Αναγνώστης eBook Google για Android

Ένας αγώνας γίνεται στον ουρανό Smartphone

Μόλις η Google ανακοίνωσε ότι πηδούν στην αγορά eReader, ξέραμε ότι δεν θα ήταν πολύ μέχρι να κυκλοφορήσουν μια εφαρμογή για Android phones. Με την εφαρμογή "Βιβλία" Google που είναι τώρα διαθέσιμη ως δωρεάν download στην αγορά του Android, είναι καιρός να δούμε πόσο καλά αντιπαρατίθεται με τα άλλα προγράμματα Android eReaders .

Αναγνωσιμότητα και προσαρμογή

Έχοντας εξετάσει πολλές εφαρμογές ανάγνωσης Android, έχω διαπιστώσει ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πόσο καλά η εφαρμογή αντιπροσωπεύει τις σελίδες. Με τα Βιβλία Google, οι σελίδες και οι εικόνες είναι πολύ σαφείς τόσο στο Droid όσο και στο HTC Droid Incredible. Με το τυπικό μαύρο κείμενο σε λευκό φόντο, οι γραμματοσειρές ήταν σαφείς και εύκολα αναγνώσιμες. Ένας γρήγορος έλεγχος των επιλογών μενού, δείχνει τις τυπικές επιλογές προβολής, συμπεριλαμβανομένων των?

  1. Τρεις επιλογές μεγέθους γραμματοσειράς
  2. Τέσσερις γραμματοσειρές για να διαλέξετε
  3. Δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης γραμμών
  4. Ρυθμίσεις αιτιολόγησης
  5. Θέματα ημέρας και νύχτας
  6. Ρυθμίσεις φωτεινότητας

Η στροφή σελίδας μπορεί να γίνει είτε πατώντας στη δεξιά γωνία για να προχωρήσετε στη σελίδα ή στην αριστερή γωνία για να επιστρέψετε σε μια σελίδα.

Όλες αυτές οι επιλογές μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πολύ ευχάριστη και εξατομικευμένη εμπειρία ανάγνωσης, αλλά δεν είναι πραγματικά κάτι νέο σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές για αναγνώστες.

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι μπορείτε να αγγίξετε στο κέντρο της σελίδας που διαβάζετε για να ανοίξετε ένα ρυθμιστικό στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτό το ρυθμιστικό σας δείχνει σε ποια σελίδα βρίσκεστε και σας επιτρέπει να "σύρετε" τις σελίδες για να φτάσετε γρήγορα σε μια συγκεκριμένη σελίδα.

Αυτό που με εκπλήσσει είναι η έλλειψη σελιδοδεικτών σε αυτήν την εφαρμογή. Παρόλο που το slider είναι χρήσιμο και η εφαρμογή ανοίγει αυτόματα το βιβλίο στην τελευταία σελίδα που διαβάζετε, η αδυναμία σελίδας σε σελιδοδείκτες είναι κάτι που η Google πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσει στις επερχόμενες ενημερώσεις.

Το Google eBook Store

Απλά πατήστε το κείμενο "Λήψη Βιβλίων" που βρίσκεται στην αρχική σελίδα και μεταφέρετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Google eBook. Η σελίδα προορισμού θα εμφανίσει τους τρέχοντες καλύτερους πωλητές, όπου μπορείτε να διαβάσετε μια κριτική βιβλίου, να κάνετε λήψη ενός δείγματος ή να αγοράσετε το ebook.

Για να κάνετε την αναζήτηση βιβλίου σας λίγο πιο εύκολη, η Google έχει ομαδοποιήσει τα ebooks της σε κατηγορίες. Στην προβολή κατηγοριών, μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας στα κορυφαία ελεύθερα βιβλία, τη μυθοπλασία, το χιούμορ, το ιστορικό και πολλές άλλες κατηγορίες. Η αρχική οθόνη παρέχει επίσης μια γνωστή περιοχή αναζήτησης Google, όπου μπορείτε να εισάγετε έναν συγγραφέα, μια λέξη-κλειδί ή έναν τίτλο βιβλίου. Δεδομένου ότι η Google είναι ο κύριος των αναζητήσεων, δεν προκαλεί έκπληξη το πόσο καλά λειτουργεί το εργαλείο αναζήτησης.

Συγχρονισμός με το Google eBook

Η εφαρμογή "Βιβλίο Android" θα συγχρονιστεί με το πρόγραμμα ανάγνωσης e-Book του Google, έτσι ώστε τα ληφθέντα ebooks σε έναν να γεφυρωθούν αυτόματα από την άλλη. Δεδομένου ότι τόσο ο αναγνώστης eBook όσο και ο συγχρονισμός εφαρμογών Android με τον Google λογαριασμό σας, αυτή η διαδικασία συγχρονισμού είναι αρκετά απλή και διαθέσιμη όπου εσείς έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όπως πολλοί άλλοι eReaders και η σχετική εφαρμογή Android, τα Βιβλία Google θα παρακολουθούν τι διαβάζετε και ποια σελίδα διαβάσατε τελευταία. Ανοίξτε την εφαρμογή Βιβλία στο τηλέφωνό σας Android και μεταβείτε απευθείας στο βιβλίο και στη σελίδα που διαβάζετε στο ηλεκτρονικό σας βιβλίο Google.

Περίληψη και αξιολόγηση

Ο απίστευτος αριθμός τίτλων που είναι διαθέσιμοι για την εφαρμογή Βιβλία Google είναι εκπληκτικός και αυξάνεται συνεχώς. Μόνο αυτό κερδίζει αυτό το app 3 αστέρια. Οι επιλογές σαφήνειας και εξατομίκευσης αξίζουν μόνο 1 αστέρι, καθώς η έλλειψη σελιδοδεικτών είναι πραγματικά μειονέκτημα για αυτήν την εφαρμογή.

Αν διαθέτετε ένα eBook Google, τότε η λήψη αυτής της δωρεάν εφαρμογής στο smartphone Android είναι μια προφανής και εύκολη επιλογή. Εάν εσείς, όπως και εγώ, δεν έχετε eReader αλλά απολαμβάνετε την ανάγνωση στο smartphone σας, το Google Books είναι μια σταθερή επιλογή που θα γίνει καλύτερη μόνο με τις συχνές αναβαθμίσεις.