3 τρόποι για να διορθώσετε ένα κατεψυγμένο iPad

Ένα από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα iPad είναι η κατάψυξη, ειδικά συμβαίνει σε τακτική βάση. Όταν ένα iPad κολλήσει ή παγώσει, τείνει να προέρχεται από εφαρμογές που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους ή από μια εφαρμογή που αφήνει πίσω λίγο κομμάτια μνήμης. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκύψει σύγκρουση με το λειτουργικό σύστημα και σε ακόμη πιο σπάνιες περιπτώσεις το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να καταστραφεί. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές για την επίλυση του προβλήματος:

Επανεκκινήστε το iPad

Μια απλή επανεκκίνηση του iPad είναι συνήθως αρκετή για να θεραπεύσει το πρόβλημα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεπλύνετε τη μνήμη που χρησιμοποιεί το iPad για ενεργές εφαρμογές και έναν εξαιρετικό τρόπο διακοπής και εφαρμογές που προκαλούν προβλήματα. Μην ανησυχείτε - όλα τα δεδομένα σας αποθηκεύονται. Για να επανεκκινήσετε το iPad, απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake στο επάνω μέρος του iPad και το κουμπί Round Home στο κάτω μέρος.

Αφού κρατήσετε και τα δύο κάτω για λίγα δευτερόλεπτα, το iPad θα σβήσει αυτόματα. Όταν η οθόνη σβήσει για αρκετά δευτερόλεπτα, ενεργοποιήστε την με το πάτημα του κουμπιού Sleep / Wake για μερικά δευτερόλεπτα. Ένα λογότυπο της Apple θα εμφανιστεί καθώς ξεκινάει την εκκίνηση.

Θέλετε ένα διάγραμμα για να βοηθήσετε να απενεργοποιήσετε το iPad; Ανατρέξτε στον οδηγό επανεκκίνησης του iPad .

Διαγράψτε την εφαρμοστέα εφαρμογή

Μήπως μία εφαρμογή προκαλεί το πάγωμα του iPad; Εάν κάνετε επανεκκίνηση του iPad και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατά την εκκίνηση της εφαρμογής ή όταν εκτελείται η εφαρμογή, ίσως είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή.

Διαγράψτε την εφαρμογή πιέζοντας το δάχτυλό σας στο εικονίδιο και κρατώντας το μέχρι να εμφανιστεί ένα σύμβολο X στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής. Αγγίζοντας αυτό το κουμπί Χ θα διαγραφεί η εφαρμογή. Πώς να διαγράψετε τις εφαρμογές iPad .

Μόλις διαγραφεί, μπορείτε εύκολα να την εγκαταστήσετε ξανά, κατευθυνόμενοι στο κατάστημα εφαρμογών. Το κατάστημα εφαρμογών έχει μια καρτέλα που ονομάζεται "αγοράστηκε" και θα εμφανίσει όλες τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει προηγουμένως.

Σημείωση: Όλα τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε μια εφαρμογή θα διαγραφούν όταν διαγραφεί η εφαρμογή. Αν αποθηκεύετε σημαντικές πληροφορίες εντός της εφαρμογής, θυμηθείτε να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Επαναφέρετε το iPad σας σε εργοστασιακή προεπιλογή

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με συχνές παγίδες, ίσως είναι καλύτερο να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPad και, στη συνέχεια, να επαναφέρετε τις εφαρμογές σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας συγχρονίζοντας το iTunes. Αυτό θα προκαλέσει το iPad να ξεπλύνει εντελώς όλη τη διαθέσιμη μνήμη και αποθήκευση και να ξεκινήσει φρέσκο.

Μπορείτε να επαναφέρετε στην εργοστασιακή προεπιλογή μεταβαίνοντας στο iTunes, επιλέγοντας το iPad από τη λίστα συσκευών και κάνοντας κλικ στο κουμπί Επαναφορά. Θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το iPad, το οποίο θα πρέπει (φυσικά!) Να συμφωνήσετε να κάνετε πριν αποκαταστήσετε το iPad. Χρειάζεστε βοήθεια? Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για την επαναφορά στην εργοστασιακή ρύθμιση .

Αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τυχόν προβλήματα λογισμικού ή λειτουργικού συστήματος. Εάν το iPad σας εξακολουθεί να κλειδώνει ή να παγώνει μετά την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων, ίσως θελήσετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple ή να πάρετε το iPad σε κατάστημα της Apple.

Πώς να μάθετε εάν το iPad σας εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένο.