Λειτουργία αποκατάστασης iPad: Επιδιορθώστε ένα iPad Locked or Stuck-at-Apple

Ένας οδηγός για τη λειτουργία αποκατάστασης iPad

Η επαναφορά του iPad στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι η πυρηνική επιλογή όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Για τα περισσότερα θέματα, απλά επανεκκίνηση του iPad θα διορθώσει το πρόβλημα. Είναι εκπληκτικό τι θα κάνει μια απλή επανεκκίνηση για το iPad, αν και είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη σωστή διαδικασία κατά την επανεκκίνηση. Όταν αποτύχει, η επιλογή να διαγραφούν όλες οι ρυθμίσεις και τα δεδομένα και να ξεκινήσει από την αρχή γίνεται μια επιλογή. Αλλά τι συμβαίνει όταν δεν μπορείτε να επαναφέρετε το iPad; Εάν το iPad είναι κλειδωμένο ή συνεχώς κολλήσει στο λογότυπο της Apple, θα πρέπει να προχωρήσετε πέρα ​​από τα πυρηνικά και να αναγκάσετε το iPad σε λειτουργία αποκατάστασης.

Η λειτουργία αποκατάστασης του iPad είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί το iTunes στον υπολογιστή σας ή στο Mac σας για να παρακάμψετε την κανονική λειτουργία στο iPad σας. Εάν το iPad έχει απενεργοποιηθεί ή κάτι πήγε στραβά με μια προηγούμενη ενημέρωση και τώρα παγώνει στο λογότυπο της Apple, αυτή η διαδικασία μπορεί να αναγκάσει το iPad να επαναφέρει τις νέες προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις του.

Θυμηθείτε, αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν δεν μπορείτε να μπει στο iPad για να το λειτουργήσει. Εάν το iPad εκκινήσει, αλλά παγώνει συχνά ενώ το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να βοηθήσετε στην επίλυση του προβλήματος.

Πριν χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάκτησης για να διορθώσετε το iPad σας

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε πριν χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αποκατάστασης είναι να κάνετε μια "υποχρεωτική επανεκκίνηση". Αυτή είναι μια διαδικασία που αναγκάζει το iPad να κλείσει ακόμα και αν η κανονική διαδικασία τερματισμού λειτουργίας δεν λειτουργεί. Μπορείτε να το κάνετε κρατώντας πατημένο το κουμπί Sleep / Wake στο πάνω μέρος του iPad για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Μόλις το iPad σβήσει, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, πατήστε ξανά το κουμπί Sleep / Wake για να ενεργοποιήσετε την επανεκκίνηση. Εάν το iPad παγώνει στο λογότυπο της Apple ή δεν εκκινεί, μπορείτε να ακολουθήσετε τις υπόλοιπες οδηγίες.

Θα χρειαστείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes στον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάκτησης και δώστε στον εαυτό σας τα καλύτερα εργαλεία. Αν δεν έχετε εγκαταστήσει το iTunes, μπορείτε να το κατεβάσετε από την τοποθεσία της Apple. Εάν το έχετε εγκαταστήσει, θα πρέπει να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση πριν προχωρήσετε.

Και προτού δοκιμάσετε αυτήν την επιλογή, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει την αναγκαστική επανεκκίνηση. Αν το iPad απλά παγώσει, ακόμα και αν βρίσκεται στο λογότυπο της Apple, δοκιμάστε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Sleep / Wake για τριάντα δευτερόλεπτα για να δείτε εάν θα διακοπεί. Μόλις η οθόνη του iPad σβήσει τελείως, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, πατήστε ξανά το κουμπί για να την ενεργοποιήσετε ξανά. Εάν το iPad επανεκκινήσει αλλά κολλήσει ξανά στο λογότυπο της Apple ή απλά δεν θα επανεκκινήσει, θα πρέπει να συνεχίσετε με αυτές τις οδηγίες.

Αν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένο το iTunes στον υπολογιστή σας ή στο Mac, μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Apple.

Πώς να εισάγετε τη λειτουργία ανάκτησης στο iPad:

Αυτή η διαδικασία θα λειτουργήσει από οποιονδήποτε υπολογιστή, οπότε αν δεν έχετε έναν υπολογιστή, μπορείτε να περάσετε από αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ενός φίλου.

  1. Αποκλείστε το iTunes εάν είναι ανοιχτό.
  2. Συνδέστε το iPad στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το καλώδιο που συνοδεύει το iPad.
  3. Εάν το iTunes δεν ανοίγει αυτόματα όταν το iPad είναι συνδεδεμένο, ξεκινήστε το τώρα.
  4. Με το iTunes να ανοίγει και το iPad να είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή, κρατήστε πατημένο ταυτόχρονα το κουμπί Sleep / Wake και το κουμπί Home και κρατήστε τα πατημένα. Θα πρέπει να κρατάτε πατημένα τα κουμπιά ακόμα και όταν εμφανίζεται το λογότυπο της Apple και περιμένετε έως ότου εμφανιστεί η οθόνη σύνδεσης στο iTunes.
  5. Αφού εμφανιστεί η οθόνη Σύνδεση σε iTunes στο iPad σας, θα πρέπει να δείτε μια ερώτηση στο iTunes για Επαναφορά ή Ενημέρωση του iPad.
  6. Επιλέξτε Ενημέρωση. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να κατεβάσετε τα απαραίτητα αρχεία. Εάν το iPad κλείσει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ξεκινήστε πάλι με το βήμα 4.
  7. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, θα χρειαστεί να περάσετε ξανά τη διαδικασία εγκατάστασης iPad . Αυτή είναι μια παρόμοια διαδικασία με την πρώτη φορά που λάβατε το iPad.

Εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας χρησιμοποιώντας iTunes ή iCloud , θα πρέπει να είστε σε θέση να ανακτήσετε τα πάντα μέχρι το σημείο της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για το iPad σας, μπορείτε να ανακτήσετε τις εφαρμογές που έχετε αγοράσει στο παρελθόν κάνοντας λήψη από το App Store.

Τι γίνεται αν δεν έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή;

Εάν το iPad σας είναι κλειδωμένο και δεν έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone / iPad για να το σκουπίσετε εξ αποστάσεως. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Find My iPhone στο iPhone σας είτε μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση www.icloud.com από οποιαδήποτε συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στον ιστό και στη συνέχεια να συνδεθείτε απλά χρησιμοποιώντας το Apple ID.

Για να σκουπίσετε το iPad σας από μακριά , επιλέξτε το iPad σας (κάντε κλικ στο μπλε κουμπί αν βρίσκεστε στην οθόνη του χάρτη) και στη συνέχεια επιλέξτε "Erase iPad".

Επίσης χρήσιμη: Πώς να μάθετε εάν το iPad σας εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένο