Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν βιντεοπροβολέα με βάση ήχου κάτω από την τηλεόραση

Έτσι, θέλετε την εμπειρία home theater προβολής βίντεο μεγάλης προβολής , αλλά δεν θέλετε την ταλαιπωρία, ή το δωμάτιο, για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ήχου surround ήχου οικιακού κινηματογράφου που απαιτεί όλα αυτά τα ηχεία .

Λοιπόν, μπορεί να έχω μια λύση για εσάς που είναι εύκολο να δημιουργηθεί, να χρησιμοποιηθεί και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Η λύση - Χρησιμοποιήστε ένα ηχοσύστημα κάτω από την τηλεόραση, το οποίο είναι παρόμοιο με μια γραμμή ήχου , αλλά αντί να τοποθετείται πάνω ή κάτω από μια τηλεόραση και το σύστημα ήχου Under-TV, όπως υποδηλώνει το όνομά του, τοποθετείται κάτω από μια τηλεόραση.

Ανάλογα με τη μάρκα, θα δείτε αυτά τα προϊόντα με την ετικέτα Sound Base, Speaker Base, Sound Plate, Βάση Wave, Βάση Sound, κλπ. Ωστόσο, όλα εξυπηρετούν δύο λειτουργίες: Ως πλατφόρμα για την τοποθέτηση μιας τηλεόρασης πάνω από , και ως ενσωματωμένο σύστημα ήχου ενιαίας καμπίνας, το οποίο παρέχει μια εναλλακτική λύση σε ένα σύστημα ήχου πολλαπλών ηχείων ή μπάρα ήχου για καλύτερη ποιότητα ήχου για την τηλεόρασή σας.

Παρόλο που έχουν σχεδιαστεί και διατεθεί στο εμπόριο για να χρησιμοποιηθούν με τηλεοράσεις - υπάρχει ένας άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα ήχου κάτω από την τηλεόραση, ως τρόπος για να έχετε καλύτερο ήχο για τον βιντεοπροβολέα σας, αντί για μια ρύθμιση πλήρους ήχου surround ήχου.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό είναι ότι αντί να ορίσετε τηλεόραση στην κορυφή του τηλεοπτικού συστήματος τηλεόρασης, ρυθμίστε τον βιντεοπροβολέα σας επάνω του.

Ο, τι χρειάζεσαι

Χρειάζεστε έναν βιντεοπροβολέα, μια συσκευή ήχου πηγής ήχου, όπως συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray ή DVD , καλώδιο / δορυφορικό παράθυρο ή ταινία πολυμέσων με έξοδο βίντεο (όπως HDMI , συνιστώσα ή σύνθετο ) και οι δύο Ψηφιακές οπτικές και αναλογικές στερεοφωνικές εξόδους ήχου.

Στη συνέχεια, φυσικά, χρειάζεστε ένα ηχοσύστημα κάτω από την τηλεόραση, το οποίο διαθέτει επίσης ένα σύνολο αναλογικών στερεοφωνικών και ψηφιακών οπτικών εισόδων.

Φυσικά, χρειάζεστε επίσης μια οθόνη , ή ένα κατάλληλο λευκό τοίχο, για να προβάλλετε τις ταινίες σας ή άλλο περιεχόμενο βίντεο.

Πώς να το ρυθμίσετε όλα

Εντάξει, τώρα έχετε ό, τι χρειάζεστε, τώρα είναι καιρός να το συνδέσετε όλα.

Για το σκοπό αυτό, τοποθετήστε τον βιντεοπροβολέα σας επάνω στο σύστημα ήχου κάτω τηλεόρασης και τοποθετήστε το σε τραπέζι, κινητό ικρίωμα χαμηλού προφίλ ή σε άλλη πλατφόρμα και τοποθετήστε τον προβολέα / κάτω από το τηλεοπτικό σύστημα ήχου, ώστε να είναι η καλύτερη δυνατή απόσταση οθόνη ή τοίχο.

