Βάση ηχείων Cambridge Audio TV5 - Ανασκόπηση

Τα ηχοσυστήματα και τα συστήματα ήχου κάτω από την τηλεόραση είναι πολύ δημοφιλή αυτές τις μέρες, και υπάρχουν πολλές επιλογές. Μία επιλογή είναι η Βάση Ηχείων TV5 από το Cambridge Audio με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Για να μάθετε αν η TV5 είναι η σωστή λύση τηλεόρασης για σας, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την κριτική.

Επισκόπηση προϊόντος

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του Cambridge Audio TV5.

1. Σχεδιασμός: Σχεδίαση μονής καμπίνας Bass reflex με ηχεία καναλιών αριστερού και δεξιού, υπογούφερ και δύο οπίσθιες θύρες για εκτεταμένη απόκριση μπάσων.

2. Κύρια ηχεία: Δύο οδηγούς ηχείων BMR των 2,25 ιντσών (57 mm) για τις ανώτερες μπάσες, μεσαίες και υψηλές συχνότητες.

3. Υπογούφερ: Δύο οδηγοί downfiring των 6,25 ιντσών, ενισχυμένοι με δύο πίσω θύρες.

4. Απόκριση συχνότητας (συνολικό σύστημα): Δεν παρέχεται (ανατρέξτε στην ενότητα Ρυθμίσεις και ηχητική απόδοση για περισσότερες λεπτομέρειες).

6. Ισχύς εξόδου του ενισχυτή (συνολικό σύστημα): 100 Watts Peak

7. Επιλογές ακρόασης ήχου: Τέσσερις ρυθμίσεις DSP (Επεξεργασία ψηφιακού ήχου / Ρυθμίσεις EQ) Παρέχονται τρόποι ακρόασης: Τηλεόραση, Μουσική, Ταινία και Φωνή (Σχεδιασμένο για τη βελτίωση της φωνητικής παρουσίας και της σαφήνειας). Ωστόσο, δεν παρέχεται επιπλέον επεξεργασία Virtual Surround Sound . Παρέχεται πρόσβαση σε μη συμπιεσμένο δύο καναλιών PCM (μέσω ψηφιακής οπτικής εισόδου), αναλογικό στερεοφωνικό και συμβατές μορφές ήχου Bluetooth.

9. Είσοδοι ήχου: Ένα ψηφιακό οπτικό και δύο σετ αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων (ένας τύπος RCA και ένας τύπος 3,5mm). Επίσης, περιλαμβάνεται και η ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth .

10. Έλεγχος: Παρέχονται και οι επιλογές επίγειας και ασύρματης τηλεχειρισμού. Επίσης συμβατό με πολλά τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης και μερικά τηλεχειριστήρια (η βάση τηλεφώνου TV5 διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία εκμάθησης τηλεχειριστηρίου).

11. Κατασκευή υπουργικού συμβουλίου MDF (Medium Density Fiberboard).

12. Διαστάσεις (WDH): 28,54 x 3,94 x 13,39 ίντσες (725 x 100 x 340 mm).

13. Βάρος: 23 λίβρες.

14. Υποστήριξη τηλεόρασης: Μπορεί να φιλοξενήσει τηλεοράσεις LCD , Plasma και OLED . Δεν παρέχονται πληροφορίες περιορισμού βάρους, αλλά η βάση της τηλεόρασης πρέπει να ταιριάζει στις διαστάσεις της επάνω επιφάνειας του TV5. Το TV5 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με βιντεοπροβολέα: Διαβάστε το άρθρο μου: Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν βιντεοπροβολέα με σύστημα ήχου κάτω από την τηλεόραση , για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ρύθμιση και απόδοση

Για τις δοκιμές ήχου, η κύρια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray / DVD που χρησιμοποιούσα ήταν το OPPO BDP-103 , το οποίο συνδέθηκε απευθείας με την τηλεόραση μέσω εξόδων HDMI για βίντεο, ενώ οι ψηφιακές οπτικές και RCA στερεοφωνικές αναλογικές εξόδους συνδέονταν εναλλακτικά από τη συσκευή αναπαραγωγής το Cambridge Audio TV5 για ήχο.

