Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στις τηλεφωνικές κλήσεις

01 από 08

Τρόποι για να μειώσετε το κόστος επικοινωνίας σας με VoIP

Betsie Van Der Meer / Ταξί / Getty

Η επικοινωνία είναι ένα βαρύ βάρος στους προϋπολογισμούς και αυτές τις μέρες περισσότερο από ποτέ, με την οικονομική επιβράδυνση, όλοι αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος της επικοινωνίας, ειδικά εκείνου των κλήσεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ο κύριος παράγοντας που έχει κάνει το VoIP τόσο δημοφιλές είναι η ικανότητά του να κάνει τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν χρήματα. Εδώ είναι λύσεις VoIP που μπορείτε να προσπαθήσετε να περικόψετε (και γιατί να μην εξαλείψει) τους λογαριασμούς του τηλεφώνου σας. Ισχύει για κάθε είδους χρήστη, από τον κινητό-καταλαβαίνω έφηβο μέχρι τον εταιρικό διευθυντή. Όποιες και αν είναι οι επικοινωνιακές σας ανάγκες και συνήθειες, να κάνετε ένα (ή περισσότερα) από τα ακόλουθα θα πρέπει να βοηθήσετε.

02 από 08

Αποκτήστε μια τηλεφωνική γραμμή VoIP στο σπίτι

Tetra Images / Getty

Τα περισσότερα σπίτια και οι μικρές επιχειρήσεις είναι παραδοσιακά εξοπλισμένα με την τηλεφωνική υπηρεσία PSTN , που ονομάζεται επίσης σταθερή τηλεφωνία, και πολλοί άνθρωποι, ειδικά οι γέροντες, βρίσκουν κάποια δυσκολία στην απομάκρυνση από αυτό το παράδειγμα. Και τότε, είναι καλύτερα να κρατάτε τα πράγματα απλά ενώ πραγματοποιείτε και λαμβάνετε κλήσεις, χωρίς εξαρτήσεις όπως ένας υπολογιστής. Η απόκτηση μιας γραμμής VoIP στο σπίτι διατηρεί αυτή την απλότητα κατά τη χρήση και ακόμη και σας επιτρέπει να κάνετε χρήση των υφιστάμενων παραδοσιακών τηλεφωνικών συσκευών.

Το κόστος μιας τέτοιας υπηρεσίας κυμαίνεται κατά μέσο όρο από $ 10 έως $ 25 το μήνα, ανάλογα με το σχέδιο που επιλέγετε. Διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών προσαρμόζουν τα σχέδια υπηρεσίας τους με διάφορους τρόπους και είστε σίγουροι ότι θα πάρετε ένα πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σας και θα βελτιστοποιεί το κόστος σας. Αυτό δεν είναι όμως ο λιγότερο δαπανηρός τρόπος χρήσης του VoIP, καθώς υπάρχουν υπηρεσίες που είναι δωρεάν σε ορισμένες περιπτώσεις, οπότε συνεχίστε να περιηγείστε στις σελίδες για περισσότερα. Επίσης, αυτό το είδος υπηρεσίας είναι κοινό κυρίως στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, και οι άνθρωποι αλλού έχουν την τάση να εξετάζουν άλλους τύπους υπηρεσιών VoIP .

Αυτού του είδους η υπηρεσία απαιτεί πρώτα σύνδεση στο Internet, κατά προτίμηση γραμμή DSL, με επαρκές εύρος ζώνης . Δεύτερον, μια ειδική συσκευή που ονομάζεται ATA (ονομάζεται επίσης προσαρμογέας τηλεφώνου) πρέπει να κάθεται μεταξύ του τηλεφώνου σας και του δρομολογητή DSL Internet. Η συσκευή προσαρμογής τηλεφώνου σας αποστέλλεται με οποιαδήποτε νέα συνδρομή, οπότε μην ανησυχείτε για δυσκολίες που σχετίζονται με το υλικό.

Πολλές μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτό το είδος υπηρεσιών και ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών έχουν πολύ καλές υπηρεσίες για τις μικρές επιχειρήσεις στα πακέτα τους. Αλλά εάν η επιχείρησή σας χρειάζεται περισσότερο από αυτό (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών PBX και των υπόλοιπων), τότε εξετάστε την ανάπτυξη ενός πλήρους συστήματος VoIP για επιχειρήσεις.

