Πώς είναι ανταγωνιστική η τιμολόγηση του Cloud Computing από το Amazon;

Ανακαλύπτοντας το Ec2 Cloud του Amazon και τα οφέλη του

Τι είναι το Ec2 Cloud του Amazon:

Η Amazon εξελίσσεται σταθερά προς την πλατφόρμα φιλοξενίας cloud και το Elastic Compute Cloud ή EC2 από την Amazon είναι ένας τύπος υπηρεσίας ιστού που βασίζεται στην τεχνολογία cloud computing που δίνει στον χρήστη μια εικονική παρουσία του μηχανήματος στο cloud για να φιλοξενήσει και να τρέξει εφαρμογές την εικονική εμφάνιση.

Διάφορα λογισμικά επιλογής μπορούν να εγκατασταθούν και να εκτελεστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών. Ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί, βοηθά τους προγραμματιστές να βελτιώσουν τον ιστό για ταχύτερη και ευκολότερη υπολογιστική ικανότητα.

Νέο επιχειρηματικό μοντέλο:

Amazon πρόσφατα έφερε σε ένα πολύ πελάτη ικανοποιητικό σχέδιο στην επιχείρησή τους και αυτό είναι «Πληρώστε μόνο για ό, τι χρησιμοποιείτε».

Καμία ελάχιστη αμοιβή:

Η Amazon δεν σας χρεώνει ελάχιστο τέλος. υπάρχει ένας απλός υπολογιστής AWS για μηνιαίες υπολογισμούς, ο οποίος σας βοηθά στην εκτίμηση των μηνιαίων λογαριασμών. Οι τιμές παρατίθενται σύμφωνα με τις περιφερειακές περιπτώσεις που εκτελούνται για εσάς.

Στις επιλογές αγοράς του Amazon EC2, μπορείτε να πάρετε μια πολύ λεπτομερή περιγραφή και σύγκριση μεταξύ των στιγμιότυπων On-Demand, των στιγμάτων Spot και των Δεσμευμένων περιπτώσεων.

Free Tier: Η λειτουργία Free Tier, η οποία είναι ένα υποσύστημα της κατηγορίας δωρεάν χρήσης του AWS, επιτρέπει στους νέους πελάτες να ξεκινούν με το Amazon EC2 χωρίς κόστος. Όταν οι νέοι πελάτες εγγραφούν για AWS τότε λαμβάνουν ορισμένες λειτουργίες κάθε μήνα για ένα ολόκληρο έτος, οι οποίες έχουν ως εξής -

• EC2 που εκτελείται σε Linux ή Unix Micros Instances με 750 ώρες χρήσης,
• Ελαστική εξισορρόπηση φορτίου με 750 ώρες χρήσης και επεξεργασία δεδομένων 15GB,
• Το Amazon Elastic Block Storage ή το EBS έρχεται με 10GB χρήσης,
• IOS σε 1 εκατομμύριο μονάδες,
• Αποθήκευση στιγμιότυπου 1GB,
• Στιγμιότυπο λήψης Get Request for 10000 snaps,
• 1000 αιχμαλωτίσια στιγμιότυπα, και
• Εύρος ζώνης εισόδου & εξόδου 15 GB που συνδυάζεται σε ολόκληρες υπηρεσίες AWS.

Αιτήσεις κατά παραγγελία:

Σε περίπτωση αιτήσεων κατά ζήτηση, πληρώνετε για τις υπολογιζόμενες ικανότητες της ώρας και χωρίς να έχετε μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις. Το κόστος και οι δυσκολίες πολυπλοκότητας εξολοθρεύονται από εσάς κατά τον προγραμματισμό, τη συντήρηση υλικού και μετασχηματισμών, ακόμη και την αγορά τους, με αποτέλεσμα μικρότερο και μεταβλητό κόστος αντί για βαριά και ογκώδη ποσά.

Πόσο κοστίζει πραγματικά:

Για να σας δώσουμε μια σύντομη ιδέα για την τιμολόγηση, πληρώνετε $ 0.085 ανά ώρα για Linux και $ 0.12 ανά ώρα για τα πακέτα των Windows και οι τιμές αυξάνονται και φτάνουν μέχρι $ 2.00 ανά ώρα για Linux και $ 2.48 ανά ώρα για Quadruple Extra Large περιπτώσεις.

Αρχικά, υπήρξαν πολλές καταγγελίες σχετικά με τα θέματα χωρητικότητας δεδομένων, αλλά η Amazon κατάφερε να τα αντιμετωπίσει με επιτυχία μέσα σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεσμευμένες περιπτώσεις:

Στην περίπτωση των Δεσμευμένων περιπτώσεων, έχετε την επιλογή μιας εφάπαξ πληρωμής και αυτό είναι πολύ χαμηλό για κάθε περίπτωση, την οποία θα θέλατε να κρατήσετε. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε και ωριαίες εκπτώσεις.

Έτσι, προσωπικά αισθάνομαι ότι η τιμολόγηση του cloud computing του Amazon είναι πραγματικά ανταγωνιστική , αν και η τιμή για Quadruple Extra Large και μερικές άλλες συσκευασίες είναι στην υψηλότερη πλευρά.

Και τι γίνεται με εσάς - τους υπάρχοντες χρήστες του Amazon EC2 και τους πιθανούς πελάτες;