Πώς να διαχειριστείτε το ιστορικό περιήγησης στο Safari

Επανεξετάστε ιστότοπους ή αφαιρέστε τις από το ιστορικό περιήγησης

Ο ιστότοπος Safari του Ιστού της Apple διατηρεί ένα ημερολόγιο ιστοτόπων που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις καταγράφουν ένα σημαντικό ιστορικό περιήγησης. δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα για να αποθηκεύσετε το ιστορικό περιήγησής σας στο Safari. Με τον καιρό, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το ιστορικό ή να το διαχειριστείτε. Μπορείτε να ανατρέξετε στο ιστορικό σας για να επισκεφθείτε ξανά έναν συγκεκριμένο ιστότοπο και μπορείτε να διαγράψετε ορισμένα ή ολόκληρο το ιστορικό περιήγησής σας για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων ή αποθήκευσης δεδομένων, είτε χρησιμοποιείτε το Safari σε Mac είτε σε μια συσκευή iOS.

01 από 02

Safari στο macOS

Getty Images

Το Safari είναι από καιρό ένα τυπικό χαρακτηριστικό για υπολογιστές Mac. Είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα Mac OS X και macOS. Δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το Safari σε Mac.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του Safari στην αποβάθρα για να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης.
  2. Κάντε κλικ στο Ιστορικό στο μενού που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης για να δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού με εικονίδια και τίτλους των ιστοσελίδων που επισκεφθήκατε πρόσφατα. Κάντε κλικ στο στοιχείο Νωρίτερο σήμερα, κλείσιμο πρόσφατα ή ανοίξτε ξανά το τελευταίο κλειστό παράθυρο, αν δεν βλέπετε τον ιστότοπο που ψάχνετε.
  3. Κάντε κλικ σε οποιονδήποτε ιστότοπο για να φορτώσετε την αντίστοιχη σελίδα ή κάντε κλικ σε μία από τις προηγούμενες ημέρες στο κάτω μέρος του μενού για να δείτε περισσότερες επιλογές.

Για να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας στο Safari, τα cookies και άλλα δεδομένα για συγκεκριμένα ιστότοπα που έχουν αποθηκευτεί τοπικά:

  1. Επιλέξτε Διαγραφή ιστορικού στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού Ιστορικό.
  2. Επιλέξτε την περίοδο που θέλετε να διαγράψετε από το αναπτυσσόμενο μενού. Οι επιλογές είναι: Τελευταία ώρα , Σήμερα , Σήμερα και χθες , και Ιστορία .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή ιστορικού .

Σημείωση: Εάν συγχρονίζετε τα δεδομένα του Safari με οποιαδήποτε κινητή συσκευή της Apple μέσω του iCloud, εκκαθαρίζεται και το ιστορικό των συσκευών αυτών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ιδιωτικό παράθυρο στο Safari

Μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση ιστοσελίδων στο ιστορικό περιήγησης του Safari χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό παράθυρο όταν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

  1. Κάντε κλικ στο Αρχείο στη γραμμή μενού στην κορυφή του Safari.
  2. Επιλέξτε Νέο ιδιωτικό παράθυρο .

Το μόνο χαρακτηριστικό γνώρισμα του νέου παραθύρου είναι ότι η γραμμή διευθύνσεων είναι έγχρωμη με γκρι χρώμα. Το ιστορικό περιήγησης για όλες τις καρτέλες σε αυτό το παράθυρο είναι ιδιωτικό.

Όταν κλείνετε το ιδιωτικό παράθυρο, το Safari δεν θα θυμάται το ιστορικό αναζήτησής σας, τις ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε ή οποιαδήποτε πληροφορία Autofill.

02 του 02

Σαφάρι στις συσκευές iOS

Η εφαρμογή Safari είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος iOS που χρησιμοποιείται στα iPhone , iPad και iPod touch της Apple. Για να διαχειριστείτε το ιστορικό περιήγησης του Safari σε μια συσκευή iOS:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Safari για να την ανοίξετε.
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο Σελιδοδείκτες στο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης. Μοιάζει με ένα ανοιχτό βιβλίο.
  3. Πατήστε το εικονίδιο Ιστορικό στο επάνω μέρος της οθόνης που ανοίγει. Μοιάζει με ένα πρόσωπο ρολογιού.
  4. Μετακινηθείτε στην οθόνη για να ανοίξει ένας ιστότοπος. Πατήστε μια καταχώρηση για να μεταβείτε στη σελίδα στο Safari.

Αν θέλετε να ξεκαθαρίσετε το ιστορικό:

  1. Πατήστε Διαγραφή στο κάτω μέρος της οθόνης Ιστορικό.
  2. Επιλέξτε από τις τέσσερις επιλογές: Την τελευταία ώρα , Σήμερα , Σήμερα και χθες και Όλο το χρόνο .
  3. Μπορείτε να πατήσετε Τέλος για να τερματίσετε την οθόνη Ιστορικό και να επιστρέψετε στη σελίδα του προγράμματος περιήγησης.

Η κατάργηση του ιστορικού καταργεί το ιστορικό, τα cookies και άλλα δεδομένα περιήγησης. Αν η συσκευή iOS σας έχει συνδεθεί στον λογαριασμό iCloud, το ιστορικό περιήγησης θα καταργηθεί από άλλες συσκευές που έχουν συνδεθεί.