Τρόπος επίλυσης του D3dx9_41.dll Δεν βρέθηκαν ή λείπουν σφάλματα

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα D3dx9_41.dll

Τα ζητήματα D3dx9_41.dll προκαλούνται κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο από ένα ζήτημα με το Microsoft DirectX.

Το αρχείο d3dx9_41.dll είναι ένα από τα πολλά αρχεία που περιέχονται στη συλλογή λογισμικού DirectX. Δεδομένου ότι το DirectX χρησιμοποιείται από τα περισσότερα παιχνίδια με βάση τα Windows και τα προηγμένα προγράμματα γραφικών, τα σφάλματα d3dx9_41.dll εμφανίζονται συνήθως μόνο όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προγράμματα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα σφάλματα d3dx9_41.dll μπορούν να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας. Αρκετά από τα πιο κοινά ειδικά μηνύματα λάθους d3dx9_41.dll παρατίθενται παρακάτω:

Το αρχείο d3dx9_41.dll λείπει D3dx9_41.DLL Δεν βρέθηκε αρχείο d3dx9_41.dll δεν βρέθηκε D3dx9_41.dll δεν βρέθηκε. Η επανεγκατάσταση ενδέχεται να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του ζητήματος.

Τα σφάλματα D3dx9_41.dll εμφανίζονται όταν ξεκινήσει ένα παιχνίδι ή άλλο πρόγραμμα λογισμικού.

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft από τα Windows 98 ενδέχεται να επηρεάζεται από d3dx9_41.dll και άλλα ζητήματα DirectX. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP και τα Windows 2000.

Πώς να διορθώσετε σφάλματα D3dx9_41.dll

Σημαντική σημείωση: Μην κατεβάζετε το αρχείο DLL d3dx9_41.dll ξεχωριστά από οποιαδήποτε "τοποθεσία λήψης αρχείων DLL". Υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικοί λόγοι για τους οποίους η λήψη των αρχείων DLL από αυτές τις τοποθεσίες δεν είναι ποτέ καλή ιδέα .

Σημείωση: Αν έχετε ήδη κατεβάσει το d3dx9_41.dll από έναν από αυτούς τους δικτυακούς τόπους λήψης αρχείων DLL, αφαιρέστε το από όπου και αν το βάλετε και συνεχίστε με αυτά τα βήματα.

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας αν δεν έχετε κάνει ακόμα.
    1. Το σφάλμα d3dx9_41.dll μπορεί να είναι σφάλμα και μια απλή επανεκκίνηση θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει πλήρως.
  2. Εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft DirectX . Οι πιθανότητες είναι ότι η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX θα διορθώσει το σφάλμα d3dx9_41.dll που δεν βρέθηκε.
    1. Σημείωση: Η Microsoft συχνά εκδίδει ενημερώσεις στο DirectX χωρίς να ενημερώνει τον αριθμό έκδοσης ή επιστολή, οπότε φροντίστε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση, ακόμη και αν η εκδοχή σας είναι τεχνικά η ίδια.
    2. Σημείωση: Το ίδιο πρόγραμμα εγκατάστασης DirectX λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7, 8, 10, Vista, XP και άλλων. Θα αντικαταστήσει οποιοδήποτε αρχείο DirectX 11, DirectX 10 ή DirectX 9 που λείπει.
  3. Υποθέτοντας ότι η πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX από τη Microsoft δεν διορθώνει το σφάλμα d3dx9_41.dll που λαμβάνετε, αναζητήστε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης του DirectX στο DVD ή CD του παιχνιδιού ή της εφαρμογής σας. Συνήθως, εάν ένα παιχνίδι ή άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιεί το DirectX, οι προγραμματιστές του λογισμικού θα περιλαμβάνουν ένα αντίγραφο του DirectX στο δίσκο εγκατάστασης.
    1. Μερικές φορές, αν και όχι συχνά, η έκδοση του DirectX που περιλαμβάνεται στο δίσκο είναι καλύτερη για το πρόγραμμα από την τελευταία έκδοση διαθέσιμη στο διαδίκτυο.
  1. Καταργήστε την εγκατάσταση του παιχνιδιού ή του προγράμματος λογισμικού και στη συνέχεια επανεγκαταστήστε ξανά . Κάτι μπορεί να συνέβη στα αρχεία του προγράμματος που λειτουργούν με d3dx9_41.dll και μια επανεγκατάσταση θα μπορούσε να κάνει το τέχνασμα.
  2. Επαναφέρετε το αρχείο d3dx9_41.dll από το πιο πρόσφατο πακέτο λογισμικού DirectX . Εάν τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων δεν λειτούργησαν για την επίλυση του σφάλματος d3dx9_41.dll, δοκιμάστε να εξαγάγετε το d3dx9_41.dll ξεχωριστά από το πακέτο που μπορεί να κατεβάσει το DirectX.
  3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας . Παρόλο που δεν είναι η πιο κοινή λύση, σε ορισμένες περιπτώσεις, η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης για την κάρτα γραφικών στον υπολογιστή σας θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το ζήτημα του DirectX.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε το ακριβές μήνυμα σφάλματος d3dx9_41.dll που λάβατε και ποια βήματα, αν έχετε ήδη λάβει, για να το επιλύσετε.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.