Πώς να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου

Χρησιμοποιήστε τον Πίνακα Ελέγχου για να αποκτήσετε πρόσβαση στις περισσότερες ρυθμίσεις του υπολογιστή σας των Windows

Ο Πίνακας Ελέγχου στα Windows είναι μια συλλογή μικροεφαρμογών , κάτι σαν μικροσκοπικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση διαφόρων πτυχών του λειτουργικού συστήματος .

Για παράδειγμα, μία μικροεφαρμογή στον Πίνακα Ελέγχου σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε το μέγεθος του δείκτη του ποντικιού (μεταξύ άλλων), ενώ ένα άλλο σας επιτρέπει να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με τον ήχο.

Άλλες μικροεφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν τις ρυθμίσεις δικτύου, να δημιουργήσουν ένα χώρο αποθήκευσης, να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις εμφάνισης και πολλά άλλα. Μπορείτε να δείτε τι κάνουν όλοι στην λίστα των πινάκων ελέγχου του πίνακα ελέγχου .

Επομένως, προτού κάνετε οποιαδήποτε από αυτές τις αλλαγές στα Windows, θα πρέπει να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου. Ευτυχώς, είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνετε - τουλάχιστον στις περισσότερες εκδόσεις των Windows.

Σημείωση: Εκπληκτικά, ο τρόπος με τον οποίο ανοίγετε τον Πίνακα Ελέγχου διαφέρει αρκετά μεταξύ των εκδόσεων των Windows. Ακολουθούν τα βήματα για τα Windows 10 , τα Windows 8 ή τα Windows 8.1 και τα Windows 7 , τα Windows Vista ή τα Windows XP . Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε βέβαιοι.

Χρόνος που απαιτείται: Το άνοιγμα του Πίνακα Ελέγχου θα διαρκέσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα στις περισσότερες εκδόσεις των Windows. Θα χρειαστεί πολύ λιγότερος χρόνος όταν ξέρετε πού βρίσκεται.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10

  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια στην επιλογή Όλες οι εφαρμογές .
    1. Εάν βρίσκεστε σε tablet με Windows 10 ή σε άλλη οθόνη αφής και δεν χρησιμοποιείτε την επιφάνεια εργασίας, πατήστε αντί για το κουμπί Όλες οι εφαρμογές στην κάτω αριστερή άκρη της οθόνης σας. Είναι η εικόνα που μοιάζει με τη μικρή λίστα αντικειμένων.
    2. Συμβουλή: Το μενού Power User είναι πολύ πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10, αλλά μόνο αν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου από το μενού που εμφανίζεται μετά το πάτημα του WIN + X ή με δεξί κλικ στο κουμπί Start - αυτό είναι!
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο φάκελο System των Windows . Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των εφαρμογών για να το δείτε.
  3. Στο φάκελο Σύστημα των Windows , κάντε κλικ ή επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου .
    1. Θα πρέπει να ανοίξει ένα παράθυρο του πίνακα ελέγχου.
  4. Τώρα μπορείτε να κάνετε όποιες ρυθμίσεις αλλάζουν στα Windows 10 που πρέπει να κάνετε.
    1. Συμβουλή: Στα περισσότερα Windows 10 υπολογιστές, ο Πίνακας ελέγχου ανοίγει στην προβολή Κατηγοριών , η οποία ταξινομεί τις μικροεφαρμογές σε [πιθανώς] λογικές κατηγορίες. Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή Προβολή κατά επιλογή σε μεγάλα εικονίδια ή μικρά εικονίδια για να εμφανίσετε όλες τις μικροεφαρμογές χωριστά.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 8 ή 8.1

Δυστυχώς, η Microsoft κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολη την πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 8. Το κατέστησαν λίγο πιο εύκολο στα Windows 8.1, αλλά είναι ακόμα πολύ περίπλοκο.

