Μετασχηματιστές: Age of Extinction: 3D Blu-ray Disc Review

Πόσο μετασχηματιστές μπορείτε να χειριστείτε;

Οι μετασχηματιστές: Age of Extinction , σηματοδότησαν την επιστροφή του σκηνοθέτη Μίκαελ Μπέι στο επιτυχημένο franchise με διαφορετικό πυρήνα και ανέλαβαν την ιστορία. Φυσικά, υπάρχει πολλή δράση και η ταινία παράχθηκε σε 3D. Ωστόσο, για να μάθετε αν αυτή η ταινία αξίζει ένα χώρο στη συλλογή δίσκων Blu-ray, συνεχίστε να διαβάζετε .

Ιστορία

Στο τέλος του προκάτοχού του, Dark of the Moon , η Γη σώθηκε, αλλά το Σικάγο καταστράφηκε. Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνήσεις της Γης βλέπουν τους Μετασχηματιστές ως κατάρα και όχι ως ευλογία. Τα Autobots, με επικεφαλής τον Optimus Prime, που ήταν πρωταθλητές της Γης, τώρα καταδιώκονται ως φυγάδες. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα για τα Autobots, η CIA επικουρείται στη δουλειά τους από έναν αλλοδαπό κυνηγό κυνηγών. Φυσικά, αυτό είναι μόνο η άκρη του παγόβουνου ως παγκόσμια ανθρωποκυνηγητό για να στρογγυλεύσει μια εξάλειψη του Autobots αποκαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό που κρύβεται από την κυβέρνηση που σκοπεύει να υπερασπιστεί τη γη χωρίς Autobots, μπορεί να καταλήξει να θέτει σε κίνδυνο τη Γη όπως ποτέ άλλοτε.

Παρουσίαση δίσκων Blu-ray - βίντεο

Για αυτήν την ανασκόπηση, οι παρουσιάσεις των 2D και 3D Blu-ray Disc των Transformers: Age of the Extinction προβλήθηκαν σε μία UHD TV της UN55HU8550 της Samsung , οπότε αυτό που παρατηρήθηκε στην οθόνη αναβαθμίστηκε από έναν OPPO BDP-103D Blu-ray Disc player ρυθμίστε σε έξοδο 1080p .

Τούτου λεχθέντος, η συνολική παρουσίαση βίντεο (χρώμα, αντίθεση, λεπτομέρεια) ήταν εξαιρετική. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες παραλλαγές (ειδικά σε ορισμένες κοντινές λήψεις του προσώπου), όπου παρατηρήθηκε μια υπερβολική επίδραση των κόκκων του φιλμ (προφανώς ο Michael Bay πυροβόλησε την τελευταία δόση με ταινίες και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές). Επίσης, η ταινία μεταβαίνει από λόγο διαστάσεων 2,40 σε αναλογία πλήρους οθόνης 1,78: 1 για τα πολυάριθμα IMAX-filmed segments. Παρόλο που αυτό το άλμα ήταν αρκετά απρόσκοπτο κατά τη διάρκεια των πιο ενεργητικών μερών της ταινίας, υπάρχει ένα κομμάτι στο αρχικό μέρος της ταινίας που λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα παλιό κινηματογραφικό θέατρο όπου ο λόγος διαστάσεων μεταβάλλεται μεταξύ κομματιών όπου δύο οι χαρακτήρες ταξινομούνται μέσω σκουπιδιών και μιλούν ο ένας στον άλλο, όπου τέτοια άλματα δεν φαίνεται να έχουν πολύ νόημα.

Παρουσίαση δίσκων Blu-ray - 3D

Οι ταινίες, όπως η Gravity και η Godzilla (2014) , δείχνουν πραγματικά πώς το 3D μπορεί να συμβάλει θετικά στην οπτική επίδραση μιας ταινίας. Αυτό μεταφέρει σίγουρα στους Μετασχηματιστές: Age of Extinction, όπως έκανε και στην προηγούμενη ταινία του Transformer: Dark of the Moon . Επίσης, δεν υπήρχαν προβλήματα απώλειας φωτεινότητας ή μαλάκυνση άκρων (ίσως λόγω της αναβάθμισης UHD) που ήταν εμφανώς εμφανής.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας πυροβολήθηκε στο 3D, υπήρχαν μερικά τμήματα που μετατράπηκαν μετά το 3D και ειλικρινά, δεν υπήρχε κανένας τρόπος να προσδιοριστεί από την παρακολούθηση της ταινίας ποια τμήματα ήταν εκείνα που έκαναν έγχυση ή μετά την μετατροπή - Το 3D ήταν απρόσκοπτο.

Επιπλέον, ακόμα και κατά τη διάρκεια των βαρών και των υψηλών ταχυτήτων σκηνών δράσης, δεν υπήρξε υπερβολική θόλωση ή φθορά. Υπήρχαν λίγα εφέ στην ταινία, κάτι που πολλοί τρισδιάστατοι κινηματογραφιστές φαίνεται να απομακρύνονται από αυτές τις μέρες.

Από την άλλη πλευρά, αν και σχεδόν εξ ολοκλήρου χωρίς φαντάσματα, υπήρξαν λίγες περιπτώσεις σύντομης φάντασμα ή φωτοστέφανο - ειδικά μια περικοπή όπου ο αλλοδαπός κυνηγός γενναιοδωρία περπατά μπροστά. Σε αυτή την περικοπή, θα μπορούσε να παρατηρηθεί ένα φωτοστέφανο που μοιάζει με κουνουπιέρα, καθώς και λίγες περιπτώσεις όπου θα μπορούσαν να παρατηρηθούν άλαμοι ή χτυπήματα γύρω από τις άκρες των στρατιωτών.

Λαμβάνοντας όλα τα υπόψη, η 3D παρουσίαση ήταν εξαιρετική και αν είστε ένας 3D ανεμιστήρας (ή αν δεν είστε), σίγουρα το ελέγξετε - είναι μια μεγάλη ταινία επίδειξης για το πόση ποιότητα της 3D ταινίας παραγωγής συνεχίζει να εξελίσσεται.

Παρουσίαση δίσκων Blu-ray - Ήχος

Εκτός από την εξαιρετική παρουσίαση βίντεο των Transformers: Age of Extinction , αυτό που κάνει αυτό το Blu-ray Disc release τόσο σημαντικό είναι ότι είναι ο πρώτος τίτλος που περιέχει ένα μείγμα Dolby Atmos .

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχετε μια ρύθμιση Dolby Atmos ή μια ειδική συσκευή Blu-ray Disc αναπαραγωγής για την αναπαραγωγή αυτού του δίσκου. Ο τρόπος παραγωγής του Dolby Atmos είναι ότι είναι συμβατός με το Dolby TrueHD. Έτσι, όταν εισέρχεστε στο μενού ρύθμισης ήχου Age of Extinction - οι χρήστες εκτός του Dolby Atmos πρέπει απλά να επιλέξουν το soundtrack Dolby Atmos και αν ανιχνευθεί δέκτης οικιακού κινηματογράφου που δεν έχει εξοπλιστεί με Dolby Atmos, μια downmix σε πραγματικό χρόνο σε Dolby TrueHD 7.1 ή 5.1 . Αυτό που κάνει είναι να επανατοποθετήσετε όλες τις πληροφορίες κατεύθυνσης, ύψους και ατμόσφαιρας που περιέχονται στο soundtrack του Dolby Atmos και τοποθετήστε το σε πλαίσιο 7.1 ή 5.1 καναλιών (όποια και αν χρησιμοποιείται).

Επίσης, εάν ο δέκτης οικιακού σας θεάτρου δεν παρέχει αποκωδικοποίηση Dolby TrueHD, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την τυπική επιλογή Dolby Digital 5.1 από το μενού του δίσκου ή, στις περισσότερες περιπτώσεις, η συσκευή αναπαραγωγής μπορεί να την ορίσει από προεπιλογή.

Πριν από αυτή την κριτική, ο κριτικός αυτός άκουσε το μείγμα Dolby Atmos σε κινηματογράφο. Ακούγοντας τα downmixed Dolby Atmos στις επιλογές των καναλιών Dolby TrueHD 7.1 και 5.1 και θυμάμαι τι έχω βιώσει από τη θεατρική παρουσίαση, δεν ένιωθα "εξαπατημένη".

Η downmix ήταν ακόμα πολύ εντυπωσιακή και ευρύχωρη, με αντικείμενα τοποθετημένα σε σημεία στο διάστημα παρόμοια με ένα πραγματικό μίγμα Atmos (ελικόπτερα και drones είναι τα καλύτερα παραδείγματα), αλλά λείπουν κάποια από την ακρίβεια θέσης και, φυσικά, κάποια απώλεια του καναλιού ύψους (αν και το downmix του Dolby TrueHD εξακολουθεί να παράγει ένα καλύτερο από το παραδοσιακό "οριζόντιο" μίγμα 5.1 ή 7.1 καναλιών).

Με άλλα λόγια, η παρουσία των πληροφοριών Dolby Atmos στο δίσκο προσφέρει καλύτερη εμπειρία ακρόασης surround ακόμα και όταν μειώνεται στο παραδοσιακό Dolby True HD. Ως αποτέλεσμα, το μίγμα ήχου είναι σίγουρα ένα μεγάλο συμπλήρωμα στην τρισδιάστατη οπτική παρουσίαση.

Αναθεώρηση του μπόνους: Greg P. Russell, Ανασυνδυασμός Mixer για τους Μετασχηματιστές: Η Εποχή της Εξάλειψης συζητά πώς η θεατρική ηχητική λωρίδα Dolby Atmos ανανεώθηκε για ένα περιβάλλον home theater - Watch Now.

Χαρακτηριστικά μπόνους δίσκου Blu-ray