Πώς να αντιγράψετε το iPod Music στο Mac σας

Υπάρχουν λίγα πράγματα που οι χρήστες των Mac φοβούνται περισσότερο από την ξαφνική απώλεια δεδομένων, είτε πρόκειται για έναν αποτυχημένο σκληρό δίσκο είτε για τυχαία διαγραφή αρχείων. Ανεξάρτητα από το πώς θα χάσετε τα αρχεία σας, θα χαρούμε να έχετε πραγματοποιήσει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.

Τι? Δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και απλά κατά λάθος διαγράψατε μερικά από τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια και βίντεο από το Mac σας; Λοιπόν, όλοι μπορεί να μην χαθούν, τουλάχιστον όχι αν έχετε κρατήσει το iPod σας συγχρονισμένο με την επιφάνεια εργασίας της βιβλιοθήκης iTunes. Εάν ναι, το iPod σας μπορεί να χρησιμεύσει ως αντίγραφο ασφαλείας. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, θα πρέπει να είστε σε θέση να αντιγράψετε τη μουσική, τις ταινίες και τα βίντεο από το iPod στο Mac και στη συνέχεια να τα προσθέσετε στη βιβλιοθήκη του iTunes.

01 από 07

Τι χρειάζεστε για να μεταφέρετε το iPod Music στο Mac σας

Justin Sullivan / Getty Images Ειδήσεις / Getty Images

Μια γρήγορη σημείωση: Χρειάζεστε οδηγίες για μια διαφορετική έκδοση του iTunes ή του OS X; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο: Επαναφέρετε τη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes, αντιγράφοντας τη μουσική από το iPod σας .

02 του 07

Αποτροπή της αυτόματης συγχρονισμού iTunes με το iPod σας

Το iTunes σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τον αυτόματο συγχρονισμό, αλλά για να είστε απολύτως βέβαιοι ότι το iPod σας δεν συγχρονίζεται με το iTunes, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Πριν συνδέσετε το iPod στο Mac, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το iTunes δεν θα επιχειρήσει να συγχρονίσει με το iPod σας. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να διαγράψει όλα τα δεδομένα στο iPod σας. Γιατί; Επειδή σε αυτό το σημείο λείπει η βιβλιοθήκη iTunes μερικά ή όλα τα τραγούδια ή άλλα αρχεία στο iPod σας. Αν συγχρονίζετε το iPod με το iTunes, θα καταλήξετε με ένα iPod που λείπει από τα ίδια αρχεία που λείπει από τη βιβλιοθήκη του iTunes.

Απενεργοποίηση συγχρονισμού

 1. Βεβαιωθείτε ότι το iPod δεν είναι συνδεδεμένο στο Mac σας.
 2. Εκκινήστε το iTunes, που βρίσκεται στο / Applications /.
 3. Από το μενού iTunes, επιλέξτε Προτιμήσεις.
 4. Κάντε κλικ στην καρτέλα "Συσκευές".
 5. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο με τίτλο 'Αποτροπή της αυτόματης συγχρονισμού των iPods και iPhones'.
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί "ΟΚ".

Συνδέστε το iPod ή το iPhone με το Mac.

 1. Κλείστε το iTunes, εάν εκτελείται.
 2. Βεβαιωθείτε ότι το iPod δεν είναι συνδεδεμένο στο Mac σας.
 3. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής και εντολής (Apple / cloverleaf) και συνδέστε το iPod στο Mac.
 4. Το iTunes θα εκκινήσει και θα εμφανίσει ένα παράθυρο διαλόγου για να σας ενημερώσει ότι εκτελείται σε ασφαλή λειτουργία. Μπορείτε να απελευθερώσετε τα πλήκτρα επιλογής και εντολής.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Quit" στο παράθυρο διαλόγου.
 6. Το iTunes θα σταματήσει. Το iPod σας θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας σας, χωρίς συγχρονισμό μεταξύ iTunes και iPod.

03 του 07

Κάντε τα αρχεία μουσικής στο iPod σας ορατά ώστε να μπορούν να αντιγραφούν

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να κάνετε τα αρχεία μουσικής στο iPod σας ορατά. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αφού προσαρτήσετε το iPod σας στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας, αναμένετε λογικά ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Finder για να περιηγηθείτε στα αρχεία του. Αν όμως κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο του iPod στην επιφάνεια εργασίας σας, θα δείτε μόνο τρεις φακέλους που αναφέρονται: Ημερολόγια, Επαφές και Σημειώσεις. Πού είναι τα αρχεία μουσικής;

Η Apple επέλεξε να αποκρύψει τους φακέλους που περιέχουν τα αρχεία πολυμέσων του iPod, αλλά μπορείτε εύκολα να κάνετε ορατό αυτούς τους κρυμμένους φακέλους χρησιμοποιώντας το Terminal , τη διεπαφή γραμμής εντολών που περιλαμβάνεται στο OS X.