  1. Ενώ στην οθόνη "Έναρξη", σύρετε προς τα πάνω για να μεταβείτε στην οθόνη Apps . Με ένα ποντίκι, κάντε κλικ στο εικονίδιο βέλους προς τα κάτω για να εμφανιστεί η ίδια οθόνη.
    1. Σημείωση: Πριν από την ενημέρωση των Windows 8.1 , η οθόνη Εφαρμογές είναι προσβάσιμη μετακινώντας από το κάτω μέρος της οθόνης ή μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ οπουδήποτε και να επιλέξετε Όλες οι εφαρμογές .
    2. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο, η συντόμευση WIN + X εμφανίζει το μενού Power User Menu , το οποίο έχει έναν σύνδεσμο στον Πίνακα Ελέγχου. Στα Windows 8.1, μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη για να εμφανίσετε αυτό το εύχρηστο μενού γρήγορης πρόσβασης.
  2. Στην οθόνη εφαρμογών, σύρετε ή μετακινηθείτε προς τα δεξιά και βρείτε την κατηγορία Συστήματος των Windows .
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του Πίνακα Ελέγχου κάτω από το Σύστημα των Windows .
  4. Τα Windows 8 θα μεταβούν στην επιφάνεια εργασίας και θα ανοίξουν τον Πίνακα Ελέγχου.
    1. Συμβουλή: Όπως συμβαίνει στις περισσότερες εκδόσεις των Windows, η προβολή κατηγορίας είναι η προεπιλεγμένη προβολή για τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 8, αλλά σας προτείνω να την αλλάξετε στις προβολές μικρών εικονιδίων ή Μεγάλων εικονιδίων .

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 7, Vista ή XP

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Windows 7 ή Vista) ή στην επιλογή Έναρξη (Windows XP).
  2. Κάντε κλικ στον Πίνακα ελέγχου από τη λίστα στο δεξιό περιθώριο.
    1. Windows 7 ή Vista: Εάν δεν εμφανίζεται ο Πίνακας Ελέγχου , ο σύνδεσμος ενδέχεται να έχει απενεργοποιηθεί ως μέρος της προσαρμογής του μενού Έναρξη. Αντ 'αυτού, πληκτρολογήστε στοιχείο ελέγχου στο πλαίσιο αναζήτησης στο κάτω μέρος του μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου όταν εμφανίζεται στην παραπάνω λίστα.
    2. Windows XP: Εάν δεν βλέπετε μια επιλογή του Πίνακα Ελέγχου , το μενού "Έναρξη" ενδέχεται να έχει οριστεί σε "κλασικό" ή ο σύνδεσμος μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί ως μέρος μιας προσαρμογής. Δοκιμάστε το μενού Έναρξη , έπειτα τις Ρυθμίσεις , έπειτα τον Πίνακα Ελέγχου ή εκτελέστε έλεγχο από το πλαίσιο Εκτέλεση
  3. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο ή εκτελέσετε την εντολή.
    1. Και στις τρεις εκδόσεις των Windows, μια ομαδοποιημένη προβολή εμφανίζεται από προεπιλογή, αλλά η μη ομαδοποιημένη προβολή εκθέτει όλες τις μεμονωμένες μικροεφαρμογές, διευκολύνοντας την εύρεση και χρήση τους.

Η εντολή CONTROL & amp; Πρόσβαση σε μεμονωμένα applets

Όπως ανέφερα μερικές φορές παραπάνω, η εντολή ελέγχου θα ξεκινήσει τον Πίνακα Ελέγχου από οποιαδήποτε διεπαφή γραμμής εντολών στα Windows, συμπεριλαμβανομένης της Γραμμής εντολών .

Επιπλέον, κάθε μεμονωμένη μικροεφαρμογή του Πίνακα Ελέγχου μπορεί να ανοίξει μέσω της Γραμμής εντολών (Command Prompt), η οποία είναι πραγματικά χρήσιμη εάν δημιουργείτε μια δέσμη ενεργειών ή χρειάζεστε γρήγορη πρόσβαση σε μια μικροεφαρμογή.

Ανατρέξτε στην ενότητα Εντολές γραμμής εντολών για τα πλήκτρα ελέγχου του πίνακα ελέγχου για μια πλήρη λίστα.