Πώς να εκκινήσετε την επιφάνεια εργασίας στα Windows 8.1

Δεν σας αρέσει η οθόνη έναρξης; Εκκίνηση απευθείας στην επιφάνεια εργασίας

Όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα Windows 8 , ο μόνος τρόπος να εκκινήσετε απευθείας στην επιφάνεια εργασίας ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποιο hack μητρώου ή να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα που κάνει το ίδιο.

Ακούγοντας ότι η οθόνη "Έναρξη" στα Windows 8 ίσως δεν είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για όλους , ειδικά για χρήστες υπολογιστών γραφείου, η Microsoft παρουσίασε την δυνατότητα εκκίνησης στην επιφάνεια εργασίας με την ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1 .

Έτσι, αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που κάνουν κλικ ή αγγίζουν την εφαρμογή Desktop κάθε φορά που ξεκινάτε τον υπολογιστή σας, θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι η ρύθμιση παραμέτρων των Windows 8 για να παρακάμψετε την οθόνη "Έναρξη" είναι μια πολύ εύκολη αλλαγή:

Πώς να εκκινήσετε την επιφάνεια εργασίας στα Windows 8.1

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows 8 . Αυτό συμβαίνει από την οθόνη Εφαρμογών είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος με την αφή, αλλά είναι επίσης προσβάσιμος από το μενού Power User, εάν το χρησιμοποιείτε.
    1. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο ή ποντίκι και βρίσκεστε ήδη στην επιφάνεια εργασίας, η οποία φαίνεται πιθανώς να εξετάσει την αλλαγή που θέλετε να κάνετε εδώ, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Ιδιότητες και , στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 4.
  2. Με το Πίνακα Ελέγχου τώρα ανοικτό, πατήστε ή κάντε κλικ στην εμφάνιση και εξατομίκευση .
    1. Σημείωση: Δεν θα δείτε τη μικροεφαρμογή Εμφάνιση και εξατομίκευση εάν η προβολή του Πίνακα Ελέγχου έχει οριστεί σε Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια . Εάν χρησιμοποιείτε μία από αυτές τις προβολές, επιλέξτε Γραμμή εργασιών και Πλοήγηση και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4.
  3. Στην οθόνη Εμφάνιση και εξατομίκευση , αγγίξτε ή κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εργασιών και Πλοήγηση .
  4. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στην καρτέλα Πλοήγηση κατά μήκος της κορυφής του παραθύρου της Γραμμής εργασιών και της Πλοήγησης που είναι πλέον ανοιχτό.
  5. Επιλέξτε το παράθυρο που βρίσκεται δίπλα στην επιλογή Όταν συνδέομαι ή κλείνω όλες τις εφαρμογές σε μια οθόνη, μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας αντί για Έναρξη . Αυτή η επιλογή βρίσκεται στην περιοχή " Αρχική οθόνη " στην καρτέλα " Πλοήγηση ".
    1. Συμβουλή: Επίσης, εδώ υπάρχει μια επιλογή που λέει αυτόματα την εμφάνιση της προβολής "Εφαρμογές" όταν πηγαίνω στο "Έναρξη" , κάτι που πρέπει να εξετάσετε αν δεν είστε οπαδός της οθόνης "Έναρξη".
  1. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή.
  2. Από εδώ και πέρα, μετά την σύνδεση στα Windows 8 ή το κλείσιμο των ανοικτών εφαρμογών, η επιφάνεια εργασίας θα ανοίξει αντί της αρχικής οθόνης.
    1. Σημείωση: Αυτό δεν σημαίνει ότι οι οθόνες "Έναρξη" ή "Εφαρμογές" έχουν απενεργοποιηθεί ή είναι απενεργοποιημένες ή απροσπέλαστες με οποιονδήποτε τρόπο. Μπορείτε ακόμα να σύρετε την επιφάνεια εργασίας κάτω ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να εμφανιστεί η οθόνη Έναρξη.
    2. Συμβουλή: Ψάχνετε για έναν άλλο τρόπο να επιταχύνετε την πρωινή σας ρουτίνα; Εάν είστε ο μόνος χρήστης σε έναν υπολογιστή με ασφάλεια φυσικά (π.χ. το κρατάτε στο σπίτι όλη την ώρα), τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να ρυθμίσετε τα Windows 8 για να συνδεθείτε αυτόματα κατά την εκκίνηση. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να συνδεθείτε αυτόματα στα Windows για ένα σεμινάριο.

Συμβουλή: Όπως διαβάζετε παραπάνω, μπορείτε να κάνετε μόνο τα Windows 8 εκκίνησης απευθείας στην επιφάνεια εργασίας, εάν έχετε ενημερώσει στα Windows 8.1 ή νεότερη έκδοση. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που δεν θα δείτε αυτήν την επιλογή, οπότε αν δεν έχετε ενημερώσει ακόμα, κάντε το. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αναβάθμισης στα Windows 8.1 για βοήθεια.