Πώς να ρυθμίσετε μια ιστοσελίδα γρήγορα

01 από 03

Εγγραφή ενός τομέα

Tetra Images / Getty Images
Το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα είναι η εγγραφή τομέα. Η καταχώρηση ενός τομέα περιλαμβάνει δύο σημαντικές αποφάσεις - μία είναι επιλογή του ονόματος τομέα, και στη συνέχεια η επιλογή του καταχωρητή τομέα.

Εάν έχετε λογαριασμό απευθείας στο Enom, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας άμεσα. διαφορετικά θα πρέπει να καταχωρίσετε τον τομέα μέσω ενός καταχωρητή τομέα.

Εάν καταχωρίζετε έναν τομέα για την εταιρεία σας ή ένα προσωπικό ιστολόγιο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το όνομα τομέα, αλλά αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έναν ενημερωτικό ιστότοπο σχετικά με μια συγκεκριμένη θέση, τότε θα βρείτε μερικές σημαντικές συμβουλές.

Συμβουλή 1: Μην συμπεριλάβετε ειδικούς χαρακτήρες όπως "-" εκτός αν δεν έχετε κάποια επιλογή.

Συμβουλή 2: Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε την κύρια λέξη-κλειδί στο όνομα τομέα που θέλετε να στοχεύσετε.

Συμβουλή 3: Διατηρήστε το όνομα τομέα γλυκό και σύντομο. μην δοκιμάστε ονόματα τομέα που είναι υπερβολικά μακρά δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο να θυμηθούν (έτσι οι άνθρωποι δεν θα τους ενοχλήσουν να τις δακτυλογραφούν απευθείας), και δεν θεωρούνται καλές από την άποψη SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) επίσης.

02 του 03

Αγοράζοντας πακέτο φιλοξενίας

filo / Getty Images

Αγοράζοντας ένα πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. πρέπει να λάβετε μια καλά ενημερωμένη απόφαση, ώστε να μην καταλήξετε να επιλέξετε το λανθασμένο πακέτο ή πολύ χειρότερο, τον λάθος πάροχο φιλοξενίας.

Υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να έχετε κατά νου κατά την επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων. Συνήθως, ένα κοινό πακέτο φιλοξενίας είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, ειδικά εάν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε έναν εταιρικό ιστότοπο με στατικές σελίδες ή ένα προσωπικό ιστολόγιο που δεν απαιτεί εκτεταμένη αποθήκευση στο σκληρό δίσκο και εύρος ζώνης.

Η τιμολόγηση για κοινά πακέτα φιλοξενίας ξεκινάει από τα $ 3,5 (εάν πληρώνετε 2 χρόνια χρεώσεις μπροστά) και φτάνει έως και $ 9 (εάν πληρώνετε σε μηνιαία βάση).

Ένα πακέτο φιλοξενίας μεταπωλητών είναι κατάλληλο για μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, χωρίς να πάρουν τον πόνο να δημιουργήσουν την απαιτούμενη υποδομή και να ξοδέψουν χιλιάδες δολάρια. Η τιμολόγηση για ένα πακέτο φιλοξενίας μεταπωλητών αρχίζει από $ 20 / μήνα, και ανεβαίνει ακόμα και> $ 100.

Εκείνοι που έχουν ήδη μια καλά τοποθετημένη ιστοσελίδα που ήδη λαμβάνει πολλή κίνηση, ή ασχολείται με μεταφορτώσεις / λήψεις μουσικής / βίντεο, έναν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή ή έναν ειδικό διακομιστή ιστού αποτελεί προαπαιτούμενο.

Ωστόσο, ένας VPS ή ένας dedicated server είναι αρκετά δαπανηρός και κοστίζει συνήθως πάνω από $ 50 / month, φτάνοντας μέχρι και $ 250-300 / month.

Σημείωση: Υπάρχουν εκατοντάδες τοποθεσίες αναθεώρησης εκεί έξω, οι οποίες γράφουν προκατειλημμένες κριτικές για ορισμένους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσπαθούν να δείξουν ότι οι υπηρεσίες τους είναι πραγματικά καλές, αν και η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτό που λένε οι αναθεωρητές.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να έρθετε απευθείας σε επαφή με την ομάδα υποστήριξης πελατών σας (ή live chat) και να προσπαθήσετε να μάθετε πόσο καλοί είναι οι υπηρεσίες τους. εάν δεν λάβετε απάντηση μέσα σε 12 ώρες, μην διστάσετε να χάσετε το χρόνο και τα χρήματά σας αγοράζοντας ένα πακέτο φιλοξενίας από έναν τέτοιο κεντρικό υπολογιστή.

03 του 03

Ρύθμιση του ιστότοπου και λήψη του

akindo / Getty Images
Μόλις καταχωρίσετε έναν τομέα και αγοράσετε ένα πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δωρεάν δημιουργό ιστότοπου (εάν ο οικοδεσπότης σας σας έχει δώσει ένα) ή ένα δωρεάν πακέτο blogging ανοιχτού κώδικα όπως το Wordpress.

Η διάσημη 5λεπτη εγκατάσταση του Wordpress το κάνει μια ζεστή επιλογή. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταφορτώσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Wordpress από το wordpress.org και να το ανεβάσετε στο διακομιστή ιστού στον κατάλογο στον οποίο θέλετε να ρυθμίσετε τον ιστότοπο / το ιστολόγιό σας.

Θα πρέπει να μάθετε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε το αρχείο wp-config.php και να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων MySQL που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης.

Μόλις τελειώσετε με τα πάντα, απλά πρέπει να πληκτρολογήσετε το όνομα ιστότοπού σας, για παράδειγμα http://www.omthoke.com και να συμπληρώσετε λίγες απλές λεπτομέρειες, όπως το όνομα ιστότοπου, το όνομα χρήστη του διαχειριστή και τον κωδικό πρόσβασης.

Σημείωση: Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στην επιλογή 'Να επιτρέπεται στο blog μου να εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google, Technorati'. διαφορετικά δεν θα αναπροσαρμόζεται από τις μηχανές αναζήτησης!

Τώρα μπορείτε απλά να συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης του Wordpress και να μεταφορτώσετε το περιεχόμενο δημιουργώντας νέες αναρτήσεις ή σελίδες.

Και, έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας μέσα σε μόλις 60 λεπτά χωρίς προβλήματα και να ξεκινήσετε το προσωπικό σας blog, έναν ενημερωτικό ιστότοπο ή ακόμα και ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σημείωση: Υπάρχουν πολλά εμπορικά προγράμματα εγκατάστασης με ένα κλικ διαθέσιμα στην αγορά για την κατασκευή καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου, φόρουμ και blog μέσα σε λίγα λεπτά με το πάτημα μερικών κουμπιών. Εάν τα χρησιμοποιήσετε, τότε η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει μόλις 30-40 λεπτά το πολύ!