Το ασπρόμαυρο λέιζερ ImageCLASS MF416dw της Canon

Ένα πλήρως λειτουργικό, ποιοτικό μονόχρωμο λέιζερ

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Κατώτατη γραμμή: Το ασπρόμαυρο εκτυπωτή ImageCLASS MF416dw της Canon εκτυπώνει, αντιγράφει και σαρώνει ασπρόμαυρα ασπρόμαυρα έγγραφα, αλλά καθώς εκτυπώνονται μεγάλοι εκτυπωτές, αυτό κοστίζει λίγο περισσότερο από το κόστος.

Αγοράστε το ImageCLASS MF416dw της Canon στο Amazon

Εισαγωγή

Νωρίτερα φέτος, η Canon κυκλοφόρησε ένα νέο σταθερό εκτυπωτή λέιζερ πολλαπλών λειτουργιών, ξεκινώντας με μερικά μεσαία μοντέλα, όπως τον Black and White Printer ImageClass MF419dw που εξετάσαμε πριν από μερικούς μήνες, καθώς και το θέμα της σημερινής ανασκόπησης, το $ 499-MSRP (374 οδός) ImageClass MF416dw Ασπρόμαυρος εκτυπωτής.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων (εκτός από μια διαφορά τιμής 200 δολαρίων, δηλαδή) είναι ότι το MF419dw υποστηρίζει Near-Field Communication ή NFC για δυνατότητες αφής-εκτύπωσης στην κινητή συσκευή σας. Επίσης, λείπουν από αυτό το λιγότερο δαπανηρό μοντέλο είναι οδηγοί για την ερμηνεία αρχείων PostScript. Σε κάθε περίπτωση, το NFC είναι ένα κάπως άχρηστο χαρακτηριστικό σε έναν μονόχρωμο εκτυπωτή - πόσοι από εσάς ή οι συνεργάτες σας θα αγγίζουν τα smartphones σας στον εκτυπωτή λέιζερ της εταιρείας (ή ακόμα και στον εκτυπωτή λέιζερ στο γραφείο σας στο σπίτι) για εκτύπωση μαύρου και - λευκές φωτογραφίες;

Με άλλα λόγια, αυτό το MF416dw σίγουρα φαίνεται σαν μια καλύτερη συμφωνία.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Με πλάτος περίπου 15,4 ίντσες ή κατά πλάτος 18,6 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, το αποτύπωμα του MF416dw δεν είναι τόσο μεγάλο, εκτός από το ότι έχει ύψος περίπου 17 ίντσες και ζυγίζει περίπου 42,3 λίβρες και, ειλικρινά, κάνει λίγο θόρυβο όταν τη λειτουργία του. Με άλλα λόγια, δεν είναι ένας επιτραπέζιος εκτυπωτής. Εκτός αυτού, εάν το αναπτύξετε σε ένα περιβάλλον ομάδας εργασίας, θα λειτουργούσε καλύτερα σε μια κεντρική τοποθεσία. Ζυγίζοντας πάνω από 40 κιλά, θα πρέπει να είναι ένα σταθερό βάθρο, όμως, οπουδήποτε το βάζετε.

Για το σκοπό αυτό, το MF416dw παρέχει διάφορους τρόπους σύνδεσης, μεταξύ των οποίων το Ethernet (ενσύρματο), το Wi-Fi (ασύρματο) και τη σύνδεση σε ένα μόνο υπολογιστή μέσω USB. Να είστε προσεκτικοί με αυτό το τελευταίο, όμως, επειδή, χωρίς σύνδεση με το Διαδίκτυο (το οποίο δεν είναι απευθείας σύνδεση USB), πολλά από τα χαρακτηριστικά προσανατολισμένα σε κινητά και σύννεφα δεν θα λειτουργήσουν.

Μιλώντας για συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στον εκτυπωτή, μπορείτε να συνδέσετε peer-to-peer με Wi-Fi Direct και, όπως αναφέρθηκε, υπάρχει NFC για λειτουργικότητα αφής προς εκτύπωση, η οποία πιθανότατα δεν αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τους περισσότερους ανθρώπους σε αυτό εκτυπωτής. Και φυσικά, η AirPrint της Apple και πολλές από τις άλλες δημοφιλείς επιλογές για κινητά και cloud υποστηρίζονται μέσω της Canon PRINT Business.

Ένας αυτόματος τροφοδότης εγγράφων 50 φύλλων (ADF) σάς επιτρέπει να σαρώσετε και να αντιγράψετε έγγραφα διπλής όψης, πολλαπλών σελίδων χωρίς παρέμβαση του χρήστη και μια έγχρωμη οθόνη αφής 3,5 ιντσών σάς βοηθά να ρυθμίσετε όλα τα στοιχεία, καθώς και να διαχειριστείτε τα πόδια, ή εργασία χωρίς υπολογιστή , όπως η δημιουργία αντιγράφων ή η σάρωση ή η εκτύπωση από έναν αντίχειρα USB.

Το MF416dw έρχεται επίσης με μια καλή επιλογή χαρακτηριστικών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ταυτότητας τμήματος, η οποία σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε έως και 300 αναγνωριστικά για άτομα και τμήματα. Αυτό, με τη σειρά του, σας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να ελέγχετε ποιον μπορεί να εκτυπώσει, αλλά παρακολουθεί επίσης πόσο εκτυπώνεται κάθε ταυτότητα για λογιστικούς σκοπούς. Η λειτουργία Ασφαλής εκτύπωση διατηρεί έγγραφα στη μνήμη του εκτυπωτή έως ότου εσείς ή ο συνάδελφός σας δώσετε έναν αριθμό ακίδων.

Αυτό το MFP μιλάει αγγλικά, ιαπωνικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, κινέζικα, κορεάτικα και εξομοιώνει πολλές γλώσσες περιγραφής βασικών σελίδων ή PDL. Ένα PDL είναι κατά κάποιο τρόπο προγραμματισμός για τον εκτυπωτή. Δύο από αυτά που μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμα είναι η PCL6 της HP (γλώσσα εντολών εκτυπωτή) και η PostScript της Adobe. Και οι δύο χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικές τυπογραφικές και εκτυπωτικές μηχανές, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιείτε τον εκτυπωτή λέιζερ για περιορισμένη προστασία.

Λέω περιορισμένη επειδή δεν έχει σημασία τι εκτυπώνετε, ο εκτυπωτής απόδειξης μπορεί να εκτυπώσει μόνο σε ασπρόμαυρο. Ως εκ τούτου, εάν τα έγγραφά σας περιέχουν χρώμα, το μόνο που μπορείτε πραγματικά να αποδείξετε με αυτόν τον εκτυπωτή είναι το κείμενο και η διάταξη - που είναι χρήσιμα.

Εκτός από τα προγράμματα οδήγησης, τα βοηθητικά προγράμματα λογισμικού περιλαμβάνουν το Network Scan Utility, το MF Scan Utility, το Presto! PageManager. Το τελευταίο περιλαμβάνει λογισμικό και βοηθητικά προγράμματα για τη σάρωση σελίδων και τη μετατροπή τους σε επεξεργάσιμο κείμενο, PDF ή μορφή PDF που μπορούν να αναζητηθούν. Συνολικά, αυτό είναι πραγματικά ένας πλούσιος σε χαρακτηριστικά πολυλειτουργικός εκτυπωτής, μερικές φορές, όπως και με το NFC, μέχρι το σημείο υπερβολικής συσσώρευσης.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Πόσο γρήγορα θα πάει ένας εκτυπωτής λέιζερ των $ 500; Λοιπόν, έχω δει πιο γρήγορα και έχω δει πιο αργά. Η Canon βαθμολογεί τις σελίδες σε 35 σελίδες ανά λεπτό ή σε σελίδες ανά λεπτό, μονής όψης (μονήρη) και 17 σελίδες ανά λεπτό διπλής όψης (διπλής όψης). Και αυτό είναι κοντά σε όσα προέκυψαν τα τεστ, εφ 'όσον χρησιμοποιήσαμε έγγραφα με ευθεία κείμενα με κάλυψη περίπου 5 τοις εκατό και αποτελούσαν γραμματοσειρές εγγενείς στον εκτυπωτή.