Ο τερματικός είναι ο φίλος σου

 1. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
 2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε τις ακόλουθες εντολές. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής αφού εισαγάγετε κάθε γραμμή.

προεπιλογή γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE

killall Finder

Οι δύο γραμμές που εισάγετε στο Terminal θα επιτρέψουν στο Finder να εμφανίσει όλα τα κρυφά αρχεία στο Mac σας. Η πρώτη γραμμή λέει στο Finder να εμφανίζει όλα τα αρχεία, ανεξάρτητα από το πώς έχει ρυθμιστεί η κρυφή σημαία. Η δεύτερη γραμμή σταματά και επανεκκινεί το Finder , έτσι ώστε οι αλλαγές να μπορούν να εφαρμοστούν. Ενδέχεται να δείτε την επιφάνεια εργασίας σας να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται ξανά όταν εκτελείτε αυτές τις εντολές. αυτό είναι φυσιολογικό.

04 του 07

Πώς να αντιγράψετε την μουσική του iPod στο Mac σας: Προσδιορίστε τα αρχεία μουσικής του iPod

Τα μουσικά αρχεία του iPod θα έχουν μερικά πολύ περίεργα ονόματα. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που έχετε πει στο Finder να εμφανίζει όλα τα κρυμμένα αρχεία, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε τα αρχεία πολυμέσων σας και να τα αντιγράψετε στον υπολογιστή σας Mac.

Πού είναι η μουσική;

 1. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του iPod στην επιφάνεια εργασίας σας ή κάντε κλικ στο όνομα του iPod στην πλευρική γραμμή του παραθύρου του Finder.
 2. Ανοίξτε το φάκελο iPod Control.
 3. Ανοίξτε το φάκελο Μουσική.

Ο φάκελος "Μουσική" περιέχει τη μουσική σας καθώς και όλα τα αρχεία βίντεο ή βίντεο που έχετε αντιγράψει στο iPod σας. Ενδέχεται να εκπλαγείτε να ανακαλύψετε ότι οι φάκελοι και τα αρχεία στο φάκελο "Μουσική" δεν ονομάζονται με ευδιάκριτο τρόπο. Οι φάκελοι αντιπροσωπεύουν τα διάφορα playlist σας. τα αρχεία σε κάθε φάκελο είναι τα αρχεία πολυμέσων, η μουσική, τα ακουστικά βιβλία, τα podcast ή τα βίντεο που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη λίστα αναπαραγωγής.

Ευτυχώς, παρόλο που τα ονόματα των αρχείων δεν περιέχουν αναγνωρίσιμες πληροφορίες, οι εσωτερικές ετικέτες ID3 είναι όλες άθικτες. Ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε εφαρμογή που μπορεί να διαβάσει τις ετικέτες ID3 μπορεί να ταξινομήσει τα αρχεία για εσάς. (Για να μην ανησυχείτε, το iTunes μπορεί να διαβάσει τις ετικέτες ID3, οπότε δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πέρα ​​από τον δικό σας υπολογιστή.)

05 του 07

Χρησιμοποιήστε το Finder και σύρετε τη μουσική του iPod στο Mac σας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που ξέρετε πού αποθηκεύει το iPod σας αρχεία πολυμέσων, μπορείτε να τα αντιγράψετε ξανά στο Mac σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το Finder για να σύρετε και να αποθέσετε τα αρχεία σε μια κατάλληλη τοποθεσία. Συνιστώ να τα αντιγράψετε σε νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας.

