Πώς να επιλύσετε το Mozilla Thunderbird που δεν ξεκινά

Τι να κάνετε όταν ο Thunderbird τρέχει ήδη, αλλά δεν ανταποκρίνεται

Εάν ο Mozilla Thunderbird αρνείται να ξεκινήσει και να διαμαρτυρηθεί για μια άλλη παρουσίαση ή ένα προφίλ που χρησιμοποιείται, η αιτία μπορεί να είναι ένα κλειδωμένο προφίλ κλειδώματος αριστερά από μια συντριπτική παρουσία του Thunderbird.

Αυτό είναι συνήθως το σφάλμα που εμφανίζεται:

Ο Thunderbird εκτελείται ήδη, αλλά δεν ανταποκρίνεται. Για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο, πρέπει να κλείσετε την υπάρχουσα διαδικασία Thunderbird ή να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματός σας.

Φυσικά, πιθανότατα έχετε δοκιμάσει ήδη την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και διαπιστώσατε ότι δεν λειτουργεί. Ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να αφαιρέσετε το αρχείο που κλειδώνει το προφίλ σας έτσι ώστε ο Thunderbird να ελπίζει ότι θα ξεκινήσει και θα τρέξει ξανά κανονικά.

Πώς να κάνει το Thunderbird να ξεκινήσει πάλι

Εάν ο Thunderbird "εκτελείται ήδη, αλλά δεν ανταποκρίνεται", ή ανοίγει το διαχειριστή προφίλ και λέει ότι το προφίλ σας είναι σε χρήση, δοκιμάστε το εξής:

 1. Τερματίστε όλες τις διαδικασίες του Thunderbird:
  1. Στα Windows, σκοτώστε τυχόν στιγμιότυπα του Thunderbird στο Task Manager .
  2. Με το macOS, η ισχύς σταματά όλες τις διαδικασίες thunderbird στο Activity Monitor.
  3. Με το Unix, χρησιμοποιήστε την εντολή killall -9 thunderbird σε ένα τερματικό.
 2. Ανοίξτε το φάκελο προφίλ του Mozilla Thunderbird .
 3. Εάν βρίσκεστε σε Windows, διαγράψτε το αρχείο parent.lock .
  1. οι χρήστες macOS πρέπει να ανοίξουν ένα παράθυρο τερματικού και να πληκτρολογήσουν cd ακολουθούμενο από ένα κενό. Από το φάκελο Thunderbird στο Finder, σύρετε το εικονίδιο στο παράθυρο τερματικού έτσι ώστε η διαδρομή προς το φάκελο να ακολουθεί αμέσως την εντολή "cd". Πατήστε Enter Enter το πληκτρολόγιο για να εκτελέσετε την εντολή (η οποία θα αλλάξει τον κατάλογο εργασίας στον φάκελο Thunderbird) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε μια άλλη εντολή: rm -f .parentlock .
  2. Οι χρήστες Unix θα πρέπει να διαγράψουν και το both parentlock και lock από το φάκελο Thunderbird.
 4. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε ξανά το Thunderbird.

Εάν τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργούν για να ανοίξετε το Thunderbird, ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να χρησιμοποιήσετε το LockHunter για να δείτε τι περιορίζει το Thunderbird από το άνοιγμα και στη συνέχεια να τερματίσει τυχόν κρατήσεις του προγράμματος ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά.