Τι να κάνετε όταν το iPad δεν θα συνδεθεί στο iTunes

Το iTunes και το iPad δεν παίρνουν μαζί; Ένα iPad χρειάζεται να συνδεθεί στο iTunes για σημαντικές ενημερώσεις του συστήματος και για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των εφαρμογών και των δεδομένων σας. Αλλά πριν τελειώσετε και αγοράσετε ένα νέο καλώδιο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε.

Ελέγξτε ότι ο υπολογιστής αναγνωρίζει το iPad

Sam Edwards / Getty Images

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής αναγνωρίζει το iPad. Όταν συνδέετε το iPad στον υπολογιστή σας, στο μετρητή μπαταρίας που βρίσκεται στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης θα πρέπει να εμφανίζεται ένας μικρός βολβός. Αυτό σας ενημερώνει ότι το iPad φορτίζει . Σας επιτρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ο υπολογιστής αναγνωρίζει το iPad. Ακόμη και αν ο μετρητής μπαταρίας διαβάζει "Δεν φορτίζεται". πράγμα που σημαίνει ότι η θύρα USB δεν μπορεί να φορτίσει το iPad, γνωρίζετε τουλάχιστον ότι ο υπολογιστής αναγνώρισε το tablet σας.

Εάν δείτε τον αλεξικέραυνο ή τις λέξεις "Δεν φορτίζεται", ο υπολογιστής σας αναγνωρίζει ότι το iPad είναι συνδεδεμένο και μπορείτε να προχωρήσετε στο τρίτο βήμα.

Ελέγξτε το καλώδιο iPad

renatomitra / Flickr / CC BY-SA 2.0

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν συμβαίνει με τη θύρα USB, συνδέοντας το iPad σε διαφορετική θύρα από αυτή που χρησιμοποιούσατε προηγουμένως. Εάν χρησιμοποιείτε διανομέα USB ή συνδέετε το σε εξωτερική συσκευή όπως το πληκτρολόγιο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε θύρα USB στον ίδιο τον υπολογιστή.

Εάν η σύνδεση του iPad σε διαφορετική θύρα USB λύνει το πρόβλημα, μπορεί να έχετε μια κακή θύρα. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε συνδέοντας μια άλλη συσκευή στην αρχική θύρα.

Οι περισσότεροι υπολογιστές έχουν αρκετές θύρες USB, οι οποίες δεν έχουν μεγάλη διαφορά, αλλά εάν βρεθείτε σε χαμηλά επίπεδα, μπορείτε να αγοράσετε ένα διανομέα USB στο τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

Η χαμηλή ισχύς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα iPad

Βεβαιωθείτε ότι το iPad δεν λειτουργεί πολύ χαμηλά. Όταν η μπαταρία είναι κοντά στην εξάντληση, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το iPad. Εάν το iPad σας είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας, αποσυνδέστε το και ελέγξτε το ποσοστό μπαταρίας που βρίσκεται στην επάνω δεξιά πλευρά του iPad δίπλα στο μετρητή μπαταρίας. Αν είναι λιγότερο από 10 τοις εκατό, δοκιμάστε να αφήσετε το iPad να φορτιστεί πλήρως.

Εάν το ποσοστό μπαταρίας αντικατασταθεί από τις λέξεις "Δεν φορτίζεται" όταν συνδέετε το iPad στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να το συνδέσετε σε μια πρίζα χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα που συνοδεύει το iPad.

Επανεκκινήστε τον Υπολογιστή και το iPad

Ένα από τα παλαιότερα κόλπα αντιμετώπισης προβλημάτων στο βιβλίο είναι η επανεκκίνηση του υπολογιστή. Είναι καταπληκτικό πόσες φορές αυτό θα λύσει τα ζητήματα. Ας επιλέξουμε να τερματίσουμε τον υπολογιστή αντί να το ξανακάνουμε. Μόλις ο υπολογιστής τεθεί πλήρως εκτός λειτουργίας, αφήστε τον να καθίσει για μερικά δευτερόλεπτα προτού τον ενεργοποιήσετε ξανά.

Και ενώ περιμένετε να επιστρέψει ο υπολογιστής, προχωρήστε και κάντε το ίδιο πράγμα με το iPad.

Μπορείτε να επανεκκινήσετε το iPad κρατώντας πατημένο το κουμπί αναστολής στην επάνω δεξιά γωνία της συσκευής. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, θα εμφανιστεί ένα κόκκινο κουμπί με ένα βέλος, με οδηγίες να το σύρετε για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. Μόλις η οθόνη γίνει εντελώς μαύρη, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και κρατήστε ξανά το κουμπί αναστολής. Το λογότυπο της Apple θα εμφανιστεί στη μέση της οθόνης ενώ το iPad εκκινεί.

Αφού γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και του iPad, δοκιμάστε ξανά να συνδέσετε το iPad στο iTunes. Αυτό συνήθως θα λύσει το πρόβλημα.

Πώς να επανεγκαταστήσετε το iTunes

© Apple, Inc.

Εάν το iTunes εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το iPad, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε ένα καθαρό αντίγραφο του iTunes. Για να το κάνετε αυτό, καταργήστε πρώτα το iTunes από τον υπολογιστή σας. (Μην ανησυχείτε, η κατάργηση της εγκατάστασης του iTunes δεν θα διαγράψει όλη τη μουσική και τις εφαρμογές στον υπολογιστή σας.)

Μπορείτε να απεγκαταστήσετε το iTunes σε έναν υπολογιστή που βασίζεται στα Windows μεταβαίνοντας στο μενού Έναρξη και επιλέγοντας τον Πίνακα Ελέγχου. Αναζητήστε ένα εικονίδιο με τίτλο "Προγράμματα και δυνατότητες". Μέσα σε αυτό το μενού, απλώς κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε το iTunes, κάντε δεξί κλικ πάνω του με το ποντίκι και επιλέξτε την απεγκατάσταση.

Μόλις αφαιρέσετε το iTunes από τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να κάνετε λήψη της τελευταίας έκδοσης. Μετά την επανεγκατάσταση του iTunes, θα πρέπει να είστε σε θέση να συνδέσετε το iPad σας εντάξει.

Πώς να Αντιμετωπίζετε σπάνια προβλήματα με το iTunes

Ακόμα έχετε προβλήματα; Είναι σπάνιο για τα παραπάνω βήματα να μην διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά μερικές φορές υπάρχουν προβλήματα με τους οδηγούς, τα αρχεία συστήματος ή τις συγκρούσεις λογισμικού που είναι τελικά η ρίζα του προβλήματος. Δυστυχώς, αυτά τα θέματα είναι λίγο πιο περίπλοκα για να διορθώσετε.

Εάν εκτελείτε λογισμικό προστασίας από ιούς, μπορείτε να δοκιμάσετε να τερματίσετε τη λειτουργία του και να προσπαθήσετε να συνδέσετε το iPad στον υπολογιστή σας. Το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι γνωστό ότι προκαλεί μερικές φορές προβλήματα με άλλα προγράμματα στον υπολογιστή σας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε ξανά το λογισμικό προστασίας από ιούς μόλις τελειώσετε με το iTunes.

Οι χρήστες των Windows 7 μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Recorder Steps Problem για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows XP, υπάρχει ένα βοηθητικό πρόγραμμα για την επιθεώρηση και την επιδιόρθωση των αρχείων του συστήματος .