Πώς να ρυθμίσετε το ρολόι συστήματος OS

Κάντε το ρολόι του υπολογιστή σας σωστά με αυτά τα βήματα

Το ρολόι στον υπολογιστή σας είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για γρήγορη ματιά και έλεγχο της τρέχουσας ώρας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ακόμη και αν είναι μόνο για τη δική σας λογική, για να ρυθμίσετε σωστά το ρολόι.

Το ρολόι χρησιμοποιείται επίσης από διάφορα εξαρτήματα του συστήματος και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και σφάλματα, αν δεν το έχετε ρυθμίσει με τη σωστή ώρα, ημερομηνία και ζώνη ώρας.

Πώς να ρυθμίσετε το ρολόι συστήματος στον υπολογιστή σας

Οι οδηγίες για την αλλαγή της ώρας, της ημερομηνίας ή της ζώνης ώρας στον υπολογιστή σας διαφέρουν ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα .

Windows

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου .
  2. Επιλέξτε Ρολόι, Γλώσσα και Περιοχή από τη λίστα των μικροεφαρμογών του Πίνακα Ελέγχου .
    1. Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε αυτό το applet, αυτό σημαίνει ότι δεν βλέπετε τα στοιχεία στην προβολή κατηγοριών . Περάστε στο Βήμα 3.
  3. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Ημερομηνία και ώρα .
  4. Ρυθμίστε χειροκίνητα την ημερομηνία και την ώρα με το κουμπί Αλλαγή ημερομηνίας και ώρας .... Μπορείτε επίσης να ορίσετε τη ζώνη ώρας με την Αλλαγή ζώνης ώρας ....
    1. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να ρυθμίσετε το ρολόι του συστήματος είναι να λειτουργήσει αυτόματα. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα Ώρα Internet , κάντε κλικ / πατήστε Αλλαγή ρυθμίσεων ... και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένος ο συγχρονισμός με ένα διακομιστή ώρας Internet .
  5. Επιλέξτε OK στην οθόνη Ρυθμίσεις Ώρας Internet και, στη συνέχεια, ξανά στην Ημερομηνία και ώρα , για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows XP, βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία w32time εκτελείται για να ρυθμίσετε τον χρόνο σας αυτόματα.

macOS

Δείτε το βήμα-προς-βήμα μας οδηγός εικόνων σχετικά με αυτά τα βήματα στο " Μη αυτόματη αλλαγή ημερομηνίας και ώρας" σε ένα κομμάτι Mac .

Linux

Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα στο Linux:

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού.
  2. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω και στη συνέχεια πατήστε Enter : sudo apt-get install ntp
    1. Εάν η γεύση του λειτουργικού σας συστήματος χρησιμοποιεί ένα σύστημα πακέτων διαφορετικό από το apt-get , χρησιμοποιήστε το για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το ntp.
  3. Ακόμα στο τερματικό, πληκτρολογήστε και πληκτρολογήστε: sudo vi /etc/ntp.conf
  4. Βεβαιωθείτε ότι το αρχείο έχει ως εξής:
    1. driftfile /var/lib/ntp/ntp.drift
    2. server 0.pool.ntp.org
    3. διακομιστή 1.pool.ntp.org
    4. server 2.pool.ntp.org
    5. server 3.pool.ntp.org
  5. Πληκτρολογήστε επανεκκίνηση του sudo service ntp στη γραμμή εντολών και πατήστε Enter για να επανεκκινήσετε την υπηρεσία.

Για να αλλάξετε τη ζώνη ώρας στο Linux, βεβαιωθείτε ότι το / etc / localtime είναι συζευγμένο στη σωστή ζώνη ώρας από το / usr / share / zoneinfo.

Ο συγχρονισμός ώρας είναι επίσης διαθέσιμος για σχεδόν οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα και λειτουργικό σύστημα.