Σύστημα ηχείων Home Cinema Cerwin Vega CMX 5.1 - Ανασκόπηση

Μεγάλος ήχος σε μικρότερους χώρους

Συστήματα ηχείων οικιακού κινηματογράφου

Τα μεγάφωνα είναι αναπόσπαστα ενσωματωμένα στην εμπειρία home theater, αλλά ένα πρόβλημα είναι ότι μπορούν να χωρέσουν πολύ χώρο, ειδικά εάν εξετάζετε τη δημιουργία ενός ηχείου με πέντε ή επτά κανάλια.

Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί συμπαγή ηχεία ραφιών, σε συνδυασμό με ένα ξεχωριστό υπογούφερ. Ωστόσο, ένα συμπαγές σύστημα εξοικονόμησης χώρου δεν σας κάνει καλό αν δεν μπορεί να προσφέρει μια καλή εμπειρία ακρόασης.

Μία πιθανή επιλογή συστήματος ηχείων είναι το Cerwin Vega CMX 5.1, το οποίο συνδυάζει πέντε συμπαγή ηχεία ραφιών για το κεντρικό, αριστερό και δεξί μπροστινό μέρος και περιβάλλει και ένα υπογούφερ ισχύος 8 ιντσών 100 watt. Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες "

Σύστημα ηχείων Home Cinema Cerwin Vega CMX 5.1 - Προδιαγραφές

Κεντρικό ηχείο

  1. Σχεδίαση ακουστικών αναρτήσεων 2 δρόμων. Μπάσα / Μεσαία: (2 οδηγός - 3 ίντσες) - Tweeter: 0,75 ίντσες.
  2. Απόκριση συχνότητας : 120Hz-20kHz + -3dB
  3. Ευαισθησία : 89db.
  4. Αντίσταση : 8 ohms.
  5. Ισχύς: 100 Watt.
  6. Διαστάσεις: (HWD) 3-1 / 2 σε x 10 in x 4-1 / 4 ίντσες (89 mm x 254 mm x 107 mm).
  7. Βάρος: 3,6 lbs (1,6 kg).
  8. Φινίρισμα: Γκρι
  9. Μπορεί να είναι τραπέζι / ράφι ή τοίχου.

Δορυφορικά ηχεία

  1. Σχεδίαση ακουστικών αναρτήσεων 2 δρόμων. Μπάσα / Μεσαία: (1 οδηγός - 3 ίντσες) - Tweeter: 0,75 ίντσες.
  2. Απόκριση συχνότητας : 120Hz-20kHz + - 3dB
  3. Ευαισθησία : 89db.
  4. Αντίσταση : 8 ohms.
  5. Ισχύς: 100 Watt.
  6. Διαστάσεις: (HWD) 6-3 / 4in x 3-1 / 2 σε x 4-1 / 4 in (171 mm x 89 mm x 107 mm).
  7. Βάρος: 1,8 λίβρες (0,8 κιλά)
  8. Φινίρισμα: Γκρι
  9. Μπορεί να είναι τραπέζι / ράφι ή τοίχου.

Powered Subwoofer

  1. Οδηγός: Bass Reflex (ένας οδηγός καύσης 8 ιντσών με διπλή θύρα).
  2. Απόκριση συχνότητας: 38Hz έως 250Hz.
  3. Φάση: 0 ή 180 μοίρες.
  4. Έξοδος ισχύος ενισχυτή: 100 Watt
  5. Συχνότητα διέλευσης: Μεταβλητή από 100Hz έως 250Hz
  6. Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση: Αυτόματο, Ενεργό, Απενεργοποιημένο.
  7. Διαστάσεις: (HWD) 13-3 / 3/4 σε x 9-1 / 2 σε x 15 in (349 mm x 241 mm x 381 mm).
  8. Βάρος: 17,2 λίβρες (7,8 κιλά)
  9. Διαθέσιμα τελειώματα: Γκρι

Σύστημα ηχείων Home Cinema Cerwin Vega CMX 5.1 - Ανασκόπηση

Ηχητική απόδοση

Παρά το συμπαγές μέγεθος του, το σύστημα ηχείων Home Cinema Cerwin Vega CMX 5.1 προσφέρει μια πολύ καλή εμπειρία ακρόασης, ειδικά για ταινίες. Το κεντρικό ηχείο αναπαράγει καλά το διάλογο ταινιών και τηλεόρασης. Ωστόσο, για τη μουσική ένιωσα ότι το κεντρικό κανάλι δεν ήταν τόσο λαμπερό ή παρέχεται όσο το βάθος με τα ηχεία κεντρικού καναλιού που χρησιμοποιούσα για σύγκριση.

Τα δορυφορικά ηχεία που παρέχονται για τα κανάλια αριστερά, δεξιά και surround έχουν καλή απόδοση. Ο ήχος surround εκτελέστηκε με καλή χωρική και κατεύθυνση τοποθέτηση των ηχητικών εφέ. Ωστόσο, όπως και με το κεντρικό κανάλι, η λεπτομέρεια και το βάθος δεν ήταν τόσο φωτεινά όσο τα συστήματα σύγκρισης. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το συμπαγές μέγεθος και το σημείο τιμής, το κέντρο και τα δορυφορικά ηχεία παρείχαν μια καλή ταινία και περισσότερη ικανοποιητική εμπειρία ακρόασης μουσικής, στις μεσαίες έως υψηλές συχνότητες για μια μέτρια ρύθμιση στο σπίτι.

