Έλεγχος προβολέα προβολέα 3LCD Epson PowerLite Home Cinema 3500

Ο HomeLogger PowerLite Home Cinema 3500 είναι ένας βιντεοπροβολέας 2D / 3D από την Epson που χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3LCD ως θεμέλιο για την εγγενή ανάλυση 1080p , υποστηριζόμενη περαιτέρω από την ισχυρή απόδοση φωτισμού B / W και χρώματος και μέχρι τη διάρκεια ζωής των λαμπτήρων 5.000 ωρών στο βασικό λειτουργία λειτουργίας.

Στην πλευρά συνδεσιμότητας, υπάρχουν δύο είσοδοι HDMI (μία από τις οποίες είναι ενεργοποιημένη από τη λειτουργία MHL ), ξεχωριστές εισόδους VGA και Component , μια παραδοσιακή είσοδος βίντεο Composite και μια είσοδο USB.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα. Συνεχίστε να διαβάζετε το υπόλοιπο αυτής της αναθεώρησης για να μάθετε εάν ο Epson PowerLite Home Cinema 3500 αξίζει να εξεταστεί για τη ρύθμιση του home theatre.

Επισκόπηση προϊόντος

1. Βιντεοπροβολέας 3LCD με ανάλυση εγγενούς pixel 1080p , συμβατή με τις διαστάσεις 16x9, 4x3 και 2.35: 1 .

2. Έξοδος φωτισμού: Μέγιστος 2.500 Lumen (τόσο χρώμα όσο και ασπρόμαυρο ), Αναλογία αντίθεσης: έως 70.000: 1.

3. Φακός: F = 1,51 - 1,99. Εστιακή απόσταση 18,2 - 29,2 mm

4. Αναλογία οπτικού ζουμ: 1,0 - 1,6 (χειροκίνητη ρύθμιση), Αναλογία Πιθανότητας: 1,32 έως 2,15.

5. Οπτική μετατόπιση φακού : Οριζόντια 24% (αριστερά ή δεξιά του κεντρικού σημείου), Κάθετη 60% (πάνω ή κάτω από το κεντρικό σημείο).

6. Διόρθωση ψηφιακού κλειδιού: Οριζόντια και κατακόρυφη - 30 μοίρες σε κάθε πλευρά του κεντρικού σημείου. Ρυθμίζει τη γωνία των οριζόντιων και κάθετων πλευρών μιας προβαλλόμενης εικόνας (χρησιμοποιείται μόνο αν οι ρυθμίσεις μετατόπισης φακού και τα πόδια του προβολέα δεν έχουν τελείως ορθογώνια εικόνα).

7. Εύρος προβολής μεγέθους εικόνας: 30 έως 300 ίντσες.

8. Θόρυβος ανεμιστήρων: 35 dB db σε κανονική λειτουργία και 24 dB σε λειτουργία ECO.

9. Συμβατή είσοδος NTSC / PAL / 480p / 720p / 1080i / 1080p60 / 1080p24 .

10. Τρισδιάστατη οθόνη που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα Active Shutter LCD, υποστηριζόμενη από την τεχνολογία Epson 480Hz Bright 3D Drive. Συμβατό με τις πηγές εισόδου σήματος τρισδιάστατης συσκευασίας, δίπλα-δίπλα και άνω και κάτω μέρος. Δύο ζευγάρια γυαλιών Active Shutter RF που συμπεριλαμβάνονται.

11. Είσοδοι: HDMI, HDMI-MHL, Composite, συνδυασμός Component / VGA, USB και ασύρματο LAN (μέσω προαιρετικού προσαρμογέα). Επίσης, παρέχεται ένα σύνολο αναλογικών εισόδων στερεοφωνικών RCA και έξοδος ήχου 3,5 mm.

