Πώς να εξάγετε επαφές στον Mozilla Thunderbird

Οδηγός οδηγιών για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών του Thunderbird σε ένα αρχείο

Η εξαγωγή επαφών του Thunderbird σε ένα αρχείο είναι πραγματικά εύκολη και είναι μια τέλεια λύση εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επαφές αλλού. Λειτουργεί για κάθε είδους επαφή, ανεξάρτητα από το αν είναι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες λεπτομέρειες των φίλων σας, συναδέλφων, επιχειρηματικών συνεργατών, οικογενειών, πελατών κ.λπ.

Όταν έρθει η ώρα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών Thunderbird, μπορείτε να επιλέξετε από τέσσερις διαφορετικές μορφές αρχείων. Η επιλογή που θα επιλέξετε πρέπει να εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε με το αρχείο του βιβλίου διευθύνσεων. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τις επαφές σε άλλο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τις χρησιμοποιήσετε με το λογισμικό υπολογιστικών φύλλων.

Πώς να εξαγάγετε τις επαφές του Thunderbird

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Βιβλίο διευθύνσεων στο επάνω μέρος του Thunderbird.
    1. Συμβουλή: Εάν δεν εμφανίζεται η Γραμμή εργαλείων αλληλογραφίας, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl + Shift + B αντί. Ή, πατήστε το πλήκτρο Alt και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Εργαλεία> Βιβλίο διευθύνσεων .
  2. Επιλέξτε ένα βιβλίο διευθύνσεων από τα αριστερά.
    1. Σημείωση: Αν επιλέξετε την κορυφαία επιλογή που ονομάζεται Όλα τα βιβλία διευθύνσεων , θα σας ζητηθεί να κάνετε λήψη όλων των βιβλίων διευθύνσεων μία φορά στο Βήμα 7.
  3. Μεταβείτε στο μενού Εργαλεία και επιλέξτε Εξαγωγή ... για να ανοίξετε το παράθυρο εξαγωγής.
  4. Περιηγηθείτε στους φακέλους του υπολογιστή σας για να επιλέξετε πού θα πρέπει να πάει το αντίγραφο ασφαλείας του βιβλίου διευθύνσεων. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε οπουδήποτε, αλλά φροντίστε να επιλέξετε κάπου γνωστό, ώστε να μην το χάσετε. Ο φάκελος Έγγραφα ή Επιφάνεια εργασίας είναι συχνά η καλύτερη επιλογή.
  5. Επιλέξτε οποιοδήποτε όνομα θέλετε για το αρχείο αντιγράφου του βιβλίου διευθύνσεων.
  6. Δίπλα στο "Ασφαλές ως τύπος:", χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε από οποιαδήποτε από αυτές τις μορφές αρχείου: CSV , TXT , VCF και LDIF .
    1. Συμβουλή: Η μορφή CSV είναι η πιο πιθανή μορφή που θέλετε να αποθηκεύσετε τις καταχωρίσεις του βιβλίου διευθύνσεών σας. Ωστόσο, ακολουθήστε αυτούς τους συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα για κάθε μορφή, για να δείτε τι χρησιμοποιούνται, πώς να ανοίξετε ένα, αν το καταλήξετε και πολλά άλλα.
  1. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Αποθήκευση για να εξαγάγετε τις επαφές του Thunderbird στο φάκελο που επιλέξατε στο Βήμα 4.
  2. Αφού αποθηκευτεί το αρχείο και κλείσει η προτροπή από το προηγούμενο βήμα, μπορείτε να βγείτε από το παράθυρο του Βιβλίου διευθύνσεων και να επιστρέψετε στο Thunderbird.

Περισσότερες Βοήθεια με το Thunderbird

Αν δεν μπορείτε να εξαγάγετε τις καταχωρίσεις του βιβλίου διευθύνσεών σας επειδή ο Thunderbird δεν ανοίγει σωστά , ακολουθήστε τις οδηγίες σε αυτόν τον σύνδεσμο ή δοκιμάστε να ξεκινήσετε τον Thunderbird σε ασφαλή λειτουργία .

Αν προτιμάτε, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις επαφές σας σε άλλη τοποθεσία, όχι μόνο εξάγοντας το βιβλίο διευθύνσεών σας αλλά δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του προφίλ Thunderbird. Δείτε την επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή Αντιγραφή προφίλ του Mozilla Thunderbird για βοήθεια σχετικά με αυτό.