Κρυφό κόστος στις υπηρεσίες VoIP

Το λιγότερο εμφανές κόστος των φθηνών κλήσεων σας

Οι κλήσεις VoIP είναι πολύ φθηνότερες από τις παραδοσιακές τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά είστε σίγουροι για το ποσό που πληρώνετε; Οι τιμές ανά λεπτό που βλέπετε μπορεί να μην είναι το μόνο πράγμα που πληρώνετε. Ενώ έχετε νόημα για αυτούς, να είστε βέβαιος ότι έχετε μια ιδέα για κάθε κρυφό ή ξεχασμένο κόστος που κρύβεται στη σκιά. Εδώ είναι τα έξοδα που πρέπει να αναζητήσετε.

Φόροι

Ορισμένες υπηρεσίες χρεώνουν φόρους και ΦΠΑ σε κάθε κλήση. Αυτό εξαρτάται από την τοπική τους νομοθεσία. Ωστόσο, όλες οι χώρες δεν επιβάλλουν φόρο στην επικοινωνία και είναι πιθανό να υπάρχει διαφορετικό καθεστώς φορολόγησης για διαφορετικές περιφέρειες σε μία χώρα. Παρόλο που οι υπηρεσίες VoIP δεν υποφέρουν από το φόρο αυτό από τις κυβερνήσεις, όπως οι παραδοσιακοί φόροι τηλεφωνίας, επειδή βασίζονται στο Διαδίκτυο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες που χρεώνουν ένα ποσοστό. Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να αναφέρουν σαφώς το ποσό ή το ποσοστό που φορολογούν. Για παράδειγμα, η Zipt, η οποία είναι μια εφαρμογή κλήσεων φωνής και βίντεο που βασίζεται στην Αυστραλία για smartphones, χρεώνει ένα ομοιόμορφο φόρο 10 τοις εκατό σε όλες τις πληρωμένες κλήσεις.

Τέλη σύνδεσης

Ένα τέλος σύνδεσης είναι ένα χρηματικό ποσό που πληρώνετε για κάθε κλήση, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της κλήσης. Είναι η τιμή της σύνδεσής σας με τον ανταποκριτή σας. Ωστόσο, η χρέωση ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό σας και το είδος της γραμμής στο οποίο καλείτε, επειδή έχετε διαφορετικές χρεώσεις σύνδεσης για σταθερά, κινητά και δωρεάν τέλη. Το Skype είναι γνωστό για την επιβολή σχετικά μεγάλων τελών σύνδεσης. Εκτός αυτού, για τους κοινούς χρήστες των εφαρμογών που καλούν VoIP, το Skype είναι η μόνη υπηρεσία που χρεώνει αυτά τα τέλη σύνδεσης από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες.

Ως παράδειγμα, το Skype χρεώνει ένα τεράστιο 4,9 δολάρια σεντ για κάθε κλήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι πολύ υψηλότερη από την κλήση ανά λεπτό. Οι κλήσεις προς τη Γαλλία έχουν επίσης τέλος σύνδεσης 4,9 σεντ, το οποίο είναι 8,9 για ορισμένους συγκεκριμένους αριθμούς.

Το κόστος δεδομένων σας

Οι κλήσεις VoIP τοποθετούνται μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο της συσκευής σας και εφόσον η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη μέσω της γραμμής ADSL ή του δικτύου WiFi , το κόστος είναι μηδέν. Αλλά εάν καλείτε ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, θα πρέπει να συνδεθείτε σε κινητά δεδομένα 3G ή 4G με ένα σχέδιο δεδομένων . Δεδομένου ότι πληρώνετε για κάθε megabyte που χρησιμοποιείτε στο σχέδιο δεδομένων, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η κλήση φέρει ένα κόστος και από την άποψη αυτή. Είναι επίσης χρήσιμο να έχετε μια ιδέα για το πόσα δεδομένα καταναλώνονται από μια συγκεκριμένη κλήση VoIP.

Όχι όλες οι εφαρμογές καταναλώνουν το ίδιο εύρος ζώνης. Είναι περισσότερο θέμα αποτελεσματικότητας και συμπίεσης. Άλλως, είναι μια ανταλλαγή μεταξύ της ποιότητας κλήσεων και της κατανάλωσης δεδομένων. Για παράδειγμα, το Skype προσφέρει ποιότητα φωνής HD με σχετικά υψηλότερη αξιοπιστία στις κλήσεις, αλλά το κόστος αν απαιτεί περισσότερα δεδομένα ανά λεπτό κλήσης από άλλες εφαρμογές. Μερικές χονδροειδείς εκτιμήσεις δείχνουν ότι το Skype καταναλώνει διπλάσια δεδομένα ανά λεπτό από τη φωνητική κλήση από την LINE , μια άλλη εφαρμογή VoIP για κινητά τηλέφωνα. Το WhatsApp καταναλώνει σχετικά περισσότερα δεδομένα, γι 'αυτό το LINE είναι ένα προτιμώμενο εργαλείο επικοινωνίας για πολλούς ανθρώπους όταν πρόκειται για φωνητικές κλήσεις.

Το κόστος υλικού

Για τις περισσότερες υπηρεσίες, φέρετε τη δική σας συσκευή ( BYOD ) και πληρώνετε μόνο για την υπηρεσία τους. Ωστόσο, ορισμένες υπηρεσίες προσφέρουν υλικό όπως προσαρμογείς τηλεφώνου (ATA) όπως και με το Ooma ή ειδική συσκευή όπως η υποδοχή του MagicJack. Για το πρώτο παράδειγμα, αγοράζετε τη συσκευή μία φορά μακριά και είναι δική σας για πάντα. Για το δεύτερο, πληρώνετε για αυτό (και για την υπηρεσία) σε ετήσια βάση.

Λογισμικό κόστος

Ο κανόνας δεν είναι να πληρώνετε για λογισμικό ή εφαρμογή VoIP, αλλά ορισμένες εφαρμογές δεν είναι δωρεάν. Υπάρχουν εκείνα με ειδικά χαρακτηριστικά όπως, για παράδειγμα, προηγμένη κρυπτογράφηση για ασφαλή επικοινωνία και υπάρχει η WhatsApp, η οποία αν είναι δωρεάν για το πρώτο έτος αλλά χρεώνει ένα δολάριο περίπου για κάθε επόμενο έτος χρήσης.