Δημιουργία εκκινήσιμων αντιγράφων του εγκαταστάτη εγκατάστασης Lion Mountain του OS X

01 από 04

Δημιουργία εκκινήσιμων αντιγράφων του εγκαταστάτη εγκατάστασης Lion Mountain του OS X

Tom Grill / Επιλογή Φωτογράφων RF / Getty Images

Το OS X Mountain Lion είναι η δεύτερη έκδοση του Mac OS που η Apple θα πουλάει κυρίως μέσω του Mac App Store . Η πρώτη περιπέτεια της Apple με απευθείας πωλήσεις ψηφιακών λήψεων του λειτουργικού της συστήματος Mac ήταν το OS X Lion , το οποίο τελικά πήγε πολύ καλά.

Η μία περιοχή όπου πολλοί χρήστες Mac αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τη λήψη OS από το Mac App Store είναι η έλλειψη ενός φυσικού εγκαταστάτη, κυρίως ενός bootable DVD ή USB flash drive. Το OS X Mountain Lion συνεχίζει αυτή την τάση διαγράφοντας τον εγκαταστάτη εκκίνησης ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης του Mountain Lion.

Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του λειτουργικού συστήματος αν χρειαστεί ή εάν το OS X Recovery HD που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εγκατάστασης κάνει επανεγκατάσταση για εσάς, αλλά για πολλούς από εμάς, διαθέτοντας το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X σε φορητά μέσα (DVD ή μονάδα flash) είναι απαραίτητη.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα bootable OS X Mountain Mountain Lion DVD ή USB flash drive, αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

Ο, τι χρειάζεσαι

Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το Mountain Lion , αλλά θέλετε να δημιουργήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης που περιγράφουμε εδώ, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό για να κάνετε λήψη του Lion Mountain από το Mac App Store.

Πώς να κάνετε ξανά λήψη εφαρμογών από το Mac App Store

02 από 04

Εντοπίστε την εικόνα εγκατάστασης του Lion Mountain

Μόλις τοποθετήσετε την εικόνα εγκατάστασης Mountain Lion, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Finder για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Mountain Lion εγκαταστήστε την εικόνα που πρέπει να δημιουργήσετε είτε το bootable DVD είτε το bootable USB flash drive που περιέχεται στο αρχείο Install OS X Mountain Lion που κατεβάσαμε από το Mac App Store.

Επειδή το αρχείο εικόνας περιλαμβάνεται στο αρχείο που έχετε κατεβάσει, πρέπει να το αντιγράψουμε στην επιφάνεια εργασίας για να καταστήσουμε τη δημιουργία της εικόνας εκκίνησης όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στο φάκελο Applications (Applications / Applications).
  2. Μετακινηθείτε στη λίστα των αρχείων και εντοπίστε την ονομασία Install OS X Mountain Lion.
  3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο Install OS X Mountain Lion και επιλέξτε "Show Contents Package" από το αναδυόμενο μενού.
  4. Θα δείτε ένα φάκελο με τίτλο Περιεχόμενα στο παράθυρο Finder.
  5. Ανοίξτε το φάκελο Περιεχόμενα και στη συνέχεια ανοίξτε το φάκελο SharedSupport.
  6. Θα πρέπει να δείτε ένα αρχείο με το όνομα InstallESD.dmg.
  7. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο InstallESD.dmg και επιλέξτε "Copy InstallESD.dmg" από το αναδυόμενο μενού.
  8. Κλείστε το παράθυρο Finder και επιστρέψτε στην επιφάνεια εργασίας.
  9. Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε "Επικόλληση στοιχείου" από το αναδυόμενο μενού.

Η τοποθέτηση του στοιχείου στην επιφάνεια εργασίας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, οπότε να είστε υπομονετικοί.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα έχετε ένα αντίγραφο του αρχείου InstallESD.dmg που πρέπει να δημιουργήσουμε εκκινήσιμα αντίγραφα.

03 του 04

Κάψτε ένα εκκινήσιμο DVD του εγκαταστάτη εγκατάστασης Lion Mountain του OS X

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility για να δημιουργήσετε ένα bootable αντίγραφο του OS X Mountain Lion. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Με το αρχείο InstallESD.dmg του Mountain Lion που αντιγράφηκε στην επιφάνεια εργασίας (δείτε την προηγούμενη σελίδα), είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ένα bootable DVD του προγράμματος εγκατάστασης. Αν προτιμάτε να δημιουργήσετε ένα εκκινήσιμο αντίγραφο σε μια μονάδα flash USB, μπορείτε να παραλείψετε αυτήν τη σελίδα και να μεταβείτε στην επόμενη σελίδα.