Ακολουθούν ορισμένοι σύνδεσμοι για να ξεκινήσετε με αυτό το είδος υπηρεσίας:

03 του 08

Πάρτε μια συσκευή VoIP και να εξαλείψετε τους μηνιαίους λογαριασμούς

ooma.com

Αυτός ο τύπος υπηρεσίας μοιάζει επίσης με οικιακές υπηρεσίες VoIP, αλλά με μια ενδιαφέρουσα διαφορά - χωρίς μηνιαία τιμολόγια. Αγοράζετε μια συσκευή και την εγκαθιστάτε στο σπίτι ή στο γραφείο σας και πραγματοποιείτε και λαμβάνετε κλήσεις "πάντα μετά" (έτσι να πω) χωρίς να πληρώσετε τίποτα. Τη στιγμή που γράφω αυτό, υπάρχουν πολύ λίγες υπηρεσίες σαν αυτό. Υπάρχει μια συρρίκνωση μεταξύ του αρχικού κόστους από τη μια πλευρά και του κόστους κλήσεων και των περιορισμών στην άλλη πλευρά.

Και πάλι, αυτό το είδος υπηρεσιών είναι επωφελές κυρίως για τους χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Δεν υπάρχει σαφής γεωγραφικός περιορισμός ως τέτοιος, αλλά δεδομένου ότι οι υπάρχουσες υπηρεσίες βασίζονται και επικεντρώνεται στις ΗΠΑ, η χρήση αυτού του είδους υπηρεσιών εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά συνεπάγεται δυσκολίες που κάπως ακυρώνουν την εξοικονόμηση κόστους.

Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση των διαφόρων υφιστάμενων υπηρεσιών. ooma (ναι, ξεκινά με ένα μικρό o) πωλεί το υλικό του (ένα διανομέα και ένα τηλέφωνο) για μια σχετικά υψηλή τιμή και σας επιτρέπει να κάνετε απεριόριστες κλήσεις ΗΠΑ / Καναδά για δωρεάν "πάντα μετά" ένα σιτάρι αλατιού). Το PhoneGnome λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, με κάποιες μικρές διαφορές, δηλαδή σε τιμές και χαρακτηριστικά. Το MagicJack πωλεί μια μικρή συσκευή USB για φθηνό ψωμί και βούτυρο και επιτρέπει αργότερα δωρεάν τοπικές κλήσεις, αλλά απαιτεί τον υπολογιστή να πραγματοποιεί και να λαμβάνει κλήσεις. Τέλος, το 1ButtonToWifi επικεντρώνεται στις διεθνείς κλήσεις και την κινητικότητα, καθιστώντας τα δωρεάν ή πολύ φθηνά.

Τέλος, η έννοια «χωρίς μηνιαίο νομοσχέδιο», μολονότι ισχύει σε πολλές περιπτώσεις, δεν μεταφράζεται πλήρως σε πραγματικότητα σε όλες τις περιπτώσεις. Θα πρέπει να επιβαρύνεστε με κάποιο κόστος ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία, π.χ. πραγματοποιώντας διεθνείς κλήσεις, ανανεώνοντας μια συνδρομή, αποκτώντας πρόσθετα χαρακτηριστικά κ.λπ. Διαβάστε περισσότερα για αυτές τις υπηρεσίες:

04 του 08

Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας και κάντε δωρεάν κλήσεις

Caiaimage / Getty Images

Αυτό είναι όπου VoIP έρχεται δωρεάν, και αυτό είναι όπου VoIP έχει τους περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει περιορισμός της τοποθεσίας ή της χώρας και δεν απαιτείται καμία επιπλέον συσκευή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής με σύνδεση στο Internet επαρκούς εύρους ζώνης . Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε μια υπηρεσία VoIP που βασίζεται σε υπολογιστή και να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής (που ονομάζεται softphone ). Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακουστικό για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις. Το πιο δημοφιλές παράδειγμα είναι το Skype το οποίο, τη στιγμή που γράφω αυτό, αριθμεί 350 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το VoIP που βασίζεται στον υπολογιστή εδώ και χρόνια και έχουν πραγματοποιήσει και δέχτηκαν χιλιάδες τοπικές και διεθνείς κλήσεις PC-to-PC χωρίς να πληρώνουν ποτέ μια δεκάρα γι 'αυτό. Η λήψη και η εγγραφή για την υπηρεσία είναι δωρεάν και όσο η επικοινωνία γίνεται μεταξύ χρηστών της ίδιας υπηρεσίας, οι κλήσεις είναι επίσης δωρεάν και απεριόριστες. Οι χρεώσεις ισχύουν μόνο όταν πραγματοποιείτε κλήσεις ή λαμβάνετε κλήσεις από χρήστες σταθερού ή κινητού τηλεφώνου μέσω παραδοσιακών δικτύων PSTN ή GSM.