Όσο περισσότερο τα έγγραφα κειμένου αποκλίνουν από αυτή τη βασική μορφή (τέλεια καταιγίδα), τόσο πιο αργή είναι η ταχύτητα εκτύπωσης. Επιχειρησιακά έγγραφα που περιέχουν βαριά μορφοποίηση κειμένου, εικόνες και γραφικά εκτυπώνονται σημαντικά πιο αργά, έως και ένα τρίτο ή ένα τέταρτο της βαθμολογίας του κατασκευαστή. Τα δοκιμαστικά έγγραφα πραγματικού κόσμου εκτυπώνονται με ταχύτητα 8,9 σελίδων simplex και 6,2 σελίδων διπλής όψης, πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό.

Ποιότητα εκτύπωσης? Ειλικρινά, τα έγγραφα του MF416dw φαίνονται τόσο καλά όσο οι περισσότεροι άλλοι εκτυπωτές λέιζερ που έχω δει, πολύ πιο κοντά στην καλύτερη εμφάνιση από ό, τι ο άλλος τρόπος. Αλλά λάβετε υπόψη ότι μιλάμε μονόχρωμη εδώ - ένα περιβάλλον όπου η καλύτερη παραλλαγή που μπορείτε να πάρετε είναι 256 αποχρώσεις του γκρι. Έτσι, αν δεν σας ενθουσιάσει ο αιχμηρός τύπος ...

Σοβαρά, το κείμενο του MF416dw έρχεται πολύ κοντά στην ποιότητα του τυπογράφου, με πολύ καλά διαμορφωμένους χαρακτήρες κάτω από περίπου 6 βαθμούς, και ακόμα και τότε πιθανότατα δεν θα ήταν αισθητός στον μέσο άνθρωπο. Τα γραφικά των επιχειρήσεων φαινόταν καλά, με καλά οριοθετημένες γραμμές και γεμίσματα. Οι φωτογραφίες έμοιαζαν τόσο καλά όσο θα περίμενε κανείς από έναν ασπρόμαυρο εκτυπωτή λέιζερ, ευανάγνωστο, αλλά δύσκολα συναρπαστικό.

Έξω από το κουτί, το MF416dw συνοδεύεται από δύο πηγές εισόδου, μία κασέτα 250 φύλλων και ένα δίσκο πολλαπλών χρήσεων 50 φύλλων για την εκτύπωση φακέλων και άλλων μέσων εκτός μεγέθους χωρίς να χρειάζεται να αφαιρείτε το κύριο συρτάρι χαρτιού, να το αδειάζετε και στη συνέχεια επαναπροσδιορίζοντάς το, αφαιρώντας έτσι την υπηρεσία εκτύπωσης του εκτυπωτή.

Εάν 300 φύλλα από δύο πηγές δεν επαρκούν, μπορείτε να αγοράσετε ένα δίσκο χαρτιού 500 φύλλων από τη Canon για περίπου $ 149, για συνολικά 800 φύλλα από τρεις ξεχωριστές πηγές εισόδου, κάτι που δεν είναι κακό για το ευέλικτο χειρισμό του χαρτιού.

Κόστος ανά σελίδα

Ίσως η μόνη πραγματική απογοήτευση για αυτόν τον εκτυπωτή είναι το κόστος ανά σελίδα ή το πόσο κοστίζει στο τόνερ για την εκτύπωση κάθε σελίδας. Όπως είναι συνηθισμένο, η Canon παρέχει δύο κασέτες τόνερ για αυτόν τον εκτυπωτή, ένα τυπικό και ένα λεγόμενο "υψηλής χωρητικότητας". Φυσικά, οι κασέτες υψηλότερης απόδοσης και υψηλότερης απόδοσης παρέχουν τη χαμηλότερη CPP, στην περίπτωση αυτή, εάν τις αγοράσετε από τη Canon, θα σας κοστίσει περίπου 189 δολάρια.

Η κασέτα υψηλής χωρητικότητας έχει εκτιμηθεί σε 6.400 σελίδες. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, 189 δολάρια διαιρούμενοι με 6.400, υπολογίσαμε ότι το κόστος MF416DW ανά σελίδα είναι περίπου 2,9 σεντ - το οποίο, ειλικρινά, δεν είναι τόσο καλό για έναν εκτυπωτή αξίας $ 500 με μηνιαίο κύκλο εργασιών 50.000 σελίδων. (Ο κύκλος εργασιών είναι, φυσικά, ο αριθμός σελίδων που ο κατασκευαστής λέει ότι μπορείτε να ωθήσετε τον εκτυπωτή κάθε μήνα χωρίς υπερβολική φθορά.)

Πρέπει όμως να επισημάνω ότι, όταν έψαξα γύρω από το δίκτυο για καλύτερη τιμολόγηση, βρήκα το φυσίγγιο υψηλότερης απόδοσης, τόσο χαμηλό όσο $ 140, το οποίο μείωσε το CPP σε περίπου 2,2 σεντς. Στην ιδανική περίπτωση, εάν πρόκειται να εκτυπώσετε χιλιάδες σελίδες κάθε μήνα, το CPP σας θα πρέπει να είναι μικρότερο από 2 σεντ ανά σελίδα και αν δεν είστε κλειδωμένοι σε μονόχρωμη έξοδο λέιζερ, για την τιμή αυτού του εκτυπωτή μπορείτε να πάρετε ένα πολύ γρήγορο έγχρωμο inkjet MFP που όχι μόνο εκτυπώνει κείμενο με εγγύτητα λέιζερ, αλλά το κάνει κάτω από 1 λεπτό ανά σελίδα. (Ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής Brother MFC-J5920DW με INKvestment έρχεται στο μυαλό.)

Το τέλος

Χωρίς αμφιβολία, ο ασπρόμαυρος εκτυπωτής Canon ImageClass MF416DW είναι ένα καλά χτισμένο, ανθεκτικό και εξαιρετικό μονόχρωμο MFP που αξίζει και την τιμή των 370 δολαρίων, ακόμη και τα $ 499 MSRP, αλλά η κατώτατη γραμμή αυτού του εκτυπωτή θα ήθελα Πολλοί περισσότεροι τόνερ ήταν λίγο φθηνότεροι σε ανά σελίδα. Αλλά, όπως προαναφέρθηκε, τα ψώνια γύρω σας θα σας δώσουν καλές προσφορές για τον γραφίτη και θα μειώσετε σημαντικά το κόστος ανά σελίδα.

Μια μισή εκατοστιαία διαφορά κατά τη διάρκεια ενός έτους μπορεί να σας κοστίσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, δολάρια περισσότερο από ένα μηχάνημα που εκτυπώνει τις ίδιες σελίδες με 0,05 σεντς λιγότερο. Η εκτύπωση, για παράδειγμα, 30.000 σελίδων σε ποσοστό μισό εκατοστό υψηλότερο, θα σας κοστίσει επιπλέον $ 150. εάν εκτυπώνετε 30K σελίδες κάθε μήνα, που βγαίνει στα $ 1.800 κάθε χρόνο ή πολλές φορές το κόστος αυτού του εκτυπωτή.

Έχοντας κατά νου τότε, εκτός αν τα επιπλέον $ 1.800 δεν έχουν σημασία για εσάς ή την επιχείρησή σας (αξίζει πολύ περισσότερο και περισσότεροι για κάποιους ανθρώπους να αποκτήσουν αυτό το επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας), σας προτείνω να το δείτε ως περισσότερο από μεσαίο, χαμηλό -εφαρμογή όγκου. Σε κάθε περίπτωση, παρά μια προειδοποίηση, πρόκειται για ένα πολύ μικρό εκτυπωτή.

Αγοράστε το ImageCLASS MF416dw της Canon στο Amazon