Πώς να επαναφέρετε ένα αρχείο DLL DLL που λείπει

Προειδοποιητικά μηνύματα προειδοποίησης για τα αρχεία DLL "missing" και "not found" είναι αρκετά συνηθισμένα. Τα παιχνίδια και τα προγράμματα γραφικών αναπτύσσονται συνεχώς και η Microsoft εκδίδει συχνά ενημερώσεις στο DirectX.

Η λήψη ενός αρχείου DLL από μια τοποθεσία λήψης DLL είναι μια πολύ κακή ιδέα και μερικές φορές η πλήρης εγκατάσταση του DirectX δεν είναι εφικτή για κάποιο λόγο ή απλά δεν λειτουργεί.

Μια ασφαλής και απλή λύση για την αποκατάσταση ενός αρχείου DLL DirectX είναι η εξαγωγή του αρχείου ξεχωριστά από το πακέτο εγκατάστασης του DirectX.

Πώς να επαναφέρετε ένα αρχείο DLL DLL που λείπει

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να επαναφέρετε ένα αρχείο DLL DLL που λείπει. Αυτό συνήθως διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά.

  1. Αναζητήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX στην τοποθεσία της Microsoft.
    1. Σημείωση: Το ίδιο στοιχείο λήψης DirectX ισχύει για όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows - Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP κ.λπ. Μπορείτε να αποκαταστήσετε οποιοδήποτε DLL αρχείο DirectX 11, DirectX 10, DirectX 9, κ.λπ. - χρησιμοποιώντας αυτή τη λήψη.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στα αποτελέσματα αναζήτησης για τις ώρες εκτέλεσης τελικού χρήστη του DirectX (MM YY) που εμφανίζει την πιο πρόσφατη ημερομηνία κυκλοφορίας. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να κάνετε λήψη του αρχείου στην επόμενη σελίδα στην οποία σας στέλνει η Microsoft. Φροντίστε να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης του DirectX στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε ένα άλλο εύκολο μέρος για να εργαστείτε.
    1. Σημείωση: Αυτή είναι η πλήρης έκδοση του DirectX, οπότε μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη λήψη. Εάν βρίσκεστε σε πιο αργή σύνδεση, αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο.
    2. Σημείωση: Προσέξτε για άλλα προγράμματα που συνιστά η Microsoft να κάνετε λήψη μαζί με το DirectX. Απλά καταργήστε την επιλογή ό, τι δεν θέλετε και, στη συνέχεια, προχωρήστε με τη λήψη.
  3. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας, επιλέξτε Νέα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Φάκελος . Ονομάστε το φάκελο που θέλετε να θυμάστε όπως τα αρχεία DirectX ή αφήστε το ως προεπιλεγμένο νέο φάκελο . Θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον νέο φάκελο στα επόμενα βήματα.
  1. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που κατεβάσατε στο Βήμα 2.
    1. Σημείωση: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον εντοπισμό του αρχείου, θα είναι πιθανό να ονομάζεται κάτι σαν το directx_ [date] _redist.exe .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) στη σύμβαση άδειας χρήσης που εμφανίζεται.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση ... στο πλαίσιο διαλόγου ζητώντας να πληκτρολογήσετε τη θέση στην οποία θέλετε να τοποθετήσετε τα εξαγόμενα αρχεία και να επιλέξετε το φάκελο που δημιουργήσατε στο Βήμα 3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK .
    1. Σημείωση: Εάν δημιουργήσατε το φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας, πιθανότατα θα βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας φακέλων στο παράθυρο διαλόγου Αναζήτηση φακέλου που βλέπετε τώρα.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν βλέπετε τη διαδρομή του φακέλου στο πλαίσιο κειμένου.
    1. Το πρόγραμμα εγκατάστασης του DirectX θα εξαγάγει τώρα όλα τα αρχεία του σε αυτόν το φάκελο. Ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή σας, αυτό μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα.
  5. Ανοίξτε το φάκελο που δημιουργήσατε στο Βήμα 3. Πρέπει να δείτε έναν τεράστιο αριθμό αρχείων CAB , μερικά αρχεία DLL και ένα αρχείο dxsetup.exe .
    1. Σημείωση: Εάν εκτελέσετε το dxsetup.exe , αυτή η έκδοση του DirectX θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Ενώ αυτό είναι απολύτως αποδεκτό, τα βήματα εδώ δείχνουν πώς να εξαγάγετε ένα αρχείο DLL από το πακέτο DirectX. Μια πλήρης ρύθμιση θα εξαγάγει και θα εγκαταστήσει όλα αυτά.
  1. Εντοπίστε το αρχείο CAB που περιέχει το αρχείο DLL που αναζητάτε . Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους πίνακες στους οποίους μόλις συνδέσαμε, αν χρειάζεστε το αρχείο d3dx9_41.dll , μπορεί να βρεθεί στο αρχείο CAB Mar2009_d3dx9_41_x86 .
    1. Σημείωση: Υπάρχουν δύο εκδόσεις των περισσότερων αρχείων CAB του DirectX - μία για την έκδοση 32 bit των Windows και μία για την έκδοση 64 bit. Τα αρχεία CAB για εκδόσεις 32 bit θα λήξουν με _x86 και τα αρχεία CAB για εκδόσεις 64 bit θα λήξουν με _x64 .
    2. Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τύπο των Windows που εκτελείτε, ανατρέξτε στην ενότητα Εκτέλεση έκδοσης Windows 32 bit ή 64 bit;
  2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο CAB για να το ανοίξετε.
    1. Σημείωση: Τα Windows έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για το άνοιγμα αρχείων CAB, αλλά είναι πιθανό ένα άλλο πρόγραμμα που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας να ανοίξει το αρχείο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όταν το αρχείο CAB είναι ανοικτό, θα πρέπει να εμφανίζεται σε ένα παράθυρο φακέλου και θα πρέπει να δείτε το αρχείο DLL που ακολουθείτε.
  3. Εξαγάγετε το αρχείο DLL στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε μια άλλη προσωρινή τοποθεσία.
    1. Ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει ανοίξει το αρχείο CAB για προβολή, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο είδος εξαγωγής από το μενού του προγράμματος ή θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολο όσο η μετακίνηση του αρχείου από το παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας σας.
  1. Αντιγράψτε το αρχείο DLL στο φάκελο System32 που βρίσκεται στο φάκελο εγκατάστασης των Windows. Στις περισσότερες υπολογιστές, αυτό θα είναι C: \ Windows \ System32 .
    1. Σημείωση: Εάν λάβατε ένα συγκεκριμένο μήνυμα λάθους που καθόριζε μια άλλη θέση από την οποία λείπει το αρχείο DLL (για παράδειγμα, στο φάκελο που έχει εγκατασταθεί ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ή εφαρμογή γραφικών), αντιγράψτε το αρχείο DLL εκεί.
  2. Διαγράψτε τυχόν αντίγραφα του αρχείου DLL από την επιφάνεια εργασίας σας και διαγράψτε το φάκελο με τα εξαγόμενα αρχεία DirectX που δημιουργήσατε στο Βήμα 3. Η αφαίρεση των αρχείων DLL στην επιφάνεια εργασίας σας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις.
  3. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .
  4. Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ελέγξτε αν η επαναφορά του αρχείου DLL διορθώνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.