Για να βεβαιωθείτε ότι η ενισχυμένη βάση που τοποθέτησα στη βάση του Ηχείο TV5 δεν επηρέασε τον ήχο που έρχεται από την τηλεόραση, έτρεξα δοκιμή "Buzz and Rattle" χρησιμοποιώντας το τμήμα δοκιμής ήχου του δίσκου δοκιμών Digital Video Essentials Test και δεν υπήρχε ηχητική ένδειξη θέματα.

Στις δοκιμασίες ακρόασης που πραγματοποιήθηκαν με το ίδιο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τις επιλογές ψηφιακής οπτικής και αναλογικής στερεοφωνικής εισόδου, η βάση ηχείων του TV5 παρέχει πολύ καλή ποιότητα ήχου.

Το Cambridge Audio TV5 έκανε καλή δουλειά τόσο με κινηματογραφικό όσο και με μουσικό περιεχόμενο, προσφέροντας μια καλά κεντρική άγκυρα για διάλογο και φωνητικά ...

Δεδομένου ότι το TV5 έχει μια ευθεία διαμόρφωση 2,1 καναλιών, ακούγοντας CD ή άλλες πηγές μουσικής (Bluetooth) είναι μια πολύ ευχάριστη στερεοφωνική εμπειρία ακρόασης με καλά κεντραρισμένα φωνητικά και μια φυσική σειρά υψηλών / χαμηλών συχνοτήτων και καλές λεπτομέρειες.

Το midrange εξυπηρετεί τόσο το διάλογο ταινιών όσο και τα φωνητικά μουσικής, από την άποψη της παρουσίας και των οδηγών BMR, παρέχουν μια καλή ανταπόκριση υψηλής συχνότητας χωρίς το tweeter χωρίς να είναι πολύ εύθραυστη.

Από την άλλη πλευρά, λαμβάνοντας υπόψη τη συμπερίληψη δύο υπογούφερ (με πρόσθετες θύρες), ένιωθα ότι η εξαιρετικά χαμηλή συχνότητα, παρόλο που ήταν καθαρή και σφιχτή (χωρίς αποσπούν την προσοχή), περιοριζόταν στον όγκο παραγωγής - και η Cambridge Audio δεν παρέχετε μια ξεχωριστή ρύθμιση έντασης του υπογούφερ για να επιτρέψετε την περαιτέρω ρύθμιση της εξόδου του υπογούφερ, εάν απαιτείται περισσότερος αντίκτυπος μπάσων ή επιθυμείτε.

Χρησιμοποιώντας τις δοκιμές ήχου που παρέχονται στον δίσκο δοκιμών Digital Video Essentials, παρατηρήσαμε ένα χαμηλό σημείο που μπορεί να ανιχνευθεί μεταξύ 50Hz και ενός υψηλού σημείου τουλάχιστον 17kHz (η ακοή μου δίνει περίπου στο σημείο αυτό). Ωστόσο, υπάρχει ηχητικός χαμηλής συχνότητας ήχος τόσο χαμηλός όσο 35Hz (αλλά είναι πολύ αχνό). Η έξοδος μπάσων είναι ισχυρότερη στα περίπου 60Hz.

Συμβουλή ήχου: Όσον αφορά την αποκωδικοποίηση και την επεξεργασία ήχου, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η Βάση ηχείων του TV5 δεν δέχεται ή αποκωδικοποιεί την εισερχόμενη εγγενή Dolby Digital ή DTS- κωδικοποιημένη δυαδική ροή μέσω της ψηφιακής οπτικής εισόδου.

Τι πρέπει να κάνετε αν χρησιμοποιείτε την επιλογή Ψηφιακή οπτική σύνδεση και παίζετε μια πηγή ήχου Dolby Digital ή DTS (DVD, δίσκοι Blu-ray και CD με κωδικοποίηση DTS), είναι να ρυθμίσετε την ψηφιακή οπτική έξοδο ήχου της συσκευής αναπαραγωγής PCM εάν αυτή η ρύθμιση είναι διαθέσιμη - μια άλλη εναλλακτική λύση θα ήταν να συνδέσετε τη συσκευή αναπαραγωγής στη βάση ηχείων του TV5 χρησιμοποιώντας την επιλογή αναλογικής στερεοφωνικής εξόδου.

