Χρησιμοποιώντας την ασφαλή λειτουργία για να διαγνώσετε τα προβλήματα εκκίνησης του Microsoft Word

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την εκκίνηση του Microsoft Word, η ασφαλής λειτουργία θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την πηγή του προβλήματος. Επειδή το Word φορτώνει το κλειδί δεδομένων μητρώου , το πρότυπο Normal.dot και όλα τα άλλα πρόσθετα ή πρότυπα στο φάκελο εκκίνησης του Office πριν καν αντιληφθεί ότι κάτι είναι λάθος, η πηγή του προβλήματός σας δεν θα είναι άμεσα εμφανής ή άμεσα προσβάσιμη. Η ασφαλής λειτουργία σάς δίνει έναν διαφορετικό τρόπο για να ξεκινήσετε το Word που δεν φορτώνει αυτά τα στοιχεία.

Πώς να ξεκινήσετε τα Microsoft Windows σε ασφαλή λειτουργία

Για να μάθετε αν το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιο από τα προαναφερθέντα στοιχεία, ακολουθήστε τα εξής βήματα για να ξεκινήσετε το Word σε ασφαλή λειτουργία:

  1. Επιλέξτε Εκτέλεση από το μενού Έναρξη των Windows.
  2. Πληκτρολογήστε winword.exe / a (πρέπει να εισαγάγετε το κενό διάστημα πριν από το / a) . Μπορεί επίσης να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε ολόκληρη τη διαδρομή του αρχείου ή να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Αναζήτηση για να εντοπίσετε το αρχείο.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Εύρεση του προβλήματος

Εάν το Word ξεκινά κανονικά, τότε το πρόβλημα βρίσκεται στο κλειδί δεδομένων μητρώου ή κάτι στο φάκελο εκκίνησης του Office. Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι η διαγραφή του δευτερεύοντος κλειδιού μητρώου δεδομένων. αυτή είναι η αιτία των περισσότερων προβλημάτων εκκίνησης στο Word. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθορισμό των βασικών δεδομένων μητρώου δεδομένων, συμβουλευτείτε τη σελίδα υποστήριξης του Microsoft Word.

Εάν το Word δεν ξεκινήσει σωστά σε ασφαλή λειτουργία ή εάν δεν θέλετε να μπει στην επεξεργασία του μητρώου σας, ίσως είναι καιρός να επανεγκαταστήσετε το Word. Θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεών σας πρώτα!