Πώς να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις στο ρολόι της Apple σας

Το εύρος της λειτουργικότητας που διατίθεται στο Apple Watch αυξήθηκε σημαντικά από τότε που το αρχικό μοντέλο πωλήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2015. Η ευρηματικότητα της κοινότητας προγραμματιστών WatchOS έχει πλήρη εμφάνιση καθώς απελευθερώνονται όλο και περισσότερες εφαρμογές, εκμεταλλευόμενοι τις ισχυρές λειτουργίες της συσκευής συστήματος παρά το περιορισμένο μέγεθος του.

Ακόμη και χωρίς τις εφαρμογές τρίτου μέρους, το ρολόι παρέχει μια σειρά από βασικές λειτουργίες που μπορούν να ελέγχονται μέσω της διεπαφής Ρυθμίσεις. Προσβάσιμες μέσω του γκρι και λευκού εικονιδίου σε σχήμα γρανάζι που βρίσκεται στην Αρχική οθόνη του ρολογιού, κάθε επιλογή που παρουσιάζεται μέσα σε αυτή τη διεπαφή περιγράφεται παρακάτω και παρατίθεται με τη σειρά με την οποία εμφανίζονται στη συσκευή σας.

χρόνος

Μπορείτε να αλλάξετε την ώρα που εμφανίζεται στην πρόσοψη του ρολογιού σας μέσω αυτής της επιλογής, μετακινώντας τη μέχρι 60 λεπτά μπροστά μέσω του τροχού και του συνοδευτικού πλήκτρου Set . Αν διαπιστώσετε ότι συχνά καθυστερείτε για συναντήσεις ή οτιδήποτε άλλο για αυτό το θέμα, αυτό το αυτό-προκαλούμενο ψυχολογικό τέχνασμα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να βάλετε λίγο επιπλέον pep στο βήμα σας και να φτάσετε εκεί που πρέπει να είστε λίγοι λεπτά νωρίς ή πραγματικά στην ώρα τους!

Αυτό θα επηρεάσει μόνο την ώρα που εμφανίζεται στο πρόσωπο, όχι την τιμή που χρησιμοποιείται από ειδοποιήσεις, ειδοποιήσεις και συναγερμούς στο ρολόι σας. Αυτές οι λειτουργίες θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον πραγματικό, πραγματικό χρόνο.

Λειτουργία πτήσης

Αυτή η ενότητα περιέχει ένα μόνο κουμπί που απενεργοποιεί και ενεργοποιεί τη λειτουργία του αεροπλάνου. Όταν είναι ενεργοποιημένη, όλες οι ασύρματες εκπομπές στο ρολόι σας είναι απενεργοποιημένες, συμπεριλαμβανομένων των Wi-Fi και Bluetooth καθώς και όλων των κυψελοειδών επικοινωνιών, όπως τηλεφωνικές κλήσεις και δεδομένα. Η Λειτουργία Αεροπλάνου μπορεί να έρθει χρήσιμη κατά τη διάρκεια της πτήσης (προφανώς) καθώς και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση όπου θα θέλατε να καταπνίξετε όλες τις μεθόδους επικοινωνίας χωρίς να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας.

Ενώ είναι ενεργοποιημένο, εμφανίζεται ένα εικονίδιο πορτοκαλί αεροπλάνου προς την κορυφή της οθόνης του ρολογιού σας.

Bluetooth

Το ρολόι της Apple σας μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά αξεσουάρ με δυνατότητα Bluetooth, όπως ακουστικά ή ηχείο. Οποιεσδήποτε συσκευές Bluetooth που βρίσκονται σε κατάσταση αντιστοίχισης και βρίσκονται εντός του εύρους του ρολογιού σας, θα εμφανιστούν σε αυτήν την οθόνη και μπορούν να συνδυαστούν επιλέγοντας απλά το αντίστοιχο όνομά τους και εισάγοντας έναν αριθμό κλειδιού ή ακίδων εάν ζητηθεί.

Η οθόνη Bluetooth περιλαμβάνει δύο ενότητες, μία για τυποποιημένες συσκευές και μία για τα συγκεκριμένα για την παρακολούθηση της υγείας σας. Ένας από τους πιο συνηθισμένους σκοπούς του Apple Watch έγκειται στην ικανότητά του να παρακολουθεί τέτοια δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού ρυθμού και της καθημερινής σας δραστηριότητας.

Για να αποσυνδέσετε ανά πάσα στιγμή ένα σύζευγμα Bluetooth, επιλέξτε το εικονίδιο πληροφοριών δίπλα στο όνομά του και πατήστε στην επιλογή Ξεχάστε τη συσκευή .

Μην ενοχλείτε

Μια άλλη ενότητα που περιέχει μόνο ένα κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, η λειτουργία Μην ενοχλεί, διασφαλίζει ότι όλες οι κλήσεις, τα μηνύματα και άλλες ειδοποιήσεις σβήνουν στο ρολόι σας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία μέσω της διασύνδεσης του Κέντρου Ελέγχου, προσπελάσιμης από το παράθυρο του κέντρου ελέγχου και πατώντας στο εικονίδιο μισής σελήνης. Ενώ είναι ενεργό, αυτό το ίδιο εικονίδιο θα είναι συνεχώς ορατό προς το επάνω μέρος της οθόνης.

Γενικός

Οι γενικές ρυθμίσεις περιέχουν μια σειρά υποδιαιρέσεων, καθένα από τα οποία αναλύεται παρακάτω.

Σχετικά με

Η ενότητα Πληροφορίες παρέχει μια πληθώρα σημαντικών πληροφοριών σχετικά με τη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένων των εξής σημείων δεδομένων: όνομα συσκευής, αριθμός τραγουδιών, αριθμός φωτογραφιών, αριθμός εφαρμογών, αρχική χωρητικότητα (σε GB ), διαθέσιμη χωρητικότητα, έκδοση watchOS, τον αριθμό σειράς, τη διεύθυνση MAC , τη διεύθυνση Bluetooth και τη διεύθυνση SEID. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν επιχειρείτε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα στο ρολόι σας ή ένα πρόβλημα με εξωτερική συνδεσιμότητα, καθώς και να καθορίσετε πόσα χώρο έχετε απομείνει για εφαρμογές, φωτογραφίες και αρχεία ήχου.

Προσανατολισμός

Οι ρυθμίσεις Προσανατολισμού σάς επιτρέπουν να καθορίσετε σε ποιο χέρι σκοπεύετε να φορέσετε το Apple Watch καθώς και σε ποια πλευρά βρίσκεται το Digital Crown (γνωστό και ως Home Button).

Κάτω από την κατεύθυνση του καρπού , πατήστε Αριστερά ή Δεξιά για να συμπέσετε με το επιθυμητό σας χέρι. Εάν έχετε περιστρέψει τη συσκευή σας έτσι ώστε το κουμπί Αρχική σελίδα να βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, πατήστε στο αριστερό κάτω από την επικεφαλίδα της ψηφιακής κεφαλής, έτσι ώστε η συσκευή σας να λειτουργεί όπως αναμένεται με αυτόν τον διακόπτη φυσικού προσανατολισμού.

Αφύπνιση οθόνης

Προκειμένου να διατηρηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η προεπιλεγμένη συμπεριφορά της Apple Watch είναι να σβήνει η εμφάνιση της κάθε φορά που η συσκευή δεν χρησιμοποιείται. Οι πολλαπλές ρυθμίσεις που βρίσκονται στην ενότητα Screen Wake σάς επιτρέπουν να ελέγχετε τόσο το πώς το ρολόι σας ξυπνά από τον ύπνο εξοικονόμησης ενέργειας όσο και τι συμβαίνει όταν συμβαίνει.

Προς το επάνω μέρος της οθόνης υπάρχει ένα κουμπί με την ένδειξη Wake Screen on Wrist Raise , ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η απλή ανύψωση του καρπού σας θα προκαλέσει την ενεργοποίηση της οθόνης του ρολογιού. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, πατήστε απλά το κουμπί, ώστε το χρώμα του να αλλάζει από πράσινο σε γκρι.

Κάτω από αυτό το κουμπί υπάρχει μια ρύθμιση με τίτλο ON SCREEN RAISE SHOW LAST APP , που περιέχει τις ακόλουθες επιλογές.

Η τελική ρύθμιση Wake Screen, με την ένδειξη ON TAP , ελέγχει για πόσο χρονικό διάστημα η οθόνη σας παραμένει ενεργή αφού πατήσετε στο πρόσωπο της και περιέχει δύο επιλογές: Αφύπνιση για 15 δευτερόλεπτα (προεπιλογή) και Wake για 70 δευτερόλεπτα .

Ανίχνευση καρπού

Αυτή η ρύθμιση που βασίζεται στην ασφάλεια μπορεί να εντοπίσει όποτε το ρολόι σας δεν βρίσκεται στον καρπό σας και ασφαλίζει αυτόματα τη συσκευή ανάλογα. απαιτώντας τον κωδικό πρόσβασής σας να έχει πάλι πρόσβαση στη διασύνδεσή του. Αν και δεν συνιστάται, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία πιέζοντας μία φορά το συνοδευτικό κουμπί.

Λειτουργία Νυκίσκου

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το Apple Watch σας μπορεί να καθίσει άνετα στο πλάι του ενώ είναι συνδεδεμένο με τον τυπικό φορτιστή, καθιστώντας το ιδανικό ξυπνητήρι για κομοδίνα όταν δεν είναι στον καρπό σας.

Ενεργοποιημένη από προεπιλογή, το Nightstand Mode θα εμφανίσει την ημερομηνία και την ώρα οριζόντια καθώς και την ώρα οποιουδήποτε συναγερμού που ενδεχομένως έχετε ρυθμίσει. Η οθόνη του ρολογιού θα φωτιστεί ελαφρώς, καθώς πλησιάζει ο χρόνος που θα συναντήσει ο συναγερμός σας, με σκοπό να σας διευκολύνει να ξυπνήσετε.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Νύχτα", επιλέξτε μία φορά το κουμπί που βρίσκεται στο επάνω μέρος αυτής της ενότητας, ώστε να μην είναι πλέον πράσινο.