Βρήκα το τροφοδοτούμενο υπογούφερ να είναι ένα καλό αγώνα για τα υπόλοιπα ηχεία. Με τον οδηγό χαμηλής πυράκτωσης των 8 ιντσών και τις διπλές θύρες, το subwoofer παρείχε πολύ καλή ανταπόκριση χαμηλότερης συχνότητας, η οποία ταιριάζει καλά στην ακρόαση του κινηματογράφου, αλλά υπήρξε κάποια έκρηξη στις μεσαίες συχνότητες μπάσων που μειώνουν τη λεπτομέρεια στις συχνότητες των μεσαίων μπάσων, είναι πιο αισθητή όταν ακούτε μουσική.

Τι μου άρεσε

  1. Το μικρό μέγεθος των κεντρικών και δορυφορικών ηχείων καθιστά την τοποθέτηση πολύ εύκολη.
  2. Τα ηχεία που ανατίθενται στις κύριες και περιβάλλουσες διαμορφώσεις, προβάλλουν μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα ήχου που υποδεικνύει το μέγεθός τους, το οποίο είναι ιδανικό για ακουστικό ήχο surround.
  3. Το Cerwin Vega CMX 5.1 Sub παρέχει καλό μπάσο αλλά είναι λίγο boomy στις μεσαίες συχνότητες μπάσων.
  4. Ομαλή μετάβαση και ανάμειξη μεταξύ του Subwoofer και του υπόλοιπου συστήματος.
  5. Οι μαγνητικά τοποθετημένες σχάρες των ηχείων διευκολύνουν την αφαίρεση ή επανασύνδεση.
  6. Το υπογούφερ παρέχει επιλογές σύνδεσης γραμμής και υψηλού επιπέδου ηχείων, καθιστώντας δυνατή τη χρήση του με δέκτες που δεν διαθέτουν εξειδικευμένη έξοδο subwoofer.

Αυτό που δεν μου άρεσε

  1. Το υπογούφερ Cerwin Vega CMX 5.1 παρέχει βαθιά μπάσα για το μέγεθός του, αλλά δεν ήταν τόσο σφιχτό όσο τα υποσυνόλων σύγκρισης.
  2. Το ηχείο κεντρικού καναλιού δεν έχει βάθος στα μουσικά φωνητικά.
  3. Τα κεντρικά και δορυφορικά ηχεία είναι λίγο συγκρατημένα στις υψηλές συχνότητες - αλλά δεν παραμορφώνονται.
  4. Το ένθετο όπου βρίσκονται οι ακροδέκτες των ηχείων στο κέντρο και τα δορυφορικά ηχεία, καθιστώντας τους ακροδέκτες ηχείων στα κεντρικά και τα δορυφορικά ηχεία μεγαλύτερα δάκτυλα, προκειμένου να σφίξουν και να χαλαρώσουν τα βιδωτά καλύμματα των ακροδεκτών λίγο άβολα.

Τελική λήψη

Με τη φήμη του να φτιάχνει μεγάλα και ισχυρά ηχεία, με εκπλήσσει το πόσο μικρό ήταν το σύστημα CMX 5.1 όταν έφτασε στην πόρτα μου. Ανοίγοντας το κιβώτιο, βρήκα πέντε μικρά κεντρικά και δορυφορικά ηχεία και ένα συμπαγές, αλλά ένα υπογούφερ με αξιοπρεπή μεγέθη.

Παρατήρησα επίσης μερικές ωραίες πινελιές σχεδιασμού, όπως οι μαγνητικά τοποθετημένες σχάρες ηχείων, οι παραδοσιακοί σύνδεσμοι βιδώματος και οι ενσωματωμένοι βραχίονες τοίχου. Ωστόσο, σημείωσα ότι το υπογούφερ είναι καυσαερίων, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την αποσυσκευασία, τη μετακίνηση και τη τοποθέτησή του έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε εμπόδια που προεξέχουν από το πάτωμα και προσέξτε επίσης να μην κολλήσετε χέρι στο κώνο subwoofer.

Το εκπληκτικό είναι το πόσο ήχο βγαίνεις από αυτό το σύστημα. Το Cerwin Vega CMX 5.1 δεν είναι τέλειο, αλλά είναι αρκετά καλό - ειδικά για την κατηγορία προϊόντων του. Εάν ψωνίζετε για ένα συμπαγές σύστημα ηχείων για ένα δωμάτιο μικρού ή μεσαίου μεγέθους, δώστε σίγουρα το ακουστικό σύστημα ηχείων οικιακού κινηματογράφου Cerwin Vega CMX 5.1.

Για μια οπτική εμφάνιση και επιπλέον προοπτική στο σύστημα ηχείων Home Cinema Cerwin Vega CMX 5.1, ελέγξτε επίσης το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών μου.

Χρησιμοποιείται υλικό

Το πρόσθετο υλικό οικιακού κινηματογράφου που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την ανασκόπηση συμπεριλαμβάνεται:

Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.