Επίσης, εάν η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc έχει ορίσει ανάλογες έξοδοι 5.1 / 7.1 καναλιών και χρησιμοποιείτε τις εξόδους αριστερού και δεξιού μπροστινού καναλιού για να τροφοδοτήσετε την TV5, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει την επιλογή downmix της συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc σε Stereo ή LT / RT. Εάν δεν το κάνετε, τότε το κέντρο (όπου αποδίδεται το μεγαλύτερο μέρος του διαλόγου και τα φωνητικά) και οι πληροφορίες περιμετρικού καναλιού δεν θα μειωθούν στο σήμα δύο καναλιών και θα σταλούν μέσω των αναλογικών στερεοφωνικών εξόδων της συσκευής αναπαραγωγής στην TV5.

Bluetooth : Εκτός από συσκευές που μπορούν φυσικά να συνδεθούν με την TV5, μπορείτε επίσης να αναπαράγετε μουσική από συμβατές συσκευές με δυνατότητα Bluetooth. Στην περίπτωσή μου, ένωσα το TV5 με το Android Phone της HTC One M8 Harman Kardon Edition και δεν δυσκολευόμουν να μεταδίδει μουσική από το τηλέφωνο στο TV5 - παρόλο που έπρεπε να αυξήσω το επίπεδο έντασης του TV5 υψηλότερα από ό, τι από φυσικά συνδεδεμένους συσκευές για να αποκτήσετε ήχο πλήρωσης χώρου.

Τι μου άρεσε

1. Καλή συνολική ποιότητα ήχου για τον τύπο και την τιμή.

2. Ο σχεδιασμός και το μέγεθος του παράγοντα φόρμας ταιριάζει καλά με την εμφάνιση των τηλεοράσεων LCD, Plasma και OLED.

3. Η τεχνολογία ηχείων BMR παρέχει αναπαραγωγή συχνότητας ευρείας εμβέλειας χωρίς την ανάγκη για ξεχωριστό tweeter.

4. Καλή φωνητική παρουσία και διάλογος.

5. Ενσωμάτωση άμεσης ασύρματης ροής από συμβατές συσκευές αναπαραγωγής Bluetooth.

6. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να βελτιώσει την εμπειρία ακουστικής τηλεόρασης ή ως αυτόνομο στερεοφωνικό σύστημα για την αναπαραγωγή CD ή αρχείων μουσικής από συσκευές Bluetooth.

Τι δεν μου άρεσε

1. Δεν υπάρχουν συνδέσεις διέλευσης HDMI .

2. Δεν υπάρχει ξεχωριστή επιλογή ελέγχου έντασης υπογούφερ.

3. Δεν υπάρχει δυνατότητα αποκωδικοποίησης Dolby Digital ή DTS.

4. Δεν υπάρχει εικονικός ήχος surround.

5. Απλός οδηγός χρήσης.

Τελική λήψη

Όπως ανέφερα σε προηγούμενες αναθεωρήσεις των ηχοσυστημάτων κάτω από την τηλεόραση, η κύρια πρόκληση να ληφθούν τα χαρακτηριστικά μιας ηχητικής ράβδου και η τοποθέτησή της σε ακόμη πιο στενό οριζόντιο μορφότυπο είναι η παράδοση ενός ευρέος ηχητικού σταδίου.

Λόγω του σχεδιασμού της βάσης "ηχείων" του TV5, αν και ο ήχος προβάλλεται κάπως πέρα ​​από τα σύνορα της μονάδας, δεν παρέχει ένα πολύ ευρύ ηχητικό στάδιο - το οποίο είναι καλό για τη μουσική, αλλά όχι τόσο αποτελεσματικό για ταινίες. Από την άλλη πλευρά, η πραγματική ποιότητα ήχου, ειδικά στα midrange και highs, είναι πραγματικά πολύ καλή, αλλά πρέπει να υπάρχει επιλογή ελέγχου έντασης ήχου subwoofer, προκειμένου να επιτρέπεται στους χρήστες να συντονίζουν καλά αυτά τα δύο subwoofer.

Επίσημη σελίδα προϊόντος

Για μια πιο προσεκτική ματιά στις συνδέσεις και τα χαρακτηριστικά του Cambridge Audio TV5, ελέγξτε επίσης το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών μου.