Πώς να εγκαταστήσετε το ατμό μέσα στο στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα

Στην ανασκόπηση του στοιχειώδους λειτουργικού συστήματος, σημείωσα ότι ένας τομέας που θα μπορούσε να βελτιωθεί είναι το Κέντρο Λογισμικού που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση εφαρμογών. Σημείωσα ειδικότερα το γεγονός ότι αν κάνετε αναζήτηση για το " Steam " στο Κέντρο Λογισμικού θα έχετε δύο αποτελέσματα από τα οποία ούτε καθιστά δυνατή την εγκατάσταση του Steam.

Ο πρώτος σύνδεσμος στο Κέντρο Λογισμικού εμφανίζει απλά ένα μήνυμα σφάλματος, ενώ ο δεύτερος σύνδεσμος εμφανίζει ένα κουμπί "Αγορά" το οποίο, όταν κάνετε κλικ, σας μεταφέρει στο Ubuntu One που είναι δίπλα σε άχρηστο.

Ο Steam είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από τις αποθήκες λογισμικού που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει δύο τρόπους για την εγκατάσταση του Steam. Ο πρώτος τρόπος είναι μέσω της γραμμής εντολών, αλλά επειδή χρησιμοποιείτε το Elementary, μάλλον προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα γραφικό εργαλείο και έτσι ο δεύτερος τρόπος θα δείξει πώς να εγκαταστήσετε έναν διαφορετικό γραφικό διαχειριστή πακέτων ο οποίος έχει έναν ενεργό σύνδεσμο στο Steam.

Πώς να εγκαταστήσετε τον ατμό χρησιμοποιώντας τον τερματικό

Το εργαλείο που χρησιμοποιείται στο Βασικό λειτουργικό σύστημα για την εγκατάσταση λογισμικού από τη γραμμή εντολών ονομάζεται apt .

Για να αναζητήσετε λογισμικό στα apt repositories χρησιμοποιήστε την ακόλουθη σύνταξη:

sudo apt-cache όνομα προγράμματος αναζήτησης

Το sudo , όταν χρησιμοποιείται στην παραπάνω περίπτωση, ανεβάζει τα προνόμιά σας στο λογαριασμό διαχειριστή. Μια συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι το sudo χρησιμοποιείται μόνο για να σας επιτρέψει να εκτελέσετε προγράμματα ως υπερ-χρήστης αλλά στην πραγματικότητα η εντολή sudo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας επιτρέψει να εκτελείτε εφαρμογές ως οποιοσδήποτε χρήστης στο σύστημα. Απλώς συμβαίνει ότι ο λογαριασμός διαχειριστή είναι ο προεπιλεγμένος.

Το τμήμα apt-cache σας επιτρέπει να εκτελέσετε ενέργειες εναντίον των αποθετηρίων, όπως η αναζήτηση τους, η οποία είναι η επόμενη λέξη στην παραπάνω εντολή.

Το όνομα του προγράμματος μπορεί να είναι είτε το όνομα ενός προγράμματος είτε μια περιγραφή του προγράμματος που θέλετε να αναζητήσετε.

sudo apt-cache αναζήτηση ατμού

Η επιστρεφόμενη παραγωγή είναι μια λίστα εφαρμογών που ταιριάζουν με την περιγραφή που καταχωρίσατε.

Αν ψάχνετε για ατμό χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο τότε θα δείτε την εφαρμογή Steam από το λογισμικό Valve που εμφανίζεται, ακριβώς αυτό που θέλετε να εγκαταστήσετε.

Για να εγκαταστήσετε τον ατμό χρησιμοποιώντας apt πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

sudo apt-get εγκατάσταση ατμού

Μια λίστα εξαρτήσεων θα μετακινηθεί προς τα επάνω στην οθόνη και θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το Y για να συνεχίσετε την εγκατάσταση του Steam.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, χρησιμοποιήστε το μενού στο στοιχείο Στοιχείο για να βρείτε το εικονίδιο του Steam και κάντε κλικ πάνω του.

Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο ενημέρωσης, το οποίο θα μεταφορτώσει περίπου 200 megabytes δεδομένων. Στη συνέχεια θα έχετε εγκαταστήσει το Steam.

Πώς να εγκαταστήσετε ατμό χρησιμοποιώντας Synaptic

Μακροπρόθεσμα, θα θέλετε να αντικαταστήσετε το Κέντρο Λογισμικού με κάτι κατάλληλο για το σκοπό αυτό. Το Synaptic δεν φαίνεται να είναι τόσο όμορφο όσο το Κέντρο Λογισμικού, αλλά λειτουργεί.

  1. Ανοίξτε το Κέντρο Λογισμικού και αναζητήστε το Synaptic.
  2. Όταν εμφανίζεται η Synaptic στη λίστα των πακέτων, κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης.
  3. Χρησιμοποιήστε το μενού Βασικό λειτουργικό σύστημα για να αναζητήσετε το εικονίδιο Synaptic και κάντε κλικ πάνω του όταν εμφανιστεί.
  4. Αναζήτηση για το "Steam" χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης.
  5. Θα εμφανιστεί μια επιλογή για το "Steam: i386". Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο στοιχείο "Steam: i386" και όταν εμφανιστεί το μενού στο μενού "Mark for installation". Κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή".
  6. Το λογισμικό θα μεταφορτωθεί και θα αρχίσει να εγκαθίσταται. Μέσα σε μια συμφωνία άδειας χρήσης θα εμφανιστεί. Επιλέξτε "Αποδοχή" από την αναπτυσσόμενη λίστα και συνεχίστε.
  7. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, κάντε κλικ στο μενού Βασικό λειτουργικό σύστημα και αναζητήστε Steam. Όταν εμφανιστεί το εικονίδιο, κάντε κλικ σε αυτό.
  8. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο ενημέρωσης το οποίο μεταφορτώνει περίπου 200 megabyte ενημερώσεων. Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί ατμός.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Synaptic αντί για το Κέντρο λογισμικού για όλες τις λήψεις σας.