Χρησιμοποιήστε το Finder για να αντιγράψετε αρχεία

 1. Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας σας και επιλέξτε 'Νέος φάκελος' από το αναδυόμενο μενού.
 2. Ονομάστε το νέο φάκελο iPod Recovered ή οποιοδήποτε άλλο όνομα που χτυπά την φαντασία σας.
 3. Μεταφέρετε τα αρχεία μουσικής από το iPod σας στο φάκελο iPod Recovered. Αυτά είναι τα πραγματικά αρχεία μουσικής που βρίσκονται στο iPod σας. Συνήθως είναι σε μια σειρά φακέλων που ονομάζονται F0, F1, F2 κ.λπ. και θα έχουν ονόματα όπως BBOV.aif και BXMX.m4a. Ανοίξτε καθένα από τους φακέλους F και χρησιμοποιήστε το μενού Finder (Επεξεργασία), Edit (Επεξεργασία), Select All (Επιλογή όλων) και, στη συνέχεια, σύρετε τα αρχεία μουσικής στον φάκελο iPod Recovered.

Το Finder θα ξεκινήσει τη διαδικασία αντιγραφής αρχείων. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με την ποσότητα δεδομένων στο iPod. Πηγαίνετε στον καφέ (ή το μεσημεριανό γεύμα, αν έχετε τόνοι αρχείων). Όταν επιστρέψετε, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

06 του 07

Προσθέστε την ανακτημένη μουσική iPod στη βιβλιοθήκη του iTunes

Το iTunes διατηρεί τη μουσική σας βιβλιοθήκη οργανωμένη, διευκολύνει την προσθήκη των αρχείων μουσικής iPod στο Mac. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Σε αυτό το σημείο έχετε ανακτήσει με επιτυχία τα αρχεία πολυμέσων του iPod και τα αντιγράψατε σε ένα φάκελο στο Mac σας. Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδέσετε το iPod σας και να προσθέσετε την ανακτημένη μουσική στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Καταργήστε το παράθυρο διαλόγου

 1. Επιλέξτε το iTunes κάνοντας κλικ στο παράθυρο iTunes ή στο εικονίδιο του iTunes στο Dock.
 2. Το παράθυρο διαλόγου iTunes που αφήσαμε ανοιχτό μερικά βήματα πίσω πρέπει να είναι ορατό.
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί "Ακύρωση".
 4. Στο παράθυρο iTunes, αποσυνδέστε το iPod κάνοντας κλικ στο κουμπί εξαγωγής δίπλα στο όνομα του iPod στην πλαϊνή γραμμή του iTunes.

Τώρα μπορείτε να αποσυνδέσετε το iPod από το Mac σας.

Ρύθμιση των προτιμήσεων του iTunes

 1. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις iTunes επιλέγοντας Προτιμήσεις από το μενού iTunes.
 2. Επιλέξτε την καρτέλα "Για προχωρημένους".
 3. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή 'Keep iTunes Music folder organized'.
 4. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Αντιγραφή αρχείων σε iTunes Music folder κατά την προσθήκη στη βιβλιοθήκη".
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη

 1. Επιλέξτε Προσθήκη στη βιβλιοθήκη από το μενού Αρχείο iTunes.
 2. Περιηγηθείτε στο φάκελο που περιέχει την ανακτημένη μουσική του iPod σας.
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Άνοιγμα'.

Το iTunes θα αντιγράψει τα αρχεία στη βιβλιοθήκη του. θα διαβάσει επίσης τις ετικέτες ID3 για να ορίσει το όνομα, τον καλλιτέχνη, το είδος άλμπουμ κτλ.

07 του 07

Απόκρυψη των αντιγραφών αρχείων μουσικής iPod, στη συνέχεια, απολαύστε τη μουσική σας

Ώρα να ακούσετε αυτά τα χαμένα τραγούδια. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης, κάνατε όλα τα κρυφά αρχεία και φακέλους στο Mac να είναι ορατά. Τώρα, όταν χρησιμοποιείτε το Finder, θα δείτε όλα τα είδη των παράξενων αναζητήσεων. Ανακτηθήκατε τα προηγουμένως κρυμμένα αρχεία που χρειάζεστε, ώστε να μπορείτε να τα στείλετε όλα πίσω στην απόκρυψη.

Μυστηριώδης ή μαγική λέξη! Εχουν φύγει

 1. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
 2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε τις ακόλουθες εντολές. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής αφού εισαγάγετε κάθε γραμμή.

προεπιλογή γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE

killall Finder

Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να ανακτήσετε χειροκίνητα αρχεία πολυμέσων από το iPod σας. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε οποιαδήποτε μουσική αγοράσατε από το iTunes Store πριν να μπορείτε να το αναπαράγετε. Αυτή η διαδικασία ανάκτησης διατηρεί άθικτο το σύστημα διαχείρισης δικαιωμάτων Digital Rights Management της Apple.

Απολαύστε τη μουσική σας!