  1. Τοποθετήστε ένα κενό DVD στη μονάδα οπτικού δίσκου του Mac σας.
  2. Αν μια ειδοποίηση σας ρωτά τι να κάνετε με το κενό DVD, κάντε κλικ στο κουμπί Παράβλεψη. Εάν το Mac σας έχει ρυθμιστεί για να εκκινήσει αυτόματα μια εφαρμογή που σχετίζεται με το DVD όταν εισάγετε ένα DVD, τερματίστε την εφαρμογή.
  3. Εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Burn, το οποίο βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του βοηθητικού προγράμματος Disk.
  5. Επιλέξτε το αρχείο InstallESD.dmg που αντιγράψατε στην επιφάνεια εργασίας σε προηγούμενο βήμα.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή.
  7. Τοποθετήστε ένα κενό DVD στη μονάδα οπτικού δίσκου του Mac σας και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί Εγγραφή.
  8. Θα δημιουργηθεί ένα bootable DVD που περιέχει OS X Mountain Lion.
  9. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής, αφαιρέστε το DVD, προσθέστε μια ετικέτα και αποθηκεύστε το DVD σε ασφαλή θέση.

04 του 04

Αντιγράψτε τον εγκαταστάτη εγκατάστασης Lion Mountain OS X σε μια εκκίνηση USB Flash Drive

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο δίσκου για να διαμορφώσετε τη μονάδα flash USB. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η δημιουργία ενός εκκινήσιμου αντιγράφου του Mountain Lion σε μια μονάδα flash USB δεν είναι δύσκολη. το μόνο που χρειάζεστε είναι το αρχείο InstallESD.dmg που αντιγράψατε στην επιφάνεια εργασίας σας στη σελίδα 2 αυτού του οδηγού (και μια μονάδα flash, φυσικά).

Διαγράψτε και διαμορφώστε τη μονάδα Flash USB

  1. Τοποθετήστε τη μονάδα flash USB στη θύρα USB της Mac.
  2. Εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  3. Στο παράθυρο του βοηθητικού προγράμματος δίσκου που ανοίγει, μεταβείτε στη λίστα των συσκευών στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε τη συσκευή USB flash. Μπορεί να εμφανίζεται με ονόματα πολλαπλών τόμων. Μην επιλέξετε ένα όνομα τόμου. Αντίθετα, επιλέξτε το όνομα ανώτατου επιπέδου, το οποίο είναι συνήθως το όνομα της συσκευής, όπως το SanDisk Ultra 16GB.
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα "Κατανομή".
  5. Από το αναπτυσσόμενο μενού Διάταξη διαίρεσης, επιλέξτε 1 κατάτμηση.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές.
  7. Βεβαιωθείτε ότι ο πίνακας κατατμήσεων GUID έχει επιλεγεί από τη λίστα διαθέσιμων διαμερισμάτων. Κάντε κλικ στο κουμπί OK. Προειδοποίηση: Όλα τα δεδομένα στη μονάδα flash USB θα διαγραφούν.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.
  9. Το Disk Utility θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε ότι επιθυμείτε τη διαίρεση της συσκευής USB. Κάντε κλικ στο κουμπί Partition.

Η συσκευή USB θα διαγραφεί και θα διαχωριστεί. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η μονάδα flash είναι τώρα έτοιμη για χρήση ως συσκευή εκκίνησης για OS X Mountain Lion.

Αντιγράψτε το αρχείο InstallESD.dmg στη μονάδα Flash

  1. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή USB flash έχει επιλεγεί στη λίστα συσκευών στο Βοηθητικό πρόγραμμα δισκέτας. Θυμηθείτε: μην επιλέξετε το όνομα του τόμου. επιλέξτε το όνομα της συσκευής.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επαναφορά.
  3. Σύρετε το στοιχείο InstallESD.dmg από τη λίστα συσκευών (θα βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος της λίστας συσκευών του Disk Utility, μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να το βρείτε) στο πεδίο Source.
  4. Σύρετε το όνομα του τόμου της συσκευής USB flash από τη λίστα συσκευών στο πεδίο Προορισμός.
  5. Ορισμένες εκδόσεις του βοηθητικού προγράμματος δίσκου ενδέχεται να περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο με τίτλο Erase Destination. αν το δικό σας, βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο είναι επιλεγμένο.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά.
  7. Το Disk Utility θα σας ρωτήσει αν πραγματικά θέλετε να εκτελέσετε μια επαναφορά, η οποία διαγράφει όλες τις πληροφορίες στη μονάδα προορισμού. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή.
  8. Εάν το Disk Utility ζητάει τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή, δώστε τις πληροφορίες και κάντε κλικ στο OK.

Το Disk Utility θα αντιγράψει τα δεδομένα του InstallESD.dmg στη συσκευή USB flash. Όταν ολοκληρωθεί η αντιγραφή, θα έχετε έτοιμο προς χρήση bootable αντίγραφο του OS X Mountain Lion.