Μόλις το διαπιστώσετε, το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε όλες τις συσκευές πηγής στον προβολέα και στο τηλεοπτικό σύστημα ήχου.

Συνδέστε πρώτα την έξοδο βίντεο της συσκευής πηγής με τον βιντεοπροβολέα σας χρησιμοποιώντας HDMI (καλύτερο), συνιστώσα (καλύτερο) ή σύνθετες (χειρότερες) συνδέσεις.

Στη συνέχεια, συνδέστε τις αναλογικές έξοδοι ήχου από τη συσκευή πηγής στο σύστημα ήχου Under TV - ωστόσο, ανάλογα με τη θέση καθήμενου σε σχέση με τον προβολέα και το σύστημα ήχου κάτω από την τηλεόραση, θα κάνετε διαφορετικά τις συνδέσεις ήχου.

Πώς αλλάζει η θέση του καθίσματος Αλλαγή του προγράμματος προβολής βίντεο / υποβρύχιου τηλεοπτικού συστήματος

Εάν ο βιντεοπροβολέας / κάτω από τη ρύθμιση τηλεόρασης βρίσκεται μπροστά από τη θέση καθήμευσής σας (με άλλα λόγια, μεταξύ της θέσης σας και της οθόνης), βεβαιωθείτε ότι το μπροστινό μέρος του συστήματος ήχου κάτω τηλεόρασης είναι στραμμένο προς τη θέση καθήλωσής σας και συνδέστε απλά είτε το αναλογικό ήχο ή την ψηφιακή οπτική έξοδο της συσκευής πηγής σας κανονικά.

Ωστόσο, αν η θέση σας είναι μπροστά από τον προβολέα βίντεο / κάτω από το σύστημα ήχου τηλεόρασης (με άλλα λόγια, η θέση σας είναι ανάμεσα στο βιντεοπροβολέα / στο τηλεοπτικό σύστημα ή στην οθόνη σας - ή πιο απλά, ο βιντεοπροβολέας / είναι πίσω σας), στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι το μπροστινό μέρος του τηλεοπτικού συστήματος κάτω από την τηλεόραση είναι στραμμένο προς την οθόνη.

Για να βεβαιωθείτε ότι το ηχητικό πεδίο ήχου είναι σωστό σε αυτή τη ρύθμιση όταν έχετε το μπροστινό μέρος του τηλεοπτικού συστήματος κάτω από την οθόνη, θα πρέπει επίσης να κάνετε μια αλλαγή στις συνδέσεις ήχου ανάμεσα στις συσκευές πηγής και τις συσκευές σας Τηλεοπτικό σύστημα.

Εδώ πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις αναλογικές συνδέσεις ήχου και να συνδέσετε την έξοδο του αριστερού καναλιού της συσκευής πηγής στη δεξιά είσοδο καναλιού του συστήματος ήχου κάτω τηλεόρασης και να συνδέσετε τη δεξιά έξοδο καναλιού της συσκευής πηγής στην είσοδο του αριστερού καναλιού του κάτω ακουστικού τηλεοπτικού σήματος - Μη χρησιμοποιείτε την επιλογή ψηφιακής οπτικής σύνδεσης ήχου σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης.

Αναρωτιέστε πιθανώς τον εαυτό σας - ποια είναι η συμφωνία; Γιατί πρέπει να συνδέσω τον ήχο με αυτόν τον τρόπο;

Εδώ είναι ο λόγος - αν βρίσκεστε ανάμεσα στην εγκατάσταση του συστήματος προβολής / ηχητικού συστήματος (το σύστημα ήχου βρίσκεται πίσω από εσάς) και το ηχητικό σύστημα βλέπει προς την οθόνη, τότε αυτό σημαίνει ότι τα κανάλια αντιστρέφονται φυσικά - με άλλα λόγια, τα ηχεία του τηλεοπτικού συστήματος ήχου κάτω από την τηλεόραση βρίσκονται τώρα στην αριστερή πλευρά της οθόνης και του δωματίου και τα ηχεία του αριστερού καναλιού βλέπουν τώρα στη δεξιά πλευρά της οθόνης και του δωματίου.