Προσιτότητα

Οι ρυθμίσεις προσβασιμότητας του ρολογιού βοηθούν όσους μπορεί να έχουν προβλήματα όρασης ή ακοής να αποκομίσουν τα μέγιστα από τη συσκευή τους. Κάθε λειτουργία που σχετίζεται με την προσβασιμότητα που περιγράφεται παρακάτω είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και πρέπει να ενεργοποιείται ξεχωριστά μέσω αυτής της διασύνδεσης ρυθμίσεων.

Siri

Όπως συμβαίνει και με τις άλλες φορητές συσκευές της Apple, όπως το iPad και το iPhone, η Siri είναι διαθέσιμη στο Apple Watch για να χρησιμεύσει ως εικονικός προσωπικός βοηθός στον καρπό σας. Η κύρια διαφορά είναι ότι ενώ η Siri ενεργοποιείται επίσης με φωνή στο ρολόι, απαντά μέσω κειμένου αντί να μιλήσει πίσω σε εσάς σαν να ήταν σε ένα τηλέφωνο ή tablet.

Για να μιλήσετε στο Siri, απλά ξυπνήστε την οθόνη του ρολογιού σας με μια από τις προαναφερθείσες μεθόδους και μιλήστε με τις λέξεις Hey Siri . Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διεπαφή του Siri κρατώντας πατημένο το κουμπί Digital Crown (Home) μέχρι να εμφανιστούν οι λέξεις What can I help you? εμφανίζομαι.

Η ενότητα ρυθμίσεων του Siri περιέχει μία επιλογή, ένα κουμπί που χρησιμοποιείται για την εναλλαγή της διαθεσιμότητας του χαρακτηριστικού στο ρολόι σας. Είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και μπορεί να απενεργοποιηθεί αγγίζοντας αυτό το κουμπί μία φορά.

Κανονιστική

Η ενότητα Regulatory δεν περιέχει ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις, αλλά πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού μοντέλου, του αναγνωριστικού FCC και των λεπτομερειών συμμόρφωσης για κάθε χώρα.

Επαναφορά

Αυτή είναι η τελευταία ενότητα που βρίσκεται κάτω από την ενότητα "Γενικά"

Η ενότητα Επαναφορά της διεπαφής Ρυθμίσεις παρακολούθησης μπορεί να περιέχει μόνο ένα κουμπί, αλλά είναι ίσως το πιο ισχυρό από όλα. Με την ετικέτα " Διαγραφή όλων των περιεχομένων" και "Ρυθμίσεων" , επιλέγοντας αυτή την επιλογή, επαναφέρετε το τηλέφωνο στο προεπιλεγμένο επίπεδο. Ωστόσο, αυτό δεν θα καταργήσει το κλείδωμα ενεργοποίησης. Θα χρειαστεί να ξεμπλοκάρετε πρώτα το ρολόι σας αν θέλετε να το καταργήσετε επίσης.

Φωτεινότητα & amp; Μέγεθος κειμένου

Λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους οθόνης του Apple Watch, η δυνατότητα εμφάνισης της εμφάνισής του είναι μερικές φορές απαραίτητη, ειδικά όταν προσπαθείτε να δείτε τα περιεχόμενα σε κακές συνθήκες φωτισμού. Οι ρυθμίσεις Φωτεινότητας και Μέγεθος κειμένου περιέχουν ρυθμιστικά που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της οθόνης, το μέγεθος της πολυφωνίας σε όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν δυναμικό κείμενο καθώς και ένα κουμπί που απενεργοποιεί και ενεργοποιεί μια έντονη γραμματοσειρά.

Ήχος & amp; Haptics

Οι ρυθμίσεις Sound & Haptics σάς επιτρέπουν να ελέγχετε το επίπεδο έντασης όλων των ειδοποιήσεων μέσω του ρυθμιστικού στο επάνω μέρος της οθόνης. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο ρυθμιστικό με την ετικέτα Haptic Strength (Δύναμη αντοχής) για να υπαγορεύσετε την ένταση των βρύων που αισθάνεστε στον καρπό σας κάθε φορά που υπάρχει συναγερμός.

Επίσης, σε αυτή την ενότητα βρίσκονται τα ακόλουθα κουμπιά, τα οποία είναι διασκορπισμένα με τα παραπάνω στοιχεία ελέγχου ρυθμιστικού.

Κωδικός πρόσβασης

Ο κωδικός πρόσβασης του ρολογιού σας είναι πολύ σημαντικός, καθώς προστατεύει από ανεπιθύμητα μάτια την πρόσβαση στα προσωπικά σας μηνύματα, δεδομένα και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Η ενότητα "Ρυθμίσεις κωδικού πρόσβασης" σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία κωδικού πρόσβασης (δεν συνιστάται), να αλλάξετε τον τρέχοντα τετραψήφιο κωδικό καθώς και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ξεκλείδωμα με iPhone. η οποία αναγκάζει το ρολόι να ξεκλειδώνει αυτόματα κάθε φορά που ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας, όσο είναι στον καρπό σας τη δεδομένη στιγμή.