Πώς να μετατρέψετε τους πόντους σε ίντσες στην τυπογραφία

Στη τυπογραφία , ένα σημείο είναι μια μικροσκοπική μέτρηση που είναι το πρότυπο για τη μέτρηση του μεγέθους της γραμματοσειράς, η οποία είναι η απόσταση μεταξύ γραμμών κειμένου και άλλων στοιχείων μιας εκτυπωμένης σελίδας. Υπάρχουν περίπου 72 πόντοι σε 1 ίντσα. Έτσι, 36 βαθμοί είναι το ισοδύναμο μιας μισής ίντσας, 18 μονάδες ισοδυναμούν με ένα τέταρτο της ίντσας. Υπάρχουν 12 πόντοι σε ένα pica , ένας άλλος όρος μετρήσεων στη δημοσίευση.

Το μέγεθος του σημείου

Το μέγεθος του σημείου έχει ποικίλει με την πάροδο των ετών, αλλά οι σύγχρονοι εκδότες επιτραπέζιων υπολογιστών, οι τυπογράφοι και οι εταιρείες εκτύπωσης χρησιμοποιούν το στρογγυλεμένο σημείο δημοσίευσης (σημείο DTP), το οποίο είναι 1/72 της ίντσας. Το σημείο DTP υιοθετήθηκε από τους προγραμματιστές του Adobe PostScript και της Apple Computer στις αρχές της δεκαετίας του '70. Στα μέσα της δεκαετίας του '90, το W3C το υιοθέτησε για χρήση με cascading stylesheets.

Ορισμένα προγράμματα λογισμικού επιτρέπουν στους χειριστές να επιλέξουν μεταξύ του σημείου DTP και της μέτρησης στο οποίο ένα σημείο είναι ίσο με 0,013836 ίντσες και 72 σημεία ίσο με 0,996192 ίντσες. Το στρογγυλοποιημένο σημείο DTP είναι η καλύτερη επιλογή για όλες τις εργασίες έκδοσης desktop.

Μπορεί να υποθέσετε ότι ο τύπος 72 σημείων θα είναι ύψος ίντσας, αλλά δεν είναι. Το μέγεθος του τύπου περιλαμβάνει τους ανερχόμενους και κατιούρες της γραμματοσειράς. Η πραγματική μέτρηση 72 σημείων ή 1 ίντσας έχει ένα αόρατο τετράγωνο em που απλώς είναι μικρότερο από την απόσταση από τον ψηλότερο αναβατήρα έως τον χαμηλότερο αποχωρητή στη γραμματοσειρά. Αυτό κάνει τα em τετράγωνα μια κάπως αυθαίρετη μέτρηση, πράγμα που εξηγεί γιατί όλος ο τύπος του ίδιου μεγέθους δεν φαίνεται το ίδιο μέγεθος στην εκτυπωμένη σελίδα. Εάν οι ανυψωτές και οι καβαλέτες σχεδιάζονται σε διαφορετικά ύψη, το τετράγωνο em ποικίλλει, ουσιαστικά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αρχικά, το μέγεθος του σημείου περιγράφει το ύψος του μεταλλικού σώματος στο οποίο μετατοπίστηκε ο χαρακτήρας τύπου. Με τις ψηφιακές γραμματοσειρές, το αόρατο τετραγωνικό ύψος είναι μια επιλογή από τον σχεδιαστή γραμματοσειρών και όχι μια αυτόματη μέτρηση που εκτείνεται από τον ψηλότερο αναβατήρα έως τον μακρύτερο απογυμνωτή. Αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των μεγεθών των γραμματοσειρών του ίδιου μεγέθους σημείου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι σχεδιαστές γραμματοσειρών ακολουθούν τις παλαιές προδιαγραφές κατά το μέγεθος των γραμματοσειρών τους.