτυπωτής πάνω στο χαρτί.

Το κόστος αυτής της μικρής ποσότητας αναλώσιμου είναι γνωστό ως το κόστος ανά σελίδα ή CPP. Το CPP του εκτυπωτή είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα κατά την αγορά ενός εκτυπωτή. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να εκτιμήσετε το κόστος ενός εκτυπωτή ανά σελίδα.

Όλα ξεκινούν με την απόδοση σελίδας μελανιού ή κασετών γραφίτη, η οποία υπολογίζεται από τον κατασκευαστή χρησιμοποιώντας πρότυπα που έχει θεσπίσει ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης ή το ISO. Η "απόδοση σελίδας" μιας κασέτας είναι ένας αριθμός σελίδων που ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι θα εκτυπώσει μια συγκεκριμένη κασέτα. Το ISO, βεβαίως, δημοσιεύει την τυποποίηση για πολλά προϊόντα, όχι μόνο για εκτυπωτές, αλλά οι κατευθυντήριες γραμμές του ISO καθορίζουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές εκτυπωτών για να υπολογίσουν τις αποδόσεις των σελίδων.

Μπορείτε να βρείτε τις κατευθυντήριες γραμμές ISO για τις αποδόσεις των σελίδων κασέτας τόνερ λέιζερ σε αυτή τη σελίδα στο iso.org και εδώ θα βρείτε τη μέθοδο προσδιορισμού της απόδοσης του δοχείου μελανιού.

Η άλλη τιμή που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των αποδόσεων σελίδων είναι το κόστος της ίδιας της κασέτας τόνερ. Για παράδειγμα, για να βρείτε μια CPP του έγχρωμου εκτυπωτή, διαιρείτε το κόστος της κασέτας με τον αριθμό των σελίδων ή των αποδόσεων σε σελίδες. Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι η δεξαμενή μαύρου μελανιού για τον εκτυπωτή inkjet all-in-one (AIO) κοστίζει 20 δολάρια και η απόδοση της σελίδας αυτής της κασέτας είναι 500 σελίδες. Για να πάρετε το μονόχρωμο ή το ασπρόμαυρο CPP, απλά διαιρείτε τα $ 20 με 500:

Χρώμα κασέτας Τιμή / σελίδα Απόδοση =

ή

$ 20/500 = 0,04 σεντ ανά σελίδα

Εύκολο;

Οι σελίδες χρωμάτων, από την άλλη πλευρά, επειδή χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα φυσίγγια, απαιτούν λίγο πιο περίπλοκο τύπο. Σήμερα, οι περισσότεροι έγχρωμοι εκτυπωτές χρησιμοποιούν τα τυπικά τέσσερα χρώματα διεργασίας, τα οποία αποτελούνται από μελάνια με κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο χρώμα (CMYK), αλλά μερικά μοντέλα χαμηλότερης κατηγορίας χρησιμοποιούν μόνο δύο φυσίγγια, μία μεγάλη μαύρη δεξαμενή και μία κασέτα που περιέχει τρία ξεχωριστά πηγάδια , μία για κάθε μία από τις άλλες τρεις μελάνες. Έπειτα, μερικοί εκτυπωτές, όπως οι εκτυπωτές φωτογραφιών υψηλής τεχνολογίας της Canon (το Pixma MG7120 έρχεται στο μυαλό), χρησιμοποιούν έξι δοχεία μελάνης.

Σε κάθε περίπτωση, υπολογίζετε το χρώμα CPP του εκτυπωτή υπολογίζοντας πρώτα το CPP για κάθε μεμονωμένο δοχείο. Συνήθως, σε εκτυπωτές που χρησιμοποιούν το πρότυπο μοντέλο CMYK, οι τρεις έγχρωμες κορνίζες μελάνης έχουν όλες τις ίδιες αποδόσεις σελίδων και CPP. Λοιπόν, ας πούμε, για παράδειγμα, ότι είστε CPPs των τριών έγχρωμων κασετών του εκτυπωτή είναι 3,5 σεντ. Για να υπολογίσετε το χρώμα CPP, πολλαπλασιάζετε τις CPP των χρωμάτων των δεξαμενών με τον αριθμό των κασετών και, στη συνέχεια, προσθέτετε το σύνολο αυτό στο CPP της μαύρης κασέτας, όπως παρακάτω:

Έγχρωμη κασέτα Τιμή / σελίδα Απόδοση = CPP κασέτας x Αριθμός φυσιγγίων χρώματος + μαύρο cartridges CPP

Ή, αν υποθέσουμε ότι οι κασέτες έγχρωμης εκτύπωσης αποδίδουν 300 σελίδες και κοστίζουν $ 10.50 το καθένα:

$ 10.50 / 300 = 3.5 x 3 = 10.5 σεντ + 5 σεντς = 15.50 σεντ ανά σελίδα.

Λάβετε υπόψη ότι οι αποδόσεις των σελίδων εκτιμώνται συνήθως χρησιμοποιώντας τυποποιημένα επιχειρηματικά έγγραφα ISO, όπου η μελάνη καλύπτει μόνο ένα ποσοστό της σελίδας, ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου, 5%, 10% ή 20%. Οι φωτογραφίες, από την άλλη πλευρά, συνήθως καλύπτουν το σύνολο ή το 100% της σελίδας, πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως κοστίζουν πολύ περισσότερα για εκτύπωση από ό, τι οι σελίδες εγγράφων.

Ίσως αναρωτιέστε, λοιπόν, τι είναι ένα καλό ή "δίκαιο" κόστος ανά σελίδα. Λοιπόν, η απάντηση σε αυτό είναι ότι εξαρτάται από τον τύπο του εκτυπωτή. Οι εκτυπωτές φωτογραφιών σε επίπεδο εισόδου (κάτω από $ 150) έχουν συνήθως υψηλότερες τιμές CPP από τους εκτυπωτές με υψηλή περιεκτικότητα σε επιχειρήσεις και ο τύπος που πρέπει να αγοράσετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του προβαλλόμενου όγκου εκτύπωσης, όπως αναφέρθηκε στην ενότητα "Όταν ένας εκτυπωτής αξίας 150 δολαρίων μπορεί να κοστίσει Χιλιάδες "άρθρο.