Έτσι, για να προβάλλεται ο ήχος προς τα εμπρός τόσο στη θέση ακρόασης όσο και στην οθόνη σωστά, πρέπει να αντιστρέψετε τα φυσικά κανάλια χρησιμοποιώντας τις αναλογικές συνδέσεις ήχου, οι οποίες παρέχουν ξεχωριστή σύνδεση για κάθε κανάλι.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή ψηφιακής οπτικής σύνδεσης σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης καθώς τα δύο κανάλια του αριστερού και του δεξιού στέλνουν μέσω ενός μόνο καλωδίου και είναι κλειδωμένα στην ψηφιακή ροή ήχου και δεν μπορούν να αντιστραφούν - έχει έναν ήχο ή στερεοφωνικό διακόπτη ανάστροφης εκκίνησης που είναι πολύ απίθανο (αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό στους στερεοφωνικούς δέκτες πριν από χρόνια, αλλά τώρα είναι πολύ σπάνιο).

Πρακτικές χρήσεις για έναν βιντεοπροβολέα / κάτω από τη ρύθμιση συστήματος ήχου τηλεόρασης

Τώρα που έχετε "ελευθερώσει" τη ρύθμιση ήχου του βιντεοπροβολέα σας από το "φορτίο" ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου και όλων των ομιλητών, μπορείτε να δείτε κάποιες πρακτικές χρήσεις πέρα ​​από μια παραδοσιακή εγκατάσταση σαλόνι.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση ως μέρος μιας υπαίθριας ψυχαγωγίας , ενώ άλλες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν πάρτυ, τάξη ή ακόμα και επαγγελματική χρήση, όπου είναι επιθυμητό ένα εξωτερικό σύστημα ήχου, αλλά η εγκατάσταση ενός πλήρους ήχου συστήματος ήχου surround δεν είναι πρακτική.

Περισσότερες πληροφορίες

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν θέλετε μια πλήρη εμπειρία προβολής βίντεο στο σπίτι, χρησιμοποιώντας έναν βιντεοπροβολέα / κάτω από το τηλεοπτικό σύστημα ήχου, ο συνδυασμός δεν αποτελεί υποκατάστατο της εμπειρίας surround ήχου που θα αποκτήσετε από μια εγκατάσταση 5.1 ή 7.1 καναλιών οικιακού κινηματογράφου, αλλά για όσους έχουν περιορισμένο χώρο ή επιθυμούν κάποια φορητότητα, ένας βιντεοπροβολέας / τηλεοπτικός ήχος θα μπορούσε να είναι μόνο η λύση, ειδικά όταν θεωρείτε ότι οι περισσότεροι βιντεοπροβολείς δεν παρέχουν ενσωματωμένα ηχεία και αυτά που κάνουν σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για παρακολούθηση κινηματογράφος.

Για μερικά παραδείγματα σχετικά με το τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα Σύστημα Ήχου Κάτω από την τηλεόραση, δείτε κάποια από αυτά που περιλαμβάνονται στη λίστα Καλύτερων Sound Bars μου καθώς και τις ακόλουθες αναφορές και κριτικές:

Επισκόπηση βάσης ηχείων Cambridge Audio TV5

Αναθεώρηση βάσης Pyle PSBV600BT

Ο ZVOX Audio προσθέτει συστήματα ηχητικής τηλεόρασης κάτω από την τηλεόραση

ZVOX SoundBase 670 Αναθεώρηση του συστήματος ήχου ενός ενιαίου γραφείου

Η Pioneer προσθέτει την επιλογή Audio System Base Audio για τηλεοράσεις

Βάση ηχείων Yamaha SRT-1000 με προβολή ψηφιακού ήχου

Το Cambridge Audio προσθέτει δύο συστήματα ήχου βάσης τηλεοπτικών ηχείων

Vizio S2121w-DO Αναθεώρηση Stand Sound