12. Λυχνία: 250 Watt εξαιρετικά υψηλή απόδοση (UHE) E-TORL (αντικαταστάσιμη από τον χρήστη). Διάρκεια ζωής της λυχνίας: Μέχρι 3500 ώρες (κανονική λειτουργία) - 5000 ώρες (λειτουργία ECO).

13. Ήχος: 10 watt x 2 (ηχεία τοποθετημένα στο πίσω μέρος του προβολέα).

14. Διαστάσεις μονάδας: (W) 16,1 x (D) 12,6 x (H) 6,4 ίντσες. Βάρος: 14,9 λίβρες.

15. Περιλαμβάνεται το ασύρματο τηλεχειριστήριο.

16. Προτεινόμενη τιμή: $ 1.699.99

Εγκατάσταση και εγκατάσταση

Τοποθέτηση προβολέα: Παρά το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερες από πολλές μικρές προβολές βίντεο οικιακής ψυχαγωγίας, οι απαιτήσεις εγκατάστασης και εγκατάστασης για το Home Cinema Epson PowerLite Home Cinema 3500 είναι αρκετά απλές.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε μια οθόνη (το μέγεθος της επιλογής σας) ή χρησιμοποιήστε ένα λευκό τοίχο για να προβάλετε.

Βήμα 2: Τοποθετήστε τον προβολέα σε ένα τραπέζι / ράφι ή στην οροφή, είτε μπροστά είτε πίσω από την οθόνη σε απόσταση από την οθόνη που λειτουργεί καλύτερα. Ο υπολογιστής απόστασης οθόνης της Epson είναι μια μεγάλη βοήθεια. Για λόγους αναθεώρησης, έβαλα το βιντεοπροβολέα σε ένα κινητό ράφι μπροστά από την οθόνη για ευκολότερη χρήση για αυτήν την αναθεώρηση.

Βήμα 3: Συνδέστε την πηγή σας. Το 3500 παρέχει καλωδιακή συνδεσιμότητα (HDMI, HDMI-MHL, συνιστώσα, σύνθετο, VGA, USB), αλλά επιτρέπει και πρόσθετη δυνατότητα σύνδεσης ασύρματου LAN μέσω του προαιρετικού ασύρματου προσαρμογέα USB WiFi WiFi.

Βήμα 4: Ενεργοποιήστε τη συσκευή προέλευσης που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε - Το 3500 θα αναζητήσει αυτόματα την ενεργή πηγή εισόδου. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στην πηγή με το χέρι μέσω του τηλεχειριστηρίου ή να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα χειριστήρια που βρίσκονται στο πλάι του προβολέα.

Βήμα 5: Μόλις ενεργοποιήσετε τα πάντα, θα δείτε την οθόνη να ανάψει και η πρώτη εικόνα που θα δείτε είναι το λογότυπο της Epson, ακολουθούμενο από ένα μήνυμα ότι ο βιντεοπροβολέας αναζητά μια ενεργή πηγή εισόδου.

Βήμα 5: Ρυθμίστε την προβαλλόμενη εικόνα. Για να τοποθετήσετε την εικόνα στην οθόνη, σηκώστε ή κατεβάστε το μπροστινό μέρος του προβολέα χρησιμοποιώντας τα ρυθμιζόμενα πόδια που βρίσκονται στο κάτω αριστερό / δεξί μέρος του προβολέα. Μπορείτε να ρυθμίσετε περαιτέρω την οριζόντια και κατακόρυφη τοποθέτηση της εικόνας χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες Optical Lens Shift (οι επιλογές ρύθμισης φακού βρίσκονται στην κορυφή του προβολέα, ακριβώς πίσω από το εξωτερικό συγκρότημα φακού.) Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οριζόντιες και κάθετες προσαρμογές Keystone, που βρίσκεται στην κορυφή του προβολέα με τα ενσωματωμένα χειριστήρια.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το χειροκίνητο χειριστήριο μεγέθυνσης που βρίσκεται πάνω και πίσω από το φακό για να έχετε την εικόνα σωστή για να γεμίσετε την οθόνη. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι παραπάνω διαδικασίες, χρησιμοποιήστε το χειροκίνητο στοιχείο Έλεγχος εστίασης για να ρυθμίσετε την εμφάνιση της εικόνας. Τα χειριστήρια ζουμ και εστίασης περιτυλιγμένα γύρω από το εξωτερικό συγκρότημα φακού. Τέλος, επιλέξτε το λόγο διαστάσεων που επιθυμείτε.

Βίντεο απόδοσης 2D

Βρήκα ότι ο Epson PowerLite Home Cinema 3500 ήταν πολύ καλός με πηγές HD, όπως Blu-ray Discs. Σε 2D, τα χρώματα, ειδικά οι σάρκες της σάρκας, ήταν συνεπείς και τόσο η μαύρη στάθμη όσο και η λεπτομέρεια σκιάς ήταν πολύ καλές, αν και τα μαύρα επίπεδα μπορούσαν ακόμα να χρησιμοποιήσουν κάποια βελτίωση.

Από τις δυνατότητες του Epson 3500 είναι ότι μπορεί να προβάλει μια ορατή εικόνα σε ένα δωμάτιο που μπορεί να έχει το φως του περιβάλλοντος, το οποίο συναντάται συχνά σε ένα τυπικό σαλόνι. Παρόλο που υπάρχει συμβιβασμός σε αντίθεση και μαύρο επίπεδο για να έχετε μια αρκετά φωτεινή εικόνα σε μια τέτοια κατάσταση, οι προβαλλόμενες εικόνες δεν φαίνονται τόσο ξεθωριασμένες όσο θα συναντούσατε στους περισσότερους προβολείς.

Φυσικά, σε μια αίθουσα για θέαση στο σπίτι που δεν έχει ή πολύ λίγο περιβάλλον, ο τρόπος ECO του 3500 (για προβολή 2D) σχεδιάζει άφθονο φως για προβολή.

Αποσυμπίεση και αναστροφή υλικού τυπικής ευκρίνειας

Για να ελέγξουμε περαιτέρω την απόδοση της επεξεργασίας βίντεο 3500, πραγματοποίησα μια σειρά δοκιμών χρησιμοποιώντας το DVD Benchmark της Silicon Optix (IDT) HQV (ver 1.4).

Εδώ οι 3500 πέρασαν τις περισσότερες από τις δοκιμές, αλλά είχαν πρόβλημα με μερικούς. Υπήρχαν ασυνέπειες στην αποσυμφόρηση, καθώς και ανίχνευση κάποιων λιγότερο συνηθισμένων παραμέτρων πλαισίων. Επίσης, αν και η βελτίωση της λεπτομέρειας φαινόταν καλή από πηγές κανονικής ευκρίνειας που συνδέονται μέσω HDMI, το 3500 δεν βελτίωσε τις λεπτομέρειες καθώς και τις πηγές που συνδέονται μέσω της σύνθετης εισόδου βίντεο.

Για μια πληρέστερη εκτέλεση των δοκιμών απόδοσης βίντεο που έτρεξα στο Epson 3500, ανατρέξτε στην Αναφορά απόδοσης βίντεο .

3D απόδοση

Χρησιμοποίησα τους παίκτες OPPO BDP-103 και BDP-103D Blu-ray ως τρισδιάστατες πηγές, σε συνδυασμό με ένα από τα γυαλιά 3D Active Shutter 3D που έρχονται συσκευασμένα με τον προβολέα. Τα γυαλιά είναι επαναφορτιζόμενα (δεν χρειάζονται μπαταρίες). Για να τα φορτίσετε, μπορείτε να τα συνδέσετε στη θύρα USB στο πίσω μέρος του προβολέα ή να χρησιμοποιήσετε έναν προαιρετικό προσαρμογέα USB-AC.

Βρήκα ότι η εμπειρία προβολής 3D ήταν πολύ καλή (πολύ άνετα γυαλιά), με πολύ λίγες περιπτώσεις παρεκτροπής και λάμψης.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι το Epson 3500 δίνει σίγουρα πολύ φως ακόμα και για το 3D. Βρήκα ότι υπήρχε πολύ μικρή απώλεια φωτεινότητας κατά την προβολή μέσω τρισδιάστατων γυαλιών. Όχι μόνο το Epson 23550 ανιχνεύει αυτόματα ένα τρισδιάστατο σήμα πηγής, αλλάζει τη ρύθμιση 3D Dynamic Picture Mode, η οποία παρέχει μέγιστη φωτεινότητα και αντίθεση για καλύτερη προβολή 3D (μπορείτε επίσης να κάνετε χειροκίνητες προσαρμογές προβολής 3D). Ωστόσο, κατά τη μετάβαση στη λειτουργία προβολής 3D, ο ανεμιστήρας του προβολέα γίνεται πιο δυνατός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Epson 3500 παρέχει επίσης μετατροπή 2D σε 3D (λειτουργεί με εισόδους HDMI). Ωστόσο, αυτή η λειτουργία δεν παρέχει τόσο καλή εμπειρία προβολής 3D όσο και όταν παρακολουθείτε μια εγγενή πηγή περιεχομένου 3D. Αν και προσθέτοντας βάθος σε 2D εικόνες, αυτό δεν είναι τόσο ακριβές - μερικά αντικείμενα, ή ακόμη και τμήματα αντικειμένων, πολλές φορές φαίνεται λίγο εκτός χώρου σε σχέση με το επίπεδο βάθους στο οποίο ανήκουν.

MHL

Ο Home Cinema Epson 3500 παρέχει επίσης συμβατότητα MHL σε μία από τις δύο εισόδους HDMI. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν συσκευές συμβατές με MHL, συμπεριλαμβανομένων πολλών smartphones, δισκίων, διογκώνονται ως έκδοση MHL του Roku Streaming Stick απευθείας στον προβολέα.

Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της θύρας MHL / HDMI, μπορείτε να προβάλετε περιεχόμενο από τη συμβατή συσκευή σας απευθείας στην οθόνη προβολής και, στην περίπτωση του Stick Streaming Stick, να μετατρέψετε τον προβολέα σε Media Streamer (Netflix, Vudu, Crackle, HuluPlus , κλπ ...) χωρίς σύνδεση και εξωτερικό κιβώτιο και καλώδιο.

Ήχος

Το Epson 3500 διαθέτει ένα στερεοφωνικό ενισχυτή 20 watt με δύο πίσω ηχεία. Η Epson έδωσε στην πραγματικότητα κάποια σκέψη στον ήχο με αυτόν τον προβολέα, καθώς είναι σίγουρα αρκετά δυνατός (και αρκετά σαφής για να γεμίσει ένα μεγάλο δωμάτιο με ήχο.

Από την άλλη πλευρά, η έμφαση είναι σίγουρα στο μεσαίο επίπεδο, καθώς τα υψηλά επίπεδα είναι σίγουρα υποτονικά και το μπάσο είναι πολύ ανύπαρκτο. Θα ήταν ωραίο για την Epson να συμπεριλάβει μια ειδική έξοδο subwoofer (αν και παρέχεται μια στερεοφωνική έξοδος γραμμής) για να βοηθήσει σε αυτή την κατηγορία.

Εντούτοις, η παροχή του ενσωματωμένου συστήματος ήχου έχει, προσθέτει σίγουρα στην ευελιξία αυτού του προβολέα όσον αφορά τη μετακίνησή του σε διαφορετικά δωμάτια (ή ακόμα και έξω ), μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική για χρήση σε επιχειρήσεις ή σε τάξη. Επίσης, ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ήχου είναι η ρύθμιση Inverse Audio, η οποία αναστρέφει το αριστερό και το δεξί κανάλι ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησης του προβολέα (όπως ανάποδα σε οροφή).

Φυσικά, για την πλήρη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου, σίγουρα θα πρότεινα να παραιτηθείτε από το ενσωματωμένο σύστημα ηχείων και να συνδέσετε τις πηγές ήχου απευθείας σε δέκτη ή ενισχυτή οικιακού κινηματογράφου.

Τι μου άρεσε

1. Πολύ καλή ποιότητα εικόνας για πηγές HD εκτός κουτιού. Πολύ καλό χρώμα και λεπτομέρεια με υλικό υψηλής ευκρίνειας. Ο τόνος της σάρκας είναι πολύ καλός και φυσικός.

2. Φωτεινές εικόνες σε λειτουργία 2D και 3D. Αποδεκτή προβολή τόσο του 2D όσο και του 3D όταν υπάρχει κάποιο φως περιβάλλοντος.

3. Πολύ καλή απόδοση 3D - ελάχιστη παρεμβολή, και πολύ λίγα όσον αφορά τα αποτελέσματα θαμπάδας κίνησης.

4. Συμπεριλάβετε τις λειτουργίες Διόρθωση φακού και λειτουργία διόρθωσης τραπεζοειδούς.

5. Συμπερίληψη μίας εισόδου HDMI με δυνατότητα MHL (λειτουργεί με το Roku Stick) και προσαρμόσιμη για συνδεσιμότητα Wifi για πρόσβαση σε περιεχόμενο που βασίζεται στο δίκτυο .

6. Δυνατότητα εμφάνισης εικόνας PIP (Picture-in-Picture) - Επιτρέπει την ταυτόχρονη εμφάνιση δύο πηγών βίντεο στην οθόνη (Δεν λειτουργεί με το 3D και δεν μπορούσα να το δουλέψω με 2 πηγές HDMI).

7. Συμπερίληψη 2 ζευγών τρισδιάστατων γυαλιών.

8. Αξιοπρεπές ενσωματωμένο σύστημα ήχου για βιντεοπροβολέα .

9. Πολύ γρήγορος χρόνος ψύξης και απενεργοποίησης. Ο χρόνος εκκίνησης είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα και ο χρόνος ψύξης είναι μόνο 3-5 δευτερόλεπτα.

10. Το τηλεχειριστήριο διαθέτει λειτουργία οπίσθιου φωτισμού για εύκολη χρήση σε σκοτεινά δωμάτια.

Αυτό που δεν μου άρεσε

1. Ο προσαρμογέας USB-Wifi δεν περιλαμβάνεται (απαιτεί ξεχωριστή αγορά).

3. Χωρίς μηχανικό ζουμ ή λειτουργία εστίασης - πρέπει να γίνει χειροκίνητα στο φακό.

4. Θόρυβος κατά τη μετατόπιση μεταξύ των λειτουργιών εικόνας και κατά την εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας 2D και 3D.

5. Μερικές ασυνέπειες με την αποσυμφόρηση / κλιμάκωση των επιδόσεων με περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης.

6. Ο προβολέας είναι μάλλον μεγάλος, λαμβάνοντας υπόψη την τάση προς την κατεύθυνση των πιο συμπαγών μονάδων που πωλούνται επιθετικά.

Τελική λήψη

Ο Home Cinema Epson PowerLite 3500 είναι ένας πολύ στρογγυλός βιντεοπροβολέας. Η ισχυρή έξοδος φωτός της προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία προβολής 3D (είτε είστε ανεμιστήρας 3D είτε όχι, πρέπει να ελέγξετε πόσο καλά ο προβολέας αυτός εμφανίζει 3D), καθώς και να προσφέρετε κάποια πρόσθετη ευελιξία σε δωμάτια που μπορεί να μην είναι εντελώς σκοτεινά.

Επίσης, η συμπερίληψη της πραγματικής αλλαγής οπτικού φακού είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς αυτό επιτρέπει πρόσθετη ευελιξία εγκατάστασης, όπου ο προβολέας δεν μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στο κεντρικό σημείο της οθόνης.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση ενός δέκτη εισόδου HDMI με δυνατότητα MHL επιτρέπει τη λειτουργία του βιντεοπροβολέα σε μια ταινία πολυμέσων με την προσθήκη συσκευών plug-in, όπως η έκδοση MHL της συσκευής ροής Stick Roku, καθώς και η παροχή ενός βολικού τρόπου άμεσης πρόσβασης στο περιεχόμενο από συμβατά smartphones και tablet.

Ωστόσο, μαζί με τα θετικά, υπάρχουν μερικά αρνητικά, όπως ασυνέπειες με την επεξεργασία βίντεο πηγών χαμηλότερης ανάλυσης, και υπάρχει αξιοσημείωτο θόρυβο στον ανεμιστήρα όταν προβάλλεται σε τρισδιάστατη ή υψηλή φωτεινότητα.

Από την άλλη πλευρά, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό πακέτο χαρακτηριστικών και τα χαρακτηριστικά απόδοσης υπόψη, ο Epson PowerLite Home Cinema 3500 σίγουρα αξίζει να μελετηθεί. Στην πραγματικότητα, αν παρακολουθήσετε τις ταινίες σας στο σαλόνι, όπου ο έλεγχος φωτισμού μπορεί να μην είναι ο βέλτιστος, αντί για ένα ειδικό σκούρο αίθουσα home theater, τότε το Epson 3500 μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Επίσης, το Espon 3500 κάνει έναν μεγάλο υπαίθριο προβολέα για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.

Για μια επιπλέον ματιά στις δυνατότητες και τις επιδόσεις του βίντεο 3500, δείτε τα συμπληρωματικά αποτελέσματα δοκιμών φωτογραφιών προϊόντων και βίντεο .

Ελέγξτε τις τιμές

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δέκτες Home Cinema: Onkyo TX-SR705 και Harmon Kardon AVR-147 .

Δίσκοι Blu-ray: OPPO BDP-103 , OPPO BDP-103D Darbee Edition .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ (5.1 κανάλια): 2 Klipsch F-2's , 2 Klipsch B-3s , Klipsch C-2 Center, Klipsch Synergy Sub10 .

DVDO EDGE Video Scaler που χρησιμοποιείται για συγκρίσεις αναβάθμισης βίντεο βασικής γραμμής.

Οθόνες προβολής: οθόνη SMX Cine-Weave 100 ² και φορητή οθόνη Epson Accolade Duet ELPSC80 .

Λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή αναθεώρησης

Οι δίσκοι Blu-ray (3D): γενναίοι , Drive Angry , Godzilla (2014) , Gravity , Hugo , Αθάνατοι , Oz Ο Μεγάλος και Ισχυρός , Puss in Boots , Μετασχηματιστές: Η Εποχή της Εξάλειψης , Οι Περιπέτειες της Tintin , X-Men: του μέλλοντος του παρελθόντος .

Blu-ray Discs (2D): Αμερικανός σκοπευτής , θωρηκτό , Ben Hur , Cowboys και αλλοδαποί , Αγώνες Πείνας, Παιχνίδια Πείνας: Mockingjay Μέρος 1 , Jaws , John Wick , Jurassic Park Trilogy , Sherlock Holmes: Ένα παιχνίδι των σκιών , το Star Trek στο σκοτάδι , ο σκοτεινός ιππότης αυξάνεται , αδιάσπαστος .

Τα τυπικά DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Τόμος 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut Cut), Lord of Rings Trilogy, Master και Commander, Outlander (δεν πρέπει να συγχέεται με την τηλεοπτική σειρά), U571 , και V για Vendetta