Όλα για το χαρτόνι, η συσκευή εικονικής πραγματικότητας της Google

Πώς η εταιρεία ελπίζει να προκαλέσει ενδιαφέρον για την VR με ένα DIY κομμάτι υλικού.

Μέχρι τώρα έχετε ακούσει για την εικονική πραγματικότητα. (Αν και η τεχνολογία έχει βρει το δρόμο της σε ένα Hot Pockets commercial !) Αλλά ενώ μερικές από τις καλύτερες συσκευές εικονικής πραγματικότητας περιλαμβάνουν το Oculus Rift , το Samsung Gear VR και το Sony PlayStation VR - θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα συσκευή στο άλλο άκρο του φάσματος τιμών.

Εισαγάγετε το Google Cardboard. Αρχικά παρουσιάστηκε στο συνέδριο I / O της εταιρείας το 2014, αυτή η συσκευή αποτελείται από χαρτόνι (το έχετε μαντέψει) και είναι ουσιαστικά ένα mount για ένα smartphone. Το χαρτόνι τιμολογήθηκε ως ακουστικό εικονικής πραγματικότητας του DIY και οι δημιουργοί του στο Google δήλωσαν ότι ελπίζουν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του VR και να αυξήσουν το ενδιαφέρον για την εικονική πραγματικότητα, καθιστώντας έτσι το Google Cardboard τόσο προσιτό.

Το κόστος

Προσιτό, εννοώ φτηνό. Σε σύγκριση με άλλα προϊόντα της κατηγορίας VR, το Google Cardboard είναι μια κλοπή. Μέσα από τον ιστότοπο της Google, θα βρείτε ακουστικά από χαρτόνι που ξεκινούν από $ 5, με την πιο ακριβή επιλογή για περίπου $ 70.

Το υλικό

Αν και η ιδέα για χαρτόνι προήλθε από την ίδια την Google, η εταιρεία καθιέρωσε ένα σύνολο προδιαγραφών, ώστε πολλοί κατασκευαστές τρίτων κατασκευαστών να μπορούν να προσφέρουν το δικό τους υλικό. Το πρότυπο καθορίζει τα εξαρτήματα που χρειάζονται για συναρμολόγηση, συμπεριλαμβανομένων χαρτονιών, φακών εστιακού μήκους 45 mm, μαγνητών και ελαστικών ταινιών και πολλά άλλα. Μια ετικέτα κοντά στο πεδίο επικοινωνίας (NFC) είναι προαιρετική. όταν περιλαμβάνεται σε μια συσκευή χαρτονιού, το τηλέφωνο θα διαβάσει την ετικέτα και θα ξεκινήσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή συμβατή με χαρτόνι.

Το βασικό πρότυπο είναι διαθέσιμο για λήψη στο δικτυακό τόπο της Google, επιτρέποντας στους κατασκευαστές μεγάλους και μικρούς να δοκιμάσουν το χέρι τους στο VR. Το 2014, η Volvo κυκλοφόρησε το δικό της σετ καρτών, για παράδειγμα, με στόχο να προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα από τα SUV πολυτελείας τους μέσω μιας ειδικά κατασκευασμένης εφαρμογής Android.

Λειτουργεί με πιστοποίηση Google Cardboard

Οι εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πιστοποίηση Έργων με χαρτόνι Google, η οποία υποδεικνύει ότι μια συσκευή τρίτου μέρους θα υποστηρίζει εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για το οικοσύστημα του Google Cardboard. (Στην εφαρμογή "Καρτόνι" θα βρείτε μια επιλογή από συμβατές εφαρμογές για τη συσκευή.)

Λογισμικό

Η Google προσφέρει στους προγραμματιστές δύο SDK (κιτ ανάπτυξης λογισμικού) για την κατασκευή εφαρμογών για να λειτουργούν με συσκευές Google Cardboard. Το ένα είναι για το Android, το κινητό λειτουργικό σύστημα της Google, και το άλλο για μια μηχανή τυχερών παιχνιδιών πολλαπλών πλατφορμών που ονομάζεται Unity.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο κατάστημα Google Play αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ήδη αρκετές διαθέσιμες εφαρμογές για λήψη, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών και εμπειριών "περιοδείας" εικονικής πραγματικότητας.

Το μέλλον του χαρτονιού

Τα υλικά μπορεί να είναι φθηνά, αλλά μην τα αφήσετε να σας ξεγελάσουν. Το Google Cardboard είναι μια σοβαρή προσπάθεια. Το γεγονός ότι η εταιρεία γνωρίζει τόσο καλά κινητά - χάρη στο λειτουργικό της σύστημα Android - σημαίνει ότι βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να προσφέρει εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας που βασίζονται σε smartphones και έχουμε ήδη δει μερικές εταιρείες να πηδούν με τις εφαρμογές που προορίζονται για χαρτόνι χρήστες.