Αυτός είναι ο πλέον προτιμώμενος και προσιτός τρόπος χρήσης VoIP. Ακολουθεί μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VoIP που βασίζονται σε λογισμικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας για δωρεάν κλήσεις.

05 του 08

Χρησιμοποιήστε το VoIP για αποθήκευση στις κλήσεις για κινητά

Ezra Baily / Ταξί / Getty

Όλοι συγκλίνουν προς την κινητικότητα. Οι χρήστες βαρέων κινητών συσκευών μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα χρησιμοποιώντας το VoIP για να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου. Το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να αποθηκεύσετε εξαρτάται από τις ανάγκες και τις συνήθειες της κινητής επικοινωνίας σας και από τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας που χρησιμοποιείτε.

Είναι δυνατόν να κάνετε εντελώς δωρεάν κλήσεις από κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή, υπό την προϋπόθεση ότι πληρείτε τις ακόλουθες απαιτήσεις. Πρώτον, το τηλέφωνό σας ή η συσκευή χειρός πρέπει να υποστηρίζονται από την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε. Δεύτερον, ο καλών ή ο καλών σας πρέπει να χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία. και τρίτον, το τηλέφωνό σας ή η συσκευή χειρός πρέπει να έχει σύνδεση στο Internet. Ένα τυπικό σενάριο όπου μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν κλήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας (π.χ. ένα Wi-Fi ή 3G τηλέφωνο, ένα BlackBerry κ.λπ.) για να καλέσετε έναν φίλο που χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία στο κινητό τους τηλέφωνο ή PC, ενώ βρίσκεστε σε ένα hotspot Wi-Fi. Αυτή η κλήση θα ήταν ελεύθερη ακόμα κι αν ο φίλος σας βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Παραδείγματα τέτοιων υπηρεσιών είναι οι Yeigo και Fring .

Αυτό είναι αρκετά περιοριστικό και δεν μπορούν όλοι να ζήσουν ένα τέτοιο σενάριο ή κάτι παρόμοιο. Ο καθένας δεν διαθέτει αρκετά εξελιγμένη κινητή συσκευή και δεν έχουν όλοι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο στο κινητό τους (δηλαδή ένα σχέδιο δεδομένων). Αλλά όταν οι κλήσεις δεν είναι δωρεάν, μπορούν να είναι πολύ φτηνές, με τα ποσοστά να ξεκινούν από δύο λεπτά ανά λεπτό για διεθνείς κλήσεις. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες έχουν διαφορετικές λειτουργίες και τρόπους εργασίας - κάποιοι χρησιμοποιούν αυστηρά τη ραχοκοκαλιά του Internet ενώ άλλες εκκινούν κλήσεις στο δίκτυο GSM και τελικά τις κατευθύνουν μέσω των παραδοσιακών τηλεφωνικών γραμμών και του Διαδικτύου. Εδώ είναι μερικοί σύνδεσμοι για να ξεκινήσετε με το κινητό VoIP.

06 του 08

Εξοικονομήστε χρήματα σε διεθνείς κλήσεις με VoIP

E. Dygas / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty

Αυτή η σελίδα θα σας ενδιαφέρει εάν δαπανήσετε πολλά χρήματα για να καλέσετε τους ανθρώπους στο εξωτερικό, είτε πρόκειται για στενούς συγγενείς, φίλους ή επαγγελματικές επαφές. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε εντελώς δωρεάν διεθνείς κλήσεις είναι μέσω ενός υπολογιστή συνδεδεμένου στο Internet. Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες VoIP που βασίζονται σε λογισμικό για να κάνετε δωρεάν κλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο δωρεάν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή της υπηρεσίας στην κινητή συσκευή σας και να βεβαιωθείτε ότι οι επαφές σας κάνουν το ίδιο καλά. Στη συνέχεια, με σύνδεση στο Internet, μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε τις κλήσεις δωρεάν, μέσω της ίδιας υπηρεσίας με τον φίλο σας.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου πρέπει να καλέσετε κάποιον στο εξωτερικό στα κινητά ή στα σταθερά τηλέφωνα και αυτό το είδος της υπηρεσίας δεν είναι δωρεάν ... ακόμα. Αλλά είναι φτηνό, όπως είδαμε στην προηγούμενη σελίδα. Μερικοί πάροχοι υπηρεσιών έχουν σχεδιάσει σχέδια με πραγματικά φθηνά τέλη κλήσεων. Επιπλέον, αυτές οι υπηρεσίες δεν χρειάζονται υπολογιστή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εν κινήσει. Τα δύο καλύτερα παραδείγματα μέχρι στιγμής είναι τα 1ButtonToWifi και Vonage Pro .

Πρέπει να αναφέρω εδώ τις υπηρεσίες που βασίζονται σε συσκευές , οι οποίες, όταν χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένο τρόπο, μπορούν να σας επιτρέψουν να αποθηκεύσετε τις διεθνείς κλήσεις. Για παράδειγμα, με το MagicJack ή το PhoneGnome , ένα άτομο σε μια χώρα που έχει τη συσκευή μπορεί να καλέσει ένα άτομο σε άλλη χώρα που έχει τη συσκευή επίσης δωρεάν, αφού οι κλήσεις εντός του δικτύου είναι δωρεάν.

Ένας άλλος τρόπος αποθήκευσης στις διεθνείς κλήσεις είναι η χρήση εικονικών αριθμών. Ένας εικονικός αριθμός είναι ένας ανώνυμος αριθμός που επισυνάπτετε σε έναν πραγματικό αριθμό, έτσι ώστε όταν κάποιος σας καλεί στον εικονικό αριθμό, ακούγεται το πραγματικό σας τηλέφωνο. Ακολουθεί μια λίστα παροχέων υπηρεσιών εικονικού αριθμού.

07 του 08

Επωφεληθείτε από τα Giveaways

Χέρια στην καρτέλα Galaxy. vm / E + / GettyImages

Πολλές υπηρεσίες δίνουν πολλά λεπτά δωρεάν κλήσης σε οποιοδήποτε τηλέφωνο παγκοσμίως. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για να καλείτε σταθερά και κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως δωρεάν. Αυτά τα δώρα είναι περιορισμένα αλλά αρκούν για έναν απλό επικοινωνία. Μερικοί δίνουν δωρεάν λεπτά ως δόλωμα για να προσελκύσουν πελάτες, ενώ άλλοι παίρνουν τις κλήσεις τους με διαφήμιση.

Ακολουθεί μια λίστα με αυτές τις υπηρεσίες.

08 από 08

Ανάπτυξη VoIP στην επιχείρησή σας

Eyebeam Στιγμιότυπο οθόνης. counterpath.com

Η ανάπτυξη VoIP σε μια επιχείρηση όχι μόνο επιτρέπει τη σημαντική μείωση του κόστους επικοινωνίας, αλλά και προσθέτει μεγαλύτερη δύναμη στη διαδικασία επικοινωνίας και την υποδομή. Για παράδειγμα, τα νέα συστήματα VoIP διαθέτουν λειτουργίες PBX και τόνους άλλων χαρακτηριστικών και είναι πολύ ευέλικτα και επεκτάσιμα. Επίσης, προσανατολίζονται προς τις ενοποιημένες επικοινωνίες , συγκλίνουν σε φωνή, κείμενο και βίντεο και βελτιώνουν τη διαχείριση παρουσίας.

Η εγκατάσταση ήταν κάτι το κεφαλαίο για τους διαχειριστές το τελευταίο διάστημα, με κύρια πρόκληση το αρχικό κόστος και τη δημιουργία. Επομένως, υπήρξε μεγάλο ζήτημα της απόδοσης της επένδυσης και, στη συνέχεια, το ζήτημα της «αξιοπρέπειας» μιας ανάπτυξης VoIP. Για το λόγο αυτό, μόνο οι μεγάλες εταιρείες θεωρούσαν μια τέτοια κίνηση. Αλλά τώρα, τα νέα συστήματα γίνονται αρκετά συμπαγή και ολοκληρωμένα. Μπορείτε να βρείτε όλες τις λειτουργίες ενός ολόκληρου συστήματος επικοινωνίας σε μια ενιαία συσκευή και η εγκατάσταση είναι κάτι παραπάνω από ένα αεράκι. Ο Adtran Netvanta είναι ένα παράδειγμα. Εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς λύσεις VoIP για επιχειρήσεις .

Για τις μικρότερες επιχειρήσεις, υπάρχουν ακόμα μικρότερα συστήματα, όπως τα οικιακά πακέτα τηλεφώνου, αλλά προσαρμοσμένα για ένα εταιρικό περιβάλλον. Αυτές οι υπηρεσίες έχουν τα γυμνά χαρακτηριστικά απαραίτητα και κοστίζουν μόνο μια χούφτα δολάρια το μήνα. Αυτοί οι παροχείς VoIP έχουν, μαζί με τα οικιστικά τους σχέδια, ένα επιχειρηματικό σχέδιο.