Κρατήστε τα παιδιά από το να βλέπουν τους ιστότοπους ενηλίκων

Προστατέψτε τα παιδιά σας από ακατάλληλο περιεχόμενο ιστότοπου

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Διαδίκτυο φιλοξενεί ιστοσελίδες που απευθύνονται σε ενήλικες ή είναι σαφείς. Η γλώσσα στις τοποθεσίες μπορεί να μην είναι κάτι που θέλετε να διαβάζουν τα παιδιά σας και οι εικόνες μπορεί να είναι πράγματα που δεν θέλετε να βλέπουν τα παιδιά σας. Δεν είναι εύκολο να εμποδίσετε τα παιδιά σας να βλέπουν περιεχόμενο για ενηλίκους στο διαδίκτυο, αλλά προγράμματα λογισμικού και εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα παιδιά σας από περιεχόμενο που δεν θέλετε να βλέπουν.

Αποκλεισμός Λογισμικού και Εφαρμογών

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά προγράμματα αποκλεισμού ιστότοπων εκεί έξω, έχετε πολλές καλές επιλογές . Υπάρχουν προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του παιδιού σας σε κινητές συσκευές και υπολογιστές. Το NetNanny έχει υψηλή βαθμολογία για την παρακολούθηση και τον περιορισμό ή τον έλεγχο της προβολής των παιδιών σας στο Διαδίκτυο. Εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί κινητές συσκευές Android ή iOS, οι αξιόπιστες εφαρμογές παρακολούθησης γονικού ελέγχου περιλαμβάνουν τα MamaBear και Qustodio.

Δωρεάν επιλογές γονικής προστασίας

Πριν αρχίσετε να ψωνίζετε λογισμικό, κάντε δωρεάν βήματα για να προστατέψετε τα παιδιά σας.

Εάν η οικογένειά σας χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή με Windows για αναζήτηση στο διαδίκτυο, ρυθμίστε τα γονικά στοιχεία ελέγχου των Windows απευθείας στα Windows 7, 8, 8.1 και 10. Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό βήμα, αλλά μην σταματήσετε εκεί. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα γονικά στοιχεία ελέγχου στο δρομολογητή σας , στις κονσόλες παιχνιδιών των παιδιών σας, στο YouTube και στις κινητές συσκευές τους .

Δύο παραδείγματα είναι ο γονικός έλεγχος Ασφαλούς Αναζήτησης της Family Family της Google Family και ο Internet Explorer.

Περιορίστε την περιήγηση με το σύνδεσμο της οικογένειας Google

Το Google Chrome δεν διαθέτει ενσωματωμένους γονικούς ελέγχους, αλλά η Google σας ενθαρρύνει να προσθέσετε τα παιδιά σας στο πρόγραμμα Google Family Link. Με αυτό μπορείτε να εγκρίνετε ή να αποκλείσετε εφαρμογές που το παιδί σας θέλει να κάνετε λήψη από το Play Store της Google, να δείτε πόσο χρόνο δαπανούν τα παιδιά σας στις εφαρμογές τους και να χρησιμοποιήσετε την Ασφαλής Αναζήτηση για να περιορίσετε την πρόσβαση σε σαφείς ιστότοπους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.

Για να ενεργοποιήσετε την Ασφαλή Αναζήτηση και να φιλτράρετε σαφή αποτελέσματα αναζήτησης στο Google Chrome και σε άλλα προγράμματα περιήγησης:

  1. Ανοίξτε το Google σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε στην οθόνη προτιμήσεων Google.
  2. Στην ενότητα Φίλτρα Ασφαλούς Αναζήτησης, κάντε κλικ στο πλαίσιο μπροστά από την επιλογή Ενεργοποίηση Ασφαλούς Αναζήτησης .
  3. Για να αποτρέψετε τα παιδιά σας να απενεργοποιήσουν την Ασφαλή αναζήτηση, κάντε κλικ στην επιλογή Κλείδωμα Ασφαλούς Αναζήτησης και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Περιορίστε την περιήγηση με τον Internet Explorer

Για να αποκλείσετε τοποθεσίες Web στον Internet Explorer:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές Internet .
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Περιεχόμενο
  4. Στην ενότητα " Σύμβουλος περιεχομένου ", κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση .

Βρίσκεστε τώρα στον Σύμβουλο Περιεχομένου. Από εδώ μπορείτε να εισαγάγετε τις ρυθμίσεις σας.

Προειδοποίηση: Τα γονικά στοιχεία ελέγχου ισχύουν μόνο όταν το παιδί σας χρησιμοποιεί μία από τις συσκευές και τις ταυτότητες σύνδεσης που έχετε εξοπλίσει με στοιχεία ελέγχου. Δεν βοηθούν καθόλου όταν το παιδί σας επισκέπτεται το σπίτι ενός φίλου ή βρίσκεται στο σχολείο, αν και τα σχολεία έχουν συνήθως ισχυρούς περιορισμούς στην τοποθεσία ιστού. Ακόμα και στις καλύτερες περιπτώσεις, οι γονικοί έλεγχοι μπορεί να μην είναι 100% αποτελεσματικοί.