Χώρος εργασίας Adobe InDesign, Εργαλειοθήκη και Πάνελ

01 του 06

Ξεκινήστε το Χώρο εργασίας

Το Adobe InDesign CC είναι ένα περίπλοκο πρόγραμμα που μπορεί να εκφοβίσει νέους χρήστες. Η εξοικείωση με τον χώρο εργασίας Start, τα εργαλεία στην εργαλειοθήκη και οι δυνατότητες των πολλών πλαισίων είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε εμπιστοσύνη κατά τη χρήση του προγράμματος.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το InDesign, ο χώρος εργασίας "Έναρξη" εμφανίζει διάφορες επιλογές:

Άλλα κουμπιά που χρησιμοποιούνται συχνά και είναι αυτονόητα στο χώρο εργασίας Start είναι:

Εάν μετακινείτε σε μια πρόσφατη έκδοση του InDesign CC από μια παλαιότερη έκδοση, μπορεί να μην είστε άνετοι με το χώρο εργασίας Start. Στην επιλογή Προτιμήσεις > Γενικά , στο παράθυρο διαλόγου Προτιμήσεις, καταργήστε την επιλογή " Εμφάνιση αρχικού χώρου εργασίας" όταν δεν υπάρχουν έγγραφα που είναι ανοιχτά για να δείτε το χώρο εργασίας που εξοικειώνεστε περισσότερο.

02 του 06

Βασικά στοιχεία χώρου εργασίας

Αφού ανοίξετε ένα έγγραφο, η Εργαλειοθήκη βρίσκεται στα αριστερά του παραθύρου του εγγράφου, η Γραμμή εφαρμογών (ή η γραμμή μενού) εκτελείται στην κορυφή και τα παράθυρα ανοίγουν στη δεξιά πλευρά του παραθύρου του εγγράφου.

Όταν ανοίγετε πολλά έγγραφα, είναι καρτέλες και μπορείτε να τα αλλάζετε εύκολα κάνοντας κλικ στις καρτέλες. Μπορείτε να αναδιατάξετε τις καρτέλες εγγράφων σύροντάς τις.

Όλα τα στοιχεία του χώρου εργασίας ομαδοποιούνται στο πλαίσιο Εφαρμογή πλαισίου - ένα μόνο παράθυρο που μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος ή να μετακινήσετε. Όταν το κάνετε αυτό, τα στοιχεία στο πλαίσιο δεν επικαλύπτονται. Εάν εργάζεστε σε Mac , μπορείτε να απενεργοποιήσετε το πλαίσιο εφαρμογής επιλέγοντας Παράθυρο > Πλαίσιο εφαρμογής , όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Όταν το πλαίσιο εφαρμογής είναι απενεργοποιημένο, το InDesign εμφανίζει την παραδοσιακή διασύνδεση ελεύθερης μορφής που είναι δημοφιλής σε προηγούμενες εκδόσεις του λογισμικού.

03 του 06

Εργαλειοθήκη InDesign

Το Εργαλειοθήκη InDesign εμφανίζεται από προεπιλογή σε μια κάθετη στήλη στα αριστερά του χώρου εργασίας του εγγράφου. Η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει εργαλεία για την επιλογή διαφόρων στοιχείων ενός εγγράφου, για επεξεργασία και για τη δημιουργία στοιχείων εγγράφου. Μερικά από τα εργαλεία παράγουν σχήματα, γραμμές, τύπους και κλίσεις. Δεν μπορείτε να μετακινήσετε μεμονωμένα εργαλεία στην Εργαλειοθήκη, αλλά μπορείτε να ορίσετε την Εργαλειοθήκη να εμφανίζεται ως διπλή κάθετη στήλη ή ως μία οριζόντια σειρά εργαλείων. Αλλάζετε τον προσανατολισμό της εργαλειοθήκης επιλέγοντας Επεξεργασία > Προτιμήσεις > Διεπαφή στα Windows ή InDesign > Προτιμήσεις > Διεπαφή σε Mac OS .

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα εργαλεία στην Εργαλειοθήκη για να το ενεργοποιήσετε. Εάν το εικονίδιο του εργαλείου έχει ένα μικρό βέλος στην κάτω δεξιά γωνία, άλλα σχετικά εργαλεία είναι ένθετα με το επιλεγμένο εργαλείο. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο ένα εργαλείο με το μικρό βέλος για να δείτε ποια εργαλεία είναι ένθετα και, στη συνέχεια, κάντε την επιλογή σας. Για παράδειγμα, εάν κάνετε κλικ και κρατήσετε πατημένο το εργαλείο Frame Rectangle, θα δείτε ένα μενού που περιέχει επίσης τα εργαλεία Ellipse Frame και Polygon Frame.

Τα εργαλεία μπορούν να περιγραφούν χαλαρά ως εργαλεία επιλογής, εργαλεία σχεδίασης και τύπων, εργαλεία μετασχηματισμού και εργαλεία τροποποίησης και πλοήγησης. Είναι (σε ​​σειρά):

Εργαλεία επιλογής

Εργαλεία σχεδίασης και τύπων

Εργαλεία μετασχηματισμού

Εργαλεία τροποποίησης και πλοήγησης

04 του 06

Ο πίνακας ελέγχου

Ο πίνακας ελέγχου από προεπιλογή είναι τοποθετημένος στο επάνω μέρος του παραθύρου του εγγράφου, αλλά μπορείτε να τον τοποθετήσετε στο κάτω μέρος, να τον φτιάξετε ή να τον αποκρύψετε. Τα περιεχόμενα του πίνακα ελέγχου αλλάζουν ανάλογα με το εργαλείο που χρησιμοποιείτε και τι κάνετε. Προσφέρει επιλογές, εντολές και άλλα πλαίσια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το τρέχον επιλεγμένο στοιχείο ή αντικείμενα. Για παράδειγμα, όταν επιλέγετε κείμενο σε πλαίσιο, ο πίνακας ελέγχου εμφανίζει επιλογές παραγράφων και χαρακτήρων. Εάν επιλέξετε το ίδιο το πλαίσιο, ο πίνακας ελέγχου σας δίνει επιλογές αλλαγής μεγέθους, μετακίνησης, περιστροφής και κλίσης.

Συμβουλή: Ενεργοποιήστε τις συμβουλές του εργαλείου για να κατανοήσετε όλα τα εικονίδια. Θα βρείτε το μενού Συμβουλές εργαλείων στις προτιμήσεις διεπαφής. Καθώς τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα εικονίδιο, η άκρη εργαλείου παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του.

05 του 06

InDesign Panels

Τα πλαίσια χρησιμοποιούνται όταν αλλάζετε την εργασία σας και όταν ρυθμίζετε στοιχεία ή χρώματα. Τα πλαίσια εμφανίζονται συνήθως στα δεξιά του παραθύρου του εγγράφου, αλλά μπορούν να μεταφερθούν μεμονωμένα όποτε χρειάζεστε. Μπορούν επίσης να στοιβάζονται, να ομαδοποιούνται, να καταρρέουν και να αποβιβάζονται. Κάθε πίνακας παραθέτει διάφορα στοιχεία ελέγχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε μια συγκεκριμένη εργασία. Για παράδειγμα, ο πίνακας επιπέδων εμφανίζει όλα τα επίπεδα σε ένα επιλεγμένο έγγραφο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε νέα στρώματα, να αναδιατάξετε τα επίπεδα και να απενεργοποιήσετε την ορατότητα ενός στρώματος. Ο πίνακας "Τα δείγματα" εμφανίζει επιλογές χρωμάτων και δίνει στοιχεία ελέγχου για τη δημιουργία νέων προσαρμοσμένων χρωμάτων σε ένα έγγραφο.

Τα πλαίσια στο InDesign παρατίθενται κάτω από το μενού παραθύρων, οπότε αν δεν βλέπετε αυτό που θέλετε, πηγαίνετε εκεί για να το ανοίξετε. Οι πίνακες περιλαμβάνουν:

Για να αναπτύξετε έναν πίνακα, κάντε κλικ στο όνομά του. Παρόμοιες ομάδες είναι ομαδοποιημένες.

06 του 06

Μενού συμφραζομένων

Τα μενού με τα συμφραζόμενα εμφανίζονται όταν κάνετε δεξί κλικ (Windows) ή Control-click (MacOS) σε ένα αντικείμενο της διάταξης. Το περιεχόμενο αλλάζει ανάλογα με το αντικείμενο που επιλέγετε. Είναι χρήσιμα καθώς παρουσιάζουν επιλογές που σχετίζονται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Για παράδειγμα, η επιλογή Σκιασμός Drop εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ σε ένα σχήμα ή